KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Akbana :hollanda'nın tutumu apaçık düşmanca

MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Akbana, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Akbana :hollanda`nın tutumu apaçık düşmanca
17 MART 2017 CUMA 01:28
0
1818
0
AA aa

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrının düşmanca olduğunu belirti.

Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda'nın sergilediği düşmanca tavırlar, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir taciz olduğunu kaydetti.

Hollanda'nın sergilediği tutumun, iki ülke ilişkilerini ve ifade özgürlüğünü göz ardı eden bir tavır olduğunu ifade eden Akbana, şunları söyledi: “Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalara, en sonunda ise şiddete dönüşmüştür. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Bu skandal düşmanca tavır ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı şiddetle kınıyoruz.”

"HOLLANDA, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ SEÇİM MALZEMESİ YAPTI" 

 Hollanda'nın Türkiye ile ilişkilerini seçim malzemesi olarak kullandığını savunan Akbana,  bunun yanı sıra aşırı sağcı ve ırkçı bir tutum sergilediğini belirti.

Avrupa'daki bazı çevrelerin açık açık 'hayır' kampanyaları başlattıklarını sözlerine ekleyen Akbana, “Özellikle Türkiye'nin iç siyaseti açısından önemli bir dönemeç söz konusu. Avrupa'daki bazı çevrelerin açık açık 'hayır' kampanyaları başlattıklarını görüyoruz. AK Parti'nin bakanları neyi savunacaklardı? Orada halktan 'Evet' oyu vermelerini isteyeceklerdi, işte  tam da bunun engellendiğini görüyoruz. 'Hayır' sonucu çıkmasını arzulayan bir tutum söz konusu. Dolayısıyla yaşananlar hem Türkiye'deki iç siyaset ve iç siyasete nüfuz etme çabası hem de Hollanda'nın kendi iç seçimleri çerçevesinde ırkçı siyasetçilerle girmiş oldukları yabancı düşmanlığı yarışı içerisinde değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu konuda ki ırkçı ve taraf tutumlarını bertaraf edeceklerine olan inancımızda tamdır. Biz Müsiad ailesi olarak referandum sürecine girdiğimiz gün itibariyle bütün şubelerimizle ‘Gelecek Senin Sahip Çık', Üretmeye Ve Güçlenmeye Devam Ediyoruz' 15 Temmuz'da vatandaşlarımızın ülkesine, bayrağına olan bağlılığını sergilediği duruşla gösterdi. Türkiye'nin büyümesini, ilerleyişini hazmedemeyen ülkeler, düşmanca tavırlarla yeni senaryoların peşinde olduğunu gösteriyor. Milletimiz bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde ülkesine bağlılığını bir kez daha ortaya koyacağını ve Türkiye düşmanlarına fırsat vermeyeceğine olan inancımız tamdır”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
30.06.2026
00:02
Bingöl dahil 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Bingöl dahil 69 ilde uyuşturucu operasyonu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde Bingöl dahil 69 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 708 kilo uyuşturucu madde ile yaklaşık 3 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 1.005 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın