KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

AK Parti'den yeni askerlik sistemi açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, '1970 yılındaki ifadede Bakanlar Kurulu'na yetki verilmiş. İki milyon 200 bin gencimiz şu anda askerliğini ertelemiş durumda. Her yıl 700 bin artıyor' dedi.

AK Parti`den yeni askerlik sistemi açıklaması
10 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ 20:17
1
2145
0
AA aa

Turan, AK Parti Grup Toplantısı'nın yapılmayacağını belirterek, bunun yerine kapalı Grup Toplantısı'nın yapılacağını ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı'nın askere alma kanun teklifi hakkında bilgi vereceğini söyledi. Kanunun yüz yıllık bir kanun olduğunu kaydeden Turan, TBMM Genel Kurulu'nda askere alma kanun teklifinin görüşüleceğini kaydetti.

Turan, “AK Parti'nin hedefi kamuoyunun yakından takip ettiği üzere kanun teklifinin bitmesini öngörüyoruz. Cumhurbaşkanı'na ekstra yetki veriyorsunuz' iddiaları vardı. Bunun makul olmadığını ifade etmek isterim. 1927 yılından beri yürürlükte olan bir kanun içerisinde 1970 yılında bu kanunu ifade eklendi. 1970 yılındaki ifadede Bakanlar Kurulu'na yetki verilmiş. İki milyon 200 bin gencimiz şu anda askerliğini ertelemiş durumda. Her yıl 700 bin artıyor” dedi.

Bedelli askerlik başvurusunda bulunanları kategorize etme ile ilgili olarak Turan, “Konuşuyoruz, görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

Yargı paketine ilişkin olarak Turan, askerlikten sonra yargı paketinin gelmesi halinde görüşmeyi planladıklarını ifade etti.

Yıldırım- İmamoğlu görüşmesine ilişkin olarak ise Uğur Dündar'ın neden vazgeçtiğini açıklamasının zorunluluğuna işaret eden Turan, İstanbul seçimlerine yönelik olarak da, “Meclis çalışmalarını İstanbul seçimlerine göre endekslemeyi doğru bulmayız. Biz bu hafta ve haftaya çalışmayı öngörüyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
24.06.2026
18:37
Vedat Karabulut`u Arama Çalışmaları 11`inci Gününde
Vedat Karabulut'u Arama Çalışmaları 11'inci Gününde
Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki genç için bekleyiş sürüyor. Ekipler hem su üstünde hem de su altında arama faaliyetlerini sürdürürken, bölgede dron destekli taramalar da gerçekleştiriliyor.
24.06.2026
18:36
Hafızlık finalinde Bingöl`ü o temsil edecek
Hafızlık finalinde Bingöl'ü o temsil edecek
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın