KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Akil adamlar, kalkınma için buluşuyor

Kalkınma Bakanlığı, Türkiye'nin 'akil adamları'nı kalkınma için bir araya getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık, nispeten geri kalmış bölgelerin kalkınma sürecinde, emekli olmuş bürokratlar, akademisyenler ya da eski siyasetçilerin tecrübe ve potansiyellerinden yararlanmayı sağlayacak bir model üzerinde çalışıyor.

Akil adamlar, kalkınma için buluşuyor
03 OCAK 2012 SALI 10:15
0
1330
0
AA aa

Yeni hükümet dönemiyle birlikte Kalkınma Bakanlığı'na bağlı olarak organize edilen Kalkınma Araştırmaları Merkezi bünyesinde görev alacak bu kişilerin kimler olabileceğine ilişkin bir bilgi havuzu oluşturuluyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Araştırmaları Merkezi'ni 2012'de kurumsallaştıracaklarını söyledi.

Bu merkez bünyesinde Türkiye'de belki de daha önce hiç yapılmamış bir model geliştireceklerini belirten Yılmaz, merkez üzerinden emekli olmuş bürokratların, eski siyasetçilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanacaklarını bildirdi.

"Çok tecrübeli ama potansiyellerinden yeterince yararlanamadığımız çok sayıda insan var, emekli olmuş bürokratlar, siyasette işini yapıp bir kenara çekilmiş siyasetçiler, akademisyenler" var diyen Yılmaz, söz konusu kişilerin bilgi, tecrübe ve potansiyellerinden hem Türkiye'nin nispi olarak geri kalmış bölgeleri için hem de komşu ve çevre ülkelere Türkiye'nin kalkınma tecrübesini aktarmak için yararlanmak istediklerini söyledi.

Modelin henüz tam olarak şekillenmediğini belirten Yılmaz, "Model, Kalkınma Araştırmaları Merkezi kurumsallaşıncaya kadar Bakanlığımız bünyesinde yürüyecek. Arkadaşlarıma hangi profili düşünelim, kimleri bu havuza alalım araştırın diye talimat verdim. Bu çalışma gerçekten çok önemli, çünkü atıl bir enerjiyi harekete geçirmemize olanak sağlayacak bir çalışma olacak" dedi.

Bu model kapsamında çalışacaklara ücret vermeyi düşünmediklerini, sistemin gönüllük esasına göre yürüyeceğini anlatan Yılmaz, "Diyelim ki eski bir vali... gitsek desek ki (size ihtiyacımız var, yol masrafınızı karşılayalım gelip bu konuda bir hafta, bir ay neyse bizimle çalışın) veya eski bir teftiş kurulu başkanımızı çağırsak desek ki (Tunus'ta yeni bir denetim sistemi kuruluyor bizden de destek istediler gidip onlara Türkiye'nin tecrübesini aktarır mısınız? Geliştirmek istediğimiz böyle bir model. Bu hemen, kolayca yapılacak bir şey değil, iyi modelleyip, iyi profiller çıkartmamız, sınırlarını da iyi koymamız lazım" diye konuştu.

-Eski başbakanlar, cumhurbaşkanları da olabilir-

Bakan Yılmaz, "bu kişiler arasında eski başbakanlar ya da cumhurbaşkanları da olabilir mi?" diye sorulması üzerine de böyle bir şeyin çok faydalı olacağını söyledi.

ABD başta olmak üzere birçok ülkede bunun örneklerinin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Neden olmasın? Çok önemli pozisyonlarda olan insanlar yeri geldiğinde kritik bir takım konularda devreye girebiliyorlar, o konuya özel olarak katkıda bulunabiliyorlar tabi istekli olmaları koşuluyla" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın