KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Ak parti'den güçlü birliktelik hamlesi

AK Parti’ye katılanların rozetleri, İl Danışma Toplantısı’nda Bakan Yılmaz tarafından takılacak. Diğer katılımların da yapılacak istişareler neticesinde şekilleneceğini aktaran Çalbay, yerel seçimleri için iyi bir hazırlık süreci başlatacaklarının altını çizdi.

Ak parti`den güçlü birliktelik hamlesi
09 EKİM 2012 SALI 08:41
0
2016
0
AA aa

Has Parti'nin kapatılması ve Numan Kurtulmuş ile ekibinin AK Parti'ye geçmesiyle hareketlenen siyasi süreç, yerele de yansıdı. 2009 mahalli idareler seçiminde Has Parti'den il genel meclis ve belediye meclis üyeliklerine seçilen isimler, AK Parti'ye geçiyor. Dün ilk müracaatlar yapıldı. Katılan isimlerin rozetleri, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz tarafından takılacak.

İLK KATILIM DÜN GERÇEKLEŞTİ

Has Parti'den seçilen 3 belediye meclis üyesi dün AK Parti İl Başkanlığı'na müracaat ederek AK Parti üyesi oldular. Has Parti'den seçilen 1 İl Genel Meclis Üyesinin de önümüzdeki günlerde katılım göstereceğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, yeni katılanların rozetlerinin, ‘AK Parti Aylık İl Danışma Toplantısı'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Eşref Taş tarafından takılacağını söyledi.

İSTİŞARE SONRASI TEMASLAR BAŞLAYACAK

Kapatılan Has Parti'nin Bingöl il, ilçe ve belde teşkilatlarının da AK Parti'ye katılımı noktasında ön istişarelerinin olacağını, bunun akabinde de ilgililerle görüşüleceğini ifade eden Çalbay: “Büyük kongremizin telaşı henüz bitmediğinden Has Parti'nin il ve ilçe yönetimleriyle görüşüp ne düşündüklerini, nasıl bir katılım beklediklerini öğrenme fırsatımız olmadı. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekilimiz ve parti yönetimimizle istişare toplantılarımız olacak. Bu istişarenin akabinde ilgili arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Geçtiğimiz aylarda kongremiz yapıldığından katılacak arkadaşlarımıza şuan için aktif görev verme olanağımız yok ancak yine de iyi bir çalışmayla onların da parti içinde aktif rol üstlenmelerini sağlayabiliriz. Onlarla aynı görüş ve zemindeyiz. Farklı bir yanımız yok. Zaten onların da katılımlarda öne sürdükleri bir şart yok. Gelip üye olabilirler, çalışmalarda yer alabilirler. Asıl tablo, kendi içimizde yapacağımız istişarelerden sonra daha da netleşecektir.” dedi.

YEREL SEÇİM İÇİN İYİ BİR HAZIRLIK YAPILACAK

Yeni katılımlarla daha güçlü ve geniş bir taban oluşturacaklarını, bu güçle 2013 mahalli idareler seçimlerine hazırlanacaklarını aktaran Çalbay, “Has Parti'den katılacaklara görev verme durumunuz olacak mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi.

“Öncelikle bu arkadaşlarımızla bütünleşip yeni bir tablo oluşturmayı amaçlıyoruz. Kimsenin öne sürdüğü bir şart yok. İleriki süreçte tabi ki o arkadaşlarımıza da çeşitli görevler verilebilir, yerel seçimlerde başarılı ve aktif olduğuna kanaat getirilenlere çeşitli sorumluluklar yüklenebilir. Bu konuda net konuşmak şuan için erken. Ama hedefimiz, yeni ve yoğun katılımlarla çok daha güçlü bir taban oluşturarak yerel seçimlere katılmaktır. Önümüzdeki günlerde artık bu konudaki çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah yerel seçimlere çok güzel ve iddialı hazırlanarak hedeflediğimiz başarıya ulaşacağız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın