KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Ak parti'nin adayları ne zaman belli olur?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim hazırlıklarını anlattı: 'Süreci YSK takvimi ile götüreceğiz. Adayların kesin belirlenmesi Şubat'ı bulur.'

Ak parti`nin adayları ne zaman belli olur?
17 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ 13:21
2
4689
0
AA aa

AK Parti'nin yerel seçim sürecini yöneten Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 2014'te aday belirleme, izlenecek strateji ve kampanya süreciyle ilgili AKŞAM'ın sorularını yanıtladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine uygun bir aday belirleme stratejisi izleyeceklerini belirten Şentop, şöyle dedi:

- Kanaatim YSK'nın belirlediği resmi takvimi takip etmek... Çünkü YSK, kamu görevlileri için istifa süreci öngörüyor, aday olmak isteyenler Aralık ayı başından itibaren muhtemelen istifa edecekler, süreci bundan önce başlatırsanız, kamu görevlilerinin aday olma imkanı ortadan kalkar çünkü istifa ederlerse mesleğe geri dönemezler. Adayların kesin belirlenmesi Şubat'ı bulur.

- AK Parti'de üç döneme takılan belediye başkanı yok. Çünkü ilk defa 2004 yılında AK Parti'den belediye başkanları seçildi. 2009'da ikinci dönem seçilenler oldu. Şimdi üçüncü döneme giriliyor. Önceki dönemlerden görev yapanlar var ama AK Parti çatısı altında yok.

- İstanbul adayını söylemek için çok erken. İstanbul en önemli yerlerden... Bazı projelerimiz olabilir, stratejilerimiz olabilir, zamanla açıklayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları her zaman güçlü isimler oldu.

REVİZYON KARARI BAŞBAKAN'DA

- Ekim ayında kabine revizyonu olabileceği, kabineden çıkarılacak isimlerin belediye başkanlığı için hazırlanacağı söyleniyor. Böyle bir şeye Genel Başkanımız karar verecektir. Olmaz diyemeyiz, olabilir, bakanlardan olabilir, milletvekillerinden belediye başkanlığı için aday gösterilebilir ama peşinen söyleyeyim, benim kanaatim; eğer olursa bu sayının çok az olacağı yönünde.

- İzmir, Ege bölgesi, Serbest Fırka'nın, daha sonra DP'nin en güçlü olduğu yerler. Daha sonra da ANAP... İzmir'de yaşayanlar, Ege ve Trakya'da yaşayanlar yerel yönetim için AK Parti'yi tercih ederler. İzmir'de de iddialıyız, çalışacağız. Almamamız için bir sebep yok, zamanlama meselesi! İsim için ise erken!

CHP ERKEN DAVRANDI, TEŞKİLAT KALMADI

Yerel seçim süreci Mart sonu olduğuna göre, şu andan itibaren 7.5 ay gibi zaman kaldı. CHP, teşkilatlardan istifa sürecini erken başlattı, ama şimdi durdurdu galiba. Ciddi sıkıntılar ortaya çıktı, teşkilat diye bir şey kalmadı, herkes istifa etti, aday desen bir sürü isim yığıldı. Biz bu konuda tecrübeliyiz. Sorun yaşanmadan seçimlere kadar bu işi yapacağız.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın