KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Ak partili başkan ariç'ten bomba açıklamalar

Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genç’in üstyapı işinin ihale edilmesi için gerekli olan kredi onayının milletvekili Eşref Taş tarafından engellendiğini vurgulayan Başkan Ariç, aday adayı olmayacağını da bir kez da yineledi. Halka hizmetin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Ariç, durumu Başbakan Erdoğan’a havale ettiğini söyledi.

Ak partili başkan ariç`ten bomba açıklamalar
22 EKİM 2013 SALI 21:58
0
6800
35
AA aa

Genç İlçesi AK Partili Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ın basına yansıyan “Genç'in üstyapı ihalesi 2014'te yapılacak” haberinin ardından Bingöl merkez Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hayal Bahçesi Park & Restaurat'ta düzenlenen kahvaltıda yerel ve yaygın basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Genç Belediyesi Meclis Üyeleri Mahmut Artan ve Hasan Dilekçi'nin de katıldığı toplantıda yaptıkları ve yapmayı planladıkları hizmetlerden bahseden Başkan Ariç, 2014 mahalli idareler seçiminde aday adayı olmayacağını açıklarken, yakın tarihte yaşadığı bir sıkıntıdan ötürü sitemini de paylaştı.

Halka sunulacak önemli bir hizmetin, siyasi hesaplar nedeniyle mensubu olduğu partisinin başka bir seçilmişi tarafından engellendiğini vurgulayan Ariç: “Aday adaylarının istememesi üzerine böyle bir engelleme girişiminde bulunulmasını etik bulmuyorum. Herkes kendisine yakışanı yaparmış. Bizler hizmet etmeyi kendimize yakıştırırken, birilerinin bu denli bir aciziyetin içinde bulunarak hizmeti engelleme gafletinde bulunmasını da halkımızın taktirine sunuyorum” dedi.

Son güne kadar görevini en iyi şekilde sürdüreceğinin altını çizen Ariç: “Aday olmayacağımı daha önce de beyan etmiştim. Temel amacımız, verdiğimiz sözleri tutup başlattığımız işleri tamamlamaktır. Bizler bu işler üzerinden pirim yapma gayretinde değiliz. Bu işi yaptıktan sonra göreve gelecek her kim olursa olsun o arkadaşımız daha farklı hizmetlere odaklanacak ve zaman kaybetmeyecek. Bizler bunun için çabalıyoruz, partimizin farkını ortaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hizmeti engelleyeni halka şikâyet ettiğini ifade eden Başkan Ariç: “Bu açıklamayı yapmayı istemiyordum. Maalesef Milletvekilimiz açıklama yaparak Bakan Bey'le birlikte girişimlerde bulunduğunu ve işin mevsim koşullarından dolayı ertelendiğini öne sürüyor. Haliyle faturayı bize kesmeye çalışıyor. Böyle bir açıklamayı belediye başkanı yapar ama Vekil Bey belediye başkanı gibi davranmış. Ben onlardan onay için destek istemedim. Zaten prosedür işliyordu. Engel olunmasaydı şimdiye dek ihalemizi de tamamlayıp işe başlamıştık. Ne yazık ki, özelde bizi, genelde ise halkımızı zor durumda bırakmaktan çekinmediler. Milletvekili benim amirim değildir. Benim amirim halktır! Beni bu makama seçen halktır, hesabımız varsa da onu da halkımıza veririz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Eşref Taş tarafından bir süre önce Bingöl'deki ilçe ve belde belediyelerine gönderilen ve Genç Belediyesi'ne aktarıldığı belirtilen 105 Bin TL'lik ödeneğin de gönderilmediğini anlatan Ariç: “Böyle bir para gelmedi. Bizim haberimiz yokken böyle bir açıklama yapıldı ama bu para belediyemize gelmedi. Şuanda kadar Genç Belediyesi olarak ek bir ödenek alamadık. Bir defasın Hazine tarafından ödenek verildi. Onda da bize ne verilmişse, BDP'li belediyelere de aynısı verilmiştir” şeklinde konuştu.

Ariç, açıklamasında şu bilgi ve ifadelere yer verdi:

YAPILAN HİZMETLER;

  • Görev süremiz içerisinde 1 adet tam donanımlı cenaze nakil aracı ve 1 adet hasta nakil aracını hizmete sunarak halkımızın en zor anlarında yaşadığı bu sıkıntıları ortadan kaldırdık.
  • - Mezbahaneden kasaplara nakledilirken kullanılan et taşıma aracı maalesef traktördü. Bunu da yenileyip hijyenik koşulları sağlayan donanımlı bir aracı da yine hizmete sunduk.
  • Hurda yığınını andıran ve halkımızın yıllarca büyük beklentisi olan otobüsümüzü yenileyerek son model yeni bir otobüsü hizmete sunduk. Otobüsümüzü yeniledik ama yolcu taşıma tarifesine zam yapmadık. Tam aksine öğrenci kardeşlerimizi için indirim yoluna gittik.
  • Bunlarla birlikte toplam 14 yeni aracımızı hizmete sunarak araç filomuzu genişlettik. Tüm bu araçların alımında kullanmış olduğumuz kredileri de kapattık. Çok şükür araç alımıyla ilgili herhangi bir borumuz bulunmamaktadır.
  • Yıllardır akmayan Şaman kaynağı içme suyunu ihale ederek 8,5 kilometrelik isale hattını yaparak depomuza akmasını sağladık. İçme suyu depomuzu onararak dezenfektesini düzenli periyotlarla yaptık, dışardan depomuza olabilecek müdahaleleri önlemek için depomuzun etrafını korumaya aldık ve İl Sağlık Müdürlüğünün aylık raporları ile belgeli şekilde en temiz suyu halkımıza sunduk.
  • İlçemizde imar planı değişikliği yaparak kat sayısını arttırdık ve buna bağlı olarak ilçemizde modern yapılar yapılmaya başladı. Diğer taraftan da halkımızın arsasının değeri arttı. İlçemizin sayısal ortamda imar planını yapmak üzere İller Bankası'na müracaat ettik. Hali Hazır Haritamız bitti, plan yapılmaya hazır duruma geldi.
  • İlçemizin kanalizasyon şebekesini yüzde 50 hibe ile İller Bankası'na ihale ettirdik, kanalizasyon şebekemiz yapılmaktadır. Kanalizasyonumuzun atık suyunun nehre akmasını önlemek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yüzde 45 hibe ile arıtma tesisimizi ihale ettirdik, yapımına başlanmıştır.
  • Bingöl'de, BİN-ÇEV-BİR tarafından yapılan katı atık arıtma tesisine 246 Bin TL ortaklık katkısı sunularak çöplerimizin düzenli bir şekilde bertaraf edilmesi sağlanacaktır.
  • Patlayıcı maddelerin şehir dışında depolanması için yerleşim yerinin dışında 5 adet tüp depoları inşa ettik.
  • İlçemizde toplamda 68 kilometre yol düzenlemesi yaparak Genç tarihindeki yol rekorunu kırdık.
  • İlçemizin muhtelif yerlerinde yaklaşık 25 Bin fidan dikimi yaptık. Çukur mahalle ve Küpar'daki arazilerin sulanması için sulama kanalları ve havuzlar yaparak halkımızın hizmetine sunduk.
  • Heyelan tehlikesi bulunan yerlerde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için toplamda 700 metre perde beton ile ihata duvarları yaptık.
  • İlçemizde bulunan 5 adet parkımızı modernize ederek halkımızın istifadesine sunduk. Ana caddemizi Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne yaptırdık. Elektrik hatlarının Fırat EDAŞ tarafından yer altına alınmasını sağladık.
  • Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği yoksul vatandaşlarımızın her alandaki sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.
  • İller Bankası marifetiyle yaptırmış olduğumuz içme suyu ve kanalizasyon işinde kullanılan krediler haricinde Belediyemizin, FEDAŞ, SGK ve Maliye'ye borcu bulunmadığı gibi, işçilerimizin de alacağı yoktur.

27 PROJEDEN SADECE 1 TANESİ DESTEKLENDİ;

Malumunuz, çok değerli ve etkili bir makamda olan değerli Bakanımız var ve her vesile ile ‘bana proje ile gelin' dediğini biliyorsunuz. Biz de buna dayanarak ilçemizin daha modern ve yaşanabilir bir kent olması için Kalkınma Bakanlığı SODES Programı, Fırat Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği ve Devlet Planlama Teşkilatı'na toplam 27 adet proje sunduk. Ancak bu projelerimizden sadece ‘Kadın Toplum Merkezi' adlı SODES projemiz kırpılarak desteklendi, diğer projelerimize destek alamadık.

Öte yandan ilçemizin Küpar ve Bingöl bağlantı yolları Karayolları yol ağındadır fakat ısrarlı müracaatlarımıza rağmen yapılmamıştır. Solhan ilçemiz, Çaytepe, Servi ve Sancak beldelerimizdeki Karayolları geçişleri yapıldı ve bundan tabi ki memnuniyet duyuyoruz. Ancak hem Sayın Bakanımıza hem de Sayın Vekilimize defalarca konuyu anlatmamıza rağmen Bingöl'ün en büyük ilçesi olan Genç'i şehir girişlerini bir türlü yaptıramadık.

DESTEK DEĞİL ENGEL OLUNDU!

Görev sürem içerisinde birçok sıkıntıyı sineye çektim fakat son yaşanalar tahammül sınırlarımı aşmıştır. Aktaracaklarım bir kişisel sorunun değil, halkıma hizmet etme gayretlerimin engellenmesinin ifadesidir. Zorunlu olarak yaptığımız altyapı işinden dolayı sıkıntı yaşayan ve ne yazık ki, toza toprağa mahkûm bırakılan halkıma bunları aktarmak durumundayım.

Malumunuz, kanalizasyon hattı yenileme işini ihale edip yapımına başladık. Çevre duyarlılığımız gereği ihalesi yapılan arıtma tesisimizin inşası da devam ediyor. Bu sayede lağım suları Murat Nehri'ne akmayacak. Ayrıca Genç Belediye Meclisi olarak, 30 Temmuz 2013 günü altyapının hemen akabinde üstyapı işinin başlatılması için kredi kullanılması kararı aldık. Bu karar neticesinde süratle çalışarak 2013 Ağustos ayında ilgili makamlara müracaatımızı yaptık. Kredinin verilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktu. Hedefimiz, 2013 yılı sonuna kadar Genç İlçemizin üstyapı sorununu da çözerek vatandaşlarımızın çamurdan kurtulmasını sağlamaktı.

Ne yazık ki, Kurban Bayramı'ndan hemen önce Ankara'da sürdürdüğüm girişimlerim olumsuz neticelendi. Bir imzanın atılıp kredinin kullanılarak işin ihale edilmesinin aylardır neden engellendiğini öğrendim. Ve üzülerek belirtiyorum ki, bunu yapan halkın oylarıyla Meclis'te bulunan aynı partimin seçilmişidir. Bu olayın şahidi, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'dır.

Bu engellemeleri öğrendiğimde durumu Sayın Bakanımıza arz ettim. Bakan Bey de, TBMM'de nöbetçi Bakan olduğu gün Sayın milletvekilini çağırarak hizmetin engellenmesinin vatandaşa izah edilemeyeceğini anlatıp Vekil Bey'i ikna ettikten sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayarak izin onayının verilmesini sağladı. Ancak, yaklaşık 2 ay gecikerek verilen onayı götürdüğüm İller Bankası Genel Müdürlüğü'nde, “Geç kaldınız, birkaç gün önce kredileri kapattık” yanıtıyla karşılaştık.

Bu sebeple Genç İlçesi üstyapı işi, engellemelerden dolayı maalesef 2014'e kalmıştır. Kış öncesi halkımızı tozdan, çamurda kurtaramamanın müsebbibi ben olmadığım halde, sorumluluk makamında bulunan bir kişi olarak bütün Genç halkından özür diliyorum.

Bu anlattıklarımıza itiraz edenler olabilir ama huzurunuzda, muhataplarımla her türlü platformda yüzleşmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Şayet bu anlattıklarımıza bir cevap gelirse bizim de daha detaylı cevap hakkımızın saklı olduğunum bilinmesini isterim.

ADAY ADAYI OLMAYACAĞIM;

Değerli basın mensupları ve kıymetli halkım. Daha önce de basına yansıyan “Aday Değilim” cümlemi bir kez daha tekrarlama gereği duyuyorum. Yıllardır siyaset arenasında sürdürdüğüm çalışmalar neticesinde üstlenmiş olduğum Belediye Başkanlık görevimin sonuna yaklaşmış bulunmaktayım. Görev sürem boyunca Genç'te birçok ilki başarmış ve imkanlar dahilinde en iyi hizmeti sunmaya çalışmış bir Belediye Başkanı olarak, siyasetin dürüstlük ve ilkelere bağlılık esasına göre yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu inancıma ters düşen hususlardan ötürü 2014 mahalli idareler seçimi için belediye başkan aday adayı olmayacağımı vurgulamak istiyorum. Bizler, itibarını makamlardan alan olmadık. Bilakis, o makamların hakkını vererek halkın beklentilerini karşılama iddiasında olduk. Olaya bu şekilde baktığımız için makam ve mevkilerin geçici olduğunu, kalıcı olanının “insan onurunun muhafazası” olduğunu düşünüyoruz.

AK Parti, Türkiye lazım olan bir partidir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkımıza hizmette hakim değil, hadim olan hizmet anlayışını kendimize düstur edinmişiz. Bu nedenle ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin bu hizmet anlayışından yararlanmasına devam etmesi için Sayın Başbakanımızın emrinde, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumu da ifade etmek istiyorum. Aktardıklarım, kişilerin gafleti olabilir ama bunların partimize mal edilmesini istemiyorum.

Görev sürem içerisinde bilerek veya bilmeyerek kırdığım ya da üzdüğüm bir tek fert dahi varsa, kendisinden özür diliyorum, helallik istiyorum. Ben, hakkımı helal ediyorum. Ayrıca 4,5 yıllık zaman diliminde yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız çalışmalarda destek sunan, yanımızda olan ve halka daha iyi hizmet götürme gayretlerimize vesile olan Sayın Bakanımıza, Belediye Meclis üyelerimize, parti mensuplarıma, bürokratlarımıza, çalışma arkadaşlarıma ve tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Görev süremizin son gününe kadar çalışmalarımızı devam ettirecek ve bu süreçte doğacak tüm imkânları halkımızın menfaatleri doğrultusunda kullanacağımızın bilinmesini isterim. Saygılarımla… 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BİR DOST (@Misafir_16272)
28 Ekim 2013 Pazartesi 04:26
yaw AŞİRET OLAYINA GİRMEYİN KARDEŞİM...KALDI Kİ ZIKTE AŞİRET DEĞİLDİR...BUNU EN İYİ BİLEN DE SAYIN KAZIM ATAOĞLUDUR.İNANMAYAN VARSA DA GİTSİN KENDİSİNE SORSUN...DİN İMAN DOĞRU SÖYLÜYORUM :))
hesar barac (@Misafir_16267)
27 Ekim 2013 Pazar 11:33
Ariç bey şayet yukarıda yaptığı hizmetleri genc ilçemiz için sunabilmişse, bizim için kendisini takdir etmek kalır. yese yemese genç ilçesi için bir secim döneminde yukarıda saydıklarını yapabilmişse ne mutlu ona. kimisi yetmez ama evet diyebilir ama buda ütopik kalır. eşref beyde kredisini tüketmiştir.
zaza zaza (@Misafir_16242)
26 Ekim 2013 Cumartesi 01:42
Büyük birlikçileri ve Mhp lileri ak partinin içine sokarsan olan budur. Kazım beyin büyük birlikçi belediye başkanı a.rahim ariç..
zaza suat (@Misafir_16238)
25 Ekim 2013 Cuma 14:49
Allah bilir ne menfaatiniz ters düştü de birbirinize çamur atıyorsunuz hizmet etmek isteyen adamın önünde kimse duramaz ikinizde samimi değilsiniz eşref taşa gelince zaten eşref taş gibilleri yüzünden millet akp den soğudu
MUTALİP ATAN (@Misafir_16234)
25 Ekim 2013 Cuma 10:28
Eşref Taş anladığım kadarıyla belediyeciliğe soyunmuş. Anlaşılan bir sonraki genel seçimde yer alamayacağını anlamış olmalı ki arkadaş ilerisi için Genç Belediye Başkanlığına hazırlanmaya başlamış durumdu. Ne var canım alınacak adam kariyer planlaması yapmış. hayranım sayın Taş ben size. Kariyer kariyerdir canım. Sayın Taş ilerde Genç Belediye Başkanlığına talip olursa oyumuz ona feda olsun. Nazik adam canım anılarını anlatır bize. icraat yoksunu sayın Taş.
gencli1212 (@Misafir_16229)
24 Ekim 2013 Perşembe 23:00
Saygi deger arkadaslar milletvekiligin bir asaleti vardi oda konusmasini bilmeyen gazete koltuguna alarak prof olan biri sayesinde degeri bes kurusa indi baska soze gerek yok saygilar
EZGİ PİRAYE (@Misafir_16223)
24 Ekim 2013 Perşembe 16:27
neyse canım Bingöllü hemşerilerim kavgaya gerek yok unutmayın bizim bizden başka kimsemiz yok tüm doğu halkı için diyorum tabi bunu :) bdp alsında yeter artık kimliğimize sahip çıkalım akplilerden yalanlarından bıktık artıkk
zık_te (@Misafir_16218)
24 Ekim 2013 Perşembe 13:34
Eşref taş niye açıklama yapmak yerine kaçıyorsan sende baskan gbi delikanlı gibi çık evet size hizmet etmek istemedim ben urfalılara hızmet etmek istiyorum dee senden bunu bekliyoruz.
Zeki BAĞRIYANIK (@Misafir_16217)
24 Ekim 2013 Perşembe 13:29
Aşiret Muhabeti Tutturmuşşunuz Peki AZ Aşiretine Soruyorum Bu devirde Aşiretmi Kaldı? Anlamadığım Bir Konuyu Samimi Olarak Soruyorum:Bildiğim Kadarıyla Şayet Bir Aşiret Varsa Lideride Vardır(Ağası Veya Beyi) Bu Şehir Efsanesi AZ aşiretinin Lideri Kimdir? Bazencirlermi? Berdibeklermi? Baylazlarmı?Burakgazilermi? Büdüşlermi? Balukenlermi? Karaaslanlarmı? Boğatimurlarmı? Boğatekinlermi? Kimdir ALLAH AŞKINA Bir Söyleyinde LİDERİMİZİ bilelim..
ZAZA ÇOLİNGIJ (@Misafir_16215)
24 Ekim 2013 Perşembe 13:07
BUbaşkanı kim öfkelendirdi bilmem ama ARIÇ HAKLI BU TAŞ akp ye del bdp yesanki çalışıyor akp derhal akp libaşkanı niye okadar dertli derhal kulak wermeli akp yoksa kendine yazık etmiş olur
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın