KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2025 Cuma
°C

Akdağ sigara yasağı 'hasılatını' açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçen yıl, sigara yasağını ihlal edenlere yönelik 2009 yılında 5 bin 112 cezai işlem yapıldığını bildirdi. Akdağ bu işlemlerde kesilen para cezasını da açıkladı.

Akdağ sigara yasağı `hasılatını` açıkladı
20 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 22:20
0
1288
0
AA aa

Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Kapasite Geliştirme Bölümü Koordinatörü Armando Peruga ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

DSÖ'nün, sigarayla mücadele konusunda önemli çalışmalar yapan bir örgüt olduğunu belirten Akdağ, örgütün, dünya halklarının ve Türk vatandaşlarının sağlıklarının korunmasına büyük destek verdiğini söyledi. Akdağ, bakanlık olarak DSÖ ile işbirliğine ve ondan destek almaya devam edeceklerini bildirdi.

Peruga da Türkiye'nin tütün kontrolü, sigara vergilerinin artırılması ve sigara paketleri üzerindeki uyarıcı işaretler konularında birçok ülkenin yapamadığı düzenlemeler yaptığını ifade ederek, ''Türkiye, tütün kontrolü konusunda en iyi örnek ülkedir'' dedi.

Peruga, sigara konusunda, İspanya modelinin en iyi örnek olduğuna dair zaman zaman Türk basınında haberler yer aldığını, ancak söylenenin aksine İspanya'nın Türkiye'deki uygulamaları örnek alan düzenlemeler yapma eğiliminde olduğunu söyledi.

Türkiye'de sigarayla mücadele konusunda alınan önlemlerin sonuçlarına baktıklarında sağlık açısından ve ekonomik açıdan bazı olumlu sonuçlar gördüklerini dile getiren Peruga, ''Önlemlerin ardından Türkiye'de sigara içen sayısı azalmış, ekonomik krize rağmen restoran ve bar gibi işletmeler karlarını yüzde 5 artırmıştır'' diye konuştu.

SİGARA YASAĞI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, bir gazetecinin, ''Tütünle ilgili bazı yumuşatıcı düzenlemeler yapılması isteniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, kendisinin ne düşündüğünün değil, vatandaşın konuya nasıl baktığının önemli olduğunu söyledi. Akdağ, vatandaşın ise yapılan düzenlemelere olumlu baktığını, bu nedenle ''Vatandaş, Sağlık Bakanlığının arkasında durdukça değişikliğin olmayacağını'' belirtti.

Akdağ, sigara yasağıyla ilgili uygulanan cezai işlemlere ilişkin bir başka soruya, bu konuda cezalardan daha çok vatandaşın desteği ve kabulünün önemli olduğunu, bazı uygulama eksikliklerine rağmen sigara yasağının başarıyla uygulandığını ifade etti.

''Sigara yasağıyla ilgili, 2009 yılında, 5 bin 112 cezai işlem yapıldığını'' anlatan Akdağ, kesilen para cezasının ise 4 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti.

Akdağ, sigara yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı, emniyet teşkilatı ve belediyelerin görevlerini yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın