KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Akay: plakayı verin cezayı yazalım

Engellilerin şehir içi halk otobüslerine alınmadığı şikâyetini yanıtlayan il emniyet müdürü metin akay; eğer öyle bir durum ile karşılaşırsanız, plakayı bize bildirin cezayı yazalım dedi.

Akay: plakayı verin cezayı yazalım
21 EKİM 2017 CUMARTESİ 01:48
0
2532
0
AA aa

İnalı Mahallesi ile ‘Halk Toplantıları' kapsamında bir araya gelen Vali Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü ve İl Emniyet Müdürü Metin Akay, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Bir vatandaşın ‘Engelli kardeşimi hat arabasına almıyorlar, bindirmiyorlar, duraklarda engelli gördüklerinde almıyorlar' sorusunu ilk olarak yanıtlayan Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, yeni şehir içi halk otobüslerinin siparişinin verildiğini, yeni araçların engellerine uygun olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli bireyler için aylık şehir içi halk otobüslerine belirli bir ücret ödendiğini anımsatan Sugü; “ Bakanlıklarımız şehir içi otobüsler için, kooperatiflere engelliler için yol ücreti ödüyor. Araca almamaları gibi keyfi bir uygulama söz konusu bile olamaz. Öte yandan, kooperatif ile görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. 80 yeni araç Bingöl'e getirilecek bu araçlar engeli bireyler için uygundur” dedi.

Öte yandan vatandaşın soruna başka bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Metin Akay; “ Eğer dediğiniz gibi bir durum ile karşılaşırsanız, araçların engelli bireyleri almadığını görürseniz, plakayı bize bildirin. Biz gerekeni yapar, cezai işlem uygularız. Bu konuda şüpheniz olmasın” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın