KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Ak parti'den 900 sandık için suç duyurusu

AK Parti, aralarında Bingöl’ün de bulunduğu Doğu ve Güneydoğu’da sadece HDP'ye oy çıkan, tek geçersiz oyun bile olmadığı 900 sandık için suç duyurusunda bulundu.

Ak parti`den 900 sandık için suç duyurusu
02 EKİM 2015 CUMA 02:34
0
3212
0
AA aa

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş bazı gazeteciler ile sohbetinde “HDP dışında hiçbir partiyi oy çıkmayın, tek bir geçersiz oyun olmadığı 14 ilde 900 sandık tespit ettik. Seçim İşleri Başkanlığımız bu konuda harekete geçti ve itirazda bulunup ve savcılığın harekete geçmesini istedi. Bu sandık sonuçları inandırıcı değil. Tek geçersiz veya yanlış oy kullanma olmaz mı? Sahtekarlık ciddi bir suç" dedi. Bölgede temmuz ayından bu yana yapılan operasyonların son derece önemli olduğunu belirten Ataş, "Bu operasyonlar nedeniyle, 1 Kasım'daki sandık güvenliğinin 7 Haziran'dan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü 7 Haziran seçimlerindeki tehdit ve baskı bu kez yapılamayacak" diye konuştu. 1.5-2 aydır bölge halkının PKK baskısından çok bunaldığını ve isyan ettiğine dikkat çeken Ataş şunları söyledi: "Bu seçimlerde sandık başında terör örgütünün baskısı ve etkisi olmayacak. Sandık başlarında ona göre önlem alınacak. 7 Haziran'da güvenlik güçleri arasındaki bazı kişiler gerekli hassasiyeti göstermedi. Şimdi farklı olacak. Korucuların da 1 Kasım günü görev yapması planlanıyor. Seçim günü silah taşımak yasak ama bölgede her kesin belinde silah var. Havaya ateş açıyorlar. Böyle bir duruma izin verilmeyecek. O gün silahlı herkesin gözaltına alınması lazım. 7 Haziran'da vatandaşı bellerindeki silahı göstererek tehdit ettiler. Böyle sandık görevlilerinin olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

Ataş, oyların taşınması ile ilgili her türlü önlem de alınacağını belirterek, CHP ve MHP'ye "Bütün partilerin sandık başlarına sahip çıkması lazım. Bu iş sadece iktidar partisine değil, MHP ve CHP'ye de düşüyor. Vatandaşın da partisine ve oyuna sahip çıkması gerekiyor.”

İŞTE O SANDIKLARDAN BAZILARI

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde kullanılan oyların tümünü kazandığı, tek bir geçersiz oy bile çıkmayan bazı sandıklar şöyle:

Adıyaman, Merkez ilçesi, Büyükkörüklü köyü, 2043 numaralı sandık, kullanılan oy sayısı 64, HDP'nin aldığı oy 64.

Ağrı, Patnos, Ortadamlı köyü. 1183 numaralı sandık. Kullanılan oy sayısı 268, HDP'nin aldığı oy 268.

Batman, Beşiri ilçesi, Başarı köyü. 1029 nolu sandık, Kullanılan oy sayısı 41, HDP'nin aldığı oy 41.

Bingöl, Karlıova, Serpmekaya köyü. 1107 nolu sandık, Kullanılan oy sayısı 18. HDP, 18.

Diyarbakır, Bismil, Kopuzlu köyü. 1149 nolu sandık, Kullanılan oy sayısı 259. HDP, 259.

Diyarbakır, Lice, Kılçak Mahallesi, 1041 nolu sandık. Kullanılan oy sayısı 210, HDP, 210.

Hakkari, Çukurca, Gündeş köyü. 1021 nolu sandık. Kullanılan oy sayısı 310. HDP, 310.

Kars, Kağızman, Aşağıaragüney köyü. 1014 nolu sandık. Kullanılan oy sayısı 110. HDP, 110.

Mardin, Derik, Kovalı Mahallesi. 1098 nolu sandık. Kullanılan oy 370. HDP, 370.

Erzurum, Hınıs, Ünlüce Mahallesi. 1102 nolu sandık. Kullanılan oy 30, HDP, 30. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın