KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Akademik personel alacak üniversiteler

Sakarya, Erzincan, Adnan Menderes ve Harran Üniversitesi Rektörlükleri muhtelif birimlerde istihdam edilmek üzere 19 profesör, 9 doçent ve 27 yardımcı doçent alacak.

Akademik personel alacak üniversiteler
24 ARALIK 2009 PERŞEMBE 15:22
0
1693
0
AA aa

Rektörlüklerin alımlara ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Duyurulara göre, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, Fen-Edebiyat (Kimya Bölümü-anorganik kimya anabilim dalı-organik kimya anabilim dalı), İktisadi ve İdari Bilimler (İşletme bölümü yönetim ve organizasyon anabilim dalı), Mühendislik (Endüstri Mühendisliği bölümü yöneylem araştırması anabilim dalı), Teknik Eğitim (Metal Eğitimi Bölümü malzeme bilimi ve eğitimi anabilim dalı, makine eğitimi bölümü, otomotiv eğitimi anabilim dalı) ve Güzel Sanatlar (Resim Bölümü resim anasanat dalı) Fakülteleri ile Akyazı Meslek Yüksek Okulunda (teknik programlar bölümü)görevlendirilmek üzere 2 profesör, 2 doçent ve 4 yardımcı doçent alımında bulunacak.

Akyazı Meslek Yüksekokulu'nun teknik programlar bölümüne alınacak olan yardımcı doçent adayında, makine eğitimi bilim dalında doktora yapmış olması şartı aranacak.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü, Refahiye Meslek Yüksek Okulunun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü için davranışsal finans alanında doktora yapmış olması şartı ile 1 yardımcı doçent alacak.

Yardımcı doçent adayı için ayrıca Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünde, yabancı dil sınavı yapılacak.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü ise Eğitim (eğitim bilimleri), Fen Edebiyat (yabancı diller eğitimi-sosyoloji), Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler (iktisat) ve Tıp Fakültesi (cerrahi tıp bilimleri) için daimi statüde 3 profesör ve 4 doçent alımında bulunacak.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Öte yandan Harran Üniversitesi Rektörlüğü, Eğitim (sınıf öğretmenliği, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, eğitim yönetim tef. planlama ve eğitim), Fen Edebiyat (genel biyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Anorganik Kimya), İlahiyat (Tasavvuf), Mühendislik (mekanik, bilgisayar bilimleri, devreler ve sistemler teorisi), Tıp (göz hastalıkları, üroloji, tıbbi patoloji, deri ve zührevi hastalıklar, tıbbi biyoloji, iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, nöroloji, Radyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, adli tıp, kalp ve damar cerrahisi, tıbbi biyokimya) Veteriner (mikrobiyoloji) ve Ziraat Fakültesi (süt teknolojisi) ile Turizm ve Otelcilik İşletmesi (turist rehberliği), Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (beden eğitimi ve spor öğretimi) ile Bozova Meslek Yüksek Okulunda istihdam edilmek üzere daimi statüde 5 profesör, 3 doçent ve 22 yardımcı doçent alacak.

Yardımcı doçent adaylarından, ÜDS/KPDS'den veya üniversitelerarası kurulun kabul ettiği sınavların birisinden en az 60 veya eşdeğer puan almış olması, ayrıca Harran Üniversitesinin yapacağı yabancı dil sınavına girmesi ve bu sınavdan en az 100 üzerinden 70 puan almaları şartı istenecek.

Sınav tarihi Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından daha sonra belirlenecek ve ile ilgili duyuru, üniversitenin internet sayfası olan www.harran.edu.tr adresinde duyurulacak.

BAŞVURULAR

Sakarya, Erzincan, Adnan Menderes ve Harran Üniversitesinin, muhtelif birimleri için toplam 19 profesör, 9 doçent ve 27 yardımcı doçent alımında adaylar başvurularını, 15 gün içinde Rektörlüklerin ilgili birimlerine yapabilecek.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın