Cuma günü Başbakanın Muş'taki mitinginden sonra; Devlet bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl milletvekili adayları Eşref Taş ve Şahin Bingöl'le Solhan'a gelen AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, seçim bölgesi olan Solhan'da halkla vedalaştı. Coşkun, partisine küskün olmadığını, bu patinin bir neferi olarak Ankara'da hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Coşkun ayrıca, bir hafta Bingöl'de kalacağını ve bu sürede partisi adına seçim çalışmalarına katılacağını ifade etti.
Solhan'da AK Parti'nin 2007 genel seçimlerinde, yüzde 90 oy alarak Türkiye'de bu alanda birinci olduğunu ve bu sonuçların yapılan hizmetlerle karşılığını bulduğunu belirten Coşkun, “AK Parti'ye Solhanlılar gereken değeri verdi. Hem bizden önceki milletvekillerimiz Sayın Mahmut Sönmez, Mahfuz Güler, Fevzi Berdibek ve Abdurrahman Anık olmak üzere onlardan devir aldığımız nöbeti sizlerle birlikte, o günden bugüne şerefle hizmetleri devam ettirmeye çalıştık. Yüzde 90'lık oylarınız eseri olarak işte bugün hamdolsun Bingöl-Muş Karayolu yapıldı. 2007 başladığımız Bingöl- Solhan yolunu bitirdik. Artık Bingöl'e sadece 30 dakikada gidiliyor. Bakın Solhan bir şehir oldu. Belediye başkanımızla, il genel meclis üyelerimizle teşkilatlarımız ile birlikte el ele verdik ve Solhan'ı yaşanılır bir hale getirdik. Bu hizmetler size helaldir. Ananızın sütü gibi helaldir. Helal hoş olsun” dedi.
“Kimseye bana çalışmadı dedirtmedim”
Coşkun, duygu yüklü veda konuşmasında; “Bu emanetinizi şerefle yine burada size teslim ediyorum. Hiçbir Allah'ın kulu bu Solhanlıyı milletvekili yaptınız; ama bu Solhanlı milletvekili çalışmadı, yattı, telefonlarımıza çıkmadı, gönlünü ve kapılarını bize açmadı dedirtmedim. Ve nefesimin sonuna kadar bunu dedirtmeyeceğim. Sizlerin hizmetkârı, sizlerin bir çalışanı olarak bunu devam ettirmeye sizlere söz veriyorum. Sizlerle birlikte, sizlerin bu onuru bize yeter. Bu gurur yeter. Tabi siyaset böyle bir şey. Milletvekilliği bir gün bir şekilde biter. Ama siyaset hizmet işidir. Dava işidir ve bu da ekip ile yapılır” şeklinde konuştu.
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın