KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Akp barışı sağlayamaz

Bingöl’de temaslarda bulunan CHP parti Meclis Üyesi Yasemin Cankurtaran, çözüm süreci ve iç güvenlik paketine dair değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin barışı sağlamayacağını savunan Cankurtaran, iç güvenlik paketinin özgürlükleri yok edeceğini söyledi.

Akp barışı sağlayamaz
13 MART 2015 CUMA 02:04
0
1866
0
AA aa

 BingölOline / Bünyamin Odabaşı, Hayrullah Gümüş ve Enes Şimşek'in Haberi;

Önceki gün Bingöl'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Parti Meclisi (PM) Üyesi Yasemin Cankurtaran, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada basın açıklaması düzenleyerek, çözüm süreci ve iç güvenlik paketine yönelik değerlendirmeler bulunan Cankurtaran, partisinin her zaman barışı desteklediğini söyledi.

Dünyada en önemli gerçeğin barış olduğunu ifade eden Cankurtaran: “Barış sürecine karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman karşı gelmedik, her zaman barışı destekledik. Güvenliğin oluşması için her türlü çalışmayı yaptık. Türkiye'de Kürt meselesine çözüm üretmek amacıyla 1989'da ilk somut, gerçekçi raporu Cumhuriyet Halk Partisi hazırlamıştır. Bugüne kadar halen, o kadar detaylı bir rapor hazırlanmamıştır. Her yıl da tekrar sorunu gözden geçirerek ve yenilemek suretiyle de barışın temin edilebilmesi için çok ciddi somut adımlar atmıştır. Yine geçen ay süreçle ilgili ne yapılmalıdır diye 10 madde yayınladık. AKP'nin açıkladığı sadece dilekten ibaret olan maddelerin çok ötesinde, çok daha gerçekçi, her kelimesinin altında demokrasi, özgürlük, eşit yurttaşlık, eşit vatandaşlık kavramlarını barındıran bir bildirge yayınladık. Vatandaşıyla barışamayan, kendi içinde barışı sağlayamamış bir AKP'nin barışı sağlayacağını hiç düşünmüyoruz. Kendi içerisinde kavgaları olan, yok paraleldi, yok çaprazdı diye ayrım yapan, kendi içinde bölünmüş bir yapı Türkiye'de nasıl barışı getirecek” dedi.

“TAMAMEN SIKIYÖNETİM”

İç güvenlik paketine tamamen karşı olduklarını belirten Cankurtaran, şöyle devam etti: “

İç güvenlik paketi diye bir şey çıkardılar, tamamen sıkı yönetim. Olağanüstü hal, özel güvenlik tedbirlerinin hepsinin üstünde olan ve Türkiye'de fikir özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, protesto özgürlüğünü tamamen yok edecek, 12 Eylül dönemini dört gözle aratacak bir sistemdir, iç güvenlik sistemi. Muhalefet olarak karşı geldik, canımız, kanımız pahasına bedenimizi ortaya koyarız, yine de bu iç güvenlik paketini geçirtmeyiz dedik. Milletvekillerimizin resmen fiziki şiddete uğradığı bir ortamla karşılaştık. Bu da vatandaşın hükümete olan saygısını da, güvenini de yok etmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın