KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Akil adamlara havale

Yer Almanya'nın Meseberg Şatosu'nun önü. Siyah bir şemsiyenin altında kaybolan bir kadın ve erkek. Romantik bir çağrışım yapan bu karede yer alan kişiler ise Sarkozy ve onu kapıda karşılayan Merkel.

Akil adamlara havale
11 EYLÜL 2007 SALI 09:34
0
1116
0
AA aa
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin AB'nin geleceğini şekillendirmek için kurulmasını istediği "Akil Adamlar Komitesi"ne Almanya Başbakanı Merkel de destek verdi.Komite, AB'nin gelecek 30 yılının nasıl olacağına dair rapor sunacak. Genişlemenin de raporda yer alacağını belirten Merkel, Türkiye'ye alternatif sunmaya çalışmadıklarını savundu.

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa'nın önümüzdeki 30 yıla dönük geleceğinin nasıl olacağını belirlenmesi için rapor hazırlamak üzere bir "Akil Adamlar Komitesi" oluşturulmasını planladıklarıın açıkladılar.

Mayıs ayında cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurtdışı resmi ziyaretini Almanya'ya yapan Nicolas Sarkozy, dün Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçüncü kez bir araya geldi. Meseberg Şatosu'ndaki görüşmede ağırlıklı olarak Afganistan ve Ortadoğu'daki gelişmelerle uluslararası finans piyasasında yaşanan kriz üzerinde duruldu. Basın toplantısında Merkel, Sarkozy'nin Avrupa'nın geleceğine dönük olarak uzmanlardan yer alacağı "Akil Adamlar" Komitesi oluşturulması talebine destek verdi. Liderler, AB'nin geleceğinin bu rapor ışığında şekillendirilebileceğini kaydetti.

ALTERNATİF DEĞİL

Akil Adamlar Komitesi'nde kimlerin yer alacağı konusunda henüz detaylı görüşmelerde bulunmadıklarını söyleyen Merkel, şöyle konuştu:

"Bu komitede AB Komisyonu'ndan, Avrupa Parlamentosu'ndan politikacıların bulunmaması daha doğru olur. Komitede, Avrupa'nın geleceğine yönelik kafa yoran şahsiyetler yer almalı. Biz bağımsız kişilerin oluşturacağı bir komitenin görüşünü almak istiyoruz. Ortaklarımızla bunu konuşmalıyız. Ben AB dönem başkanı Portekizli yöneticilerle konuştum. Onlar da bunu destekliyor. Bu komitenin orta vadede oluşturulması düşünülüyor. Avrupa Parlemantosu seçimlerinden (2009) sonra olması planlanıyor."

Başbakan Merkel, komisyonun Türkiye'nin AB üyeliğini nasıl etkileyeceği şeklindeki bir soruya da "Hazırlanacak rapor AB'nin geleceğiyle ilgili olacak. Burada Türkiye'nin AB üyeliğine alternatif gibi bir durum yok. Tabii komitenin çalışmaları AB'nin genişlemesini de içerecek" yanıtını verdi. Sarkozy de "Avrupa'nın gelecekte nasıl gelişeceği kararı önemli bir karar. Ben Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasına karşıyım. Bunu Başbakan Erdoğan'a da söyledim. Ben başka bir teklifte bulundum. Türkiye'yi AB'ye yaklaştıracak 30 başlığın müzakere edilmesinden yanayım" dedi.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın