KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

‘AK PARTİSİZ TÜRKİYE’ PLANI!

Türkiye 2013 yılını sarsıcı operasyonlarla tamamlarken fırtına dinecek gibi görünmüyor. 2014 yılı çok daha sancılı geçecek. Bu kez AK Parti'yi yıkacak bir plan uygulanacak. O plan ise istifalarla yapılacak. Şok iddiaların sahibi Övür: “2014'ün ilk aylarında 50 milletvekili AK Parti'den istifa edecek ya da ettirilecek.”

‘AK PARTİSİZ TÜRKİYE’ PLANI!
01 OCAK 2014 ÇARŞAMBA 01:59
0
2647
0
AA aa

2014 yılı AK Parti ve Erdoğan için çok daha sancılı olacak. Erdoğan'sız AK Parti planı işlemeyince bu kez AK Partisiz ve Erdoğan'sız Türkiye planı uygulanacak.

2014 için şok plan ise AK Parti'yi istifa ettirerek hükümetten gönderme üzerine kurulu. Bu plana göre 2014'ün ilk aylarında 50 milletvekili AK Parti'den istifa edecek ya da ettirilecek.

Bu kabus senaryosunun sahibi Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür... İddiaları sarsıcı ve dahası AK Parti çevrelerinde de bunlar konuşuluyor.

İşte 2014'ün kabus senaryosu;

BİRİNCİ RAUND GEZİ

Yeni bir yıla giriyoruz. 2014'te siyasette neler olacak? Her şeyi öngörmek zor ama bazı ipuçları neler olabileceğini gösteriyor. Şu çok açık; birkaç yıldır yapılanlarla hedeflenen belli: Siyaset dizayn edilmek isteniyor. Bunun için de en başta Başbakan Erdoğan'ın önü kesilerek, zayıf bir AK Parti hedefleniyor. Bu girişimin ilk raundu Gezi olaylarıydı.

İKİNCİ RAUND YOLSUZLUK

Şimdi yargı -polis eksenli yolsuzluk dosyasıyla ikinci raunt yaşanıyor. Bu kez daha etkili bir yöntemle ringe çıktılar. En önemlisi de Süleyman Seyfi Öğün hocanın dediği gibi bu maçta boksör eldiveninin içine "muşta" saklanmış durumda. Siz onu eldiven olarak görüyorsunuz ama içinde muşta var ve bu nedenle her yumruk çok daha etkili.

ÜÇÜNCÜ RAUND İSTİFALAR

Denilen şu: AK Parti içinden 50 civarında milletvekili istifa ettirilerek üçüncü raunda geçilecek.

Bu noktada 2014'ün siyasi aktörlerine yakından bakmakta yarar var. İlk akla gelen 4 aktör dikkat çekiyor, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Mustafa Sarıgül...

Her şeye rağmen en güçlü aktör yine de Başbakan Erdoğan... Cumhurbaşkanı Gül'ün ne yapacağını göreceğiz ama Haşim Kılıç'ın ve Sarıgül'ün yeni roller üstlenmeye hazır olarak bekledikleri sır değil.

İSTİFA SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

İstifa depremlerinin her geçen gün arttığı AK Parti'de bir istifa haberi de dün geldi. AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, dün TBMM'de yaptığı basın toplantısı ile istifa ettiğini açıkladı.

Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin partilerinden istifa ettiklerini açıklamışlardır.

AK Parti'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk etme kararı verdiği 3 vekili de istifalarını açıklamıştı. O isimler Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga idi.

İSTANBUL VE ANKARA DÜŞÜRÜLECEK

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara düşürülecek, cumhurbaşkanlığı seçimlerine de yeni ittifaklarla gidilecek. Bu planı, Başbakan Erdoğan da gördüğü için İçişleri Bakanlığı'na devleti iyi tanıyan Efkan Ala'yı getirerek karşılık veriyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın