KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2025 Salı
°C

Akp barışı sağlayamaz

Bingöl’de temaslarda bulunan CHP parti Meclis Üyesi Yasemin Cankurtaran, çözüm süreci ve iç güvenlik paketine dair değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin barışı sağlamayacağını savunan Cankurtaran, iç güvenlik paketinin özgürlükleri yok edeceğini söyledi.

Akp barışı sağlayamaz
13 MART 2015 CUMA 02:04
0
1683
0
AA aa

 BingölOline / Bünyamin Odabaşı, Hayrullah Gümüş ve Enes Şimşek'in Haberi;

Önceki gün Bingöl'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Parti Meclisi (PM) Üyesi Yasemin Cankurtaran, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada basın açıklaması düzenleyerek, çözüm süreci ve iç güvenlik paketine yönelik değerlendirmeler bulunan Cankurtaran, partisinin her zaman barışı desteklediğini söyledi.

Dünyada en önemli gerçeğin barış olduğunu ifade eden Cankurtaran: “Barış sürecine karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman karşı gelmedik, her zaman barışı destekledik. Güvenliğin oluşması için her türlü çalışmayı yaptık. Türkiye'de Kürt meselesine çözüm üretmek amacıyla 1989'da ilk somut, gerçekçi raporu Cumhuriyet Halk Partisi hazırlamıştır. Bugüne kadar halen, o kadar detaylı bir rapor hazırlanmamıştır. Her yıl da tekrar sorunu gözden geçirerek ve yenilemek suretiyle de barışın temin edilebilmesi için çok ciddi somut adımlar atmıştır. Yine geçen ay süreçle ilgili ne yapılmalıdır diye 10 madde yayınladık. AKP'nin açıkladığı sadece dilekten ibaret olan maddelerin çok ötesinde, çok daha gerçekçi, her kelimesinin altında demokrasi, özgürlük, eşit yurttaşlık, eşit vatandaşlık kavramlarını barındıran bir bildirge yayınladık. Vatandaşıyla barışamayan, kendi içinde barışı sağlayamamış bir AKP'nin barışı sağlayacağını hiç düşünmüyoruz. Kendi içerisinde kavgaları olan, yok paraleldi, yok çaprazdı diye ayrım yapan, kendi içinde bölünmüş bir yapı Türkiye'de nasıl barışı getirecek” dedi.

“TAMAMEN SIKIYÖNETİM”

İç güvenlik paketine tamamen karşı olduklarını belirten Cankurtaran, şöyle devam etti: “

İç güvenlik paketi diye bir şey çıkardılar, tamamen sıkı yönetim. Olağanüstü hal, özel güvenlik tedbirlerinin hepsinin üstünde olan ve Türkiye'de fikir özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, protesto özgürlüğünü tamamen yok edecek, 12 Eylül dönemini dört gözle aratacak bir sistemdir, iç güvenlik sistemi. Muhalefet olarak karşı geldik, canımız, kanımız pahasına bedenimizi ortaya koyarız, yine de bu iç güvenlik paketini geçirtmeyiz dedik. Milletvekillerimizin resmen fiziki şiddete uğradığı bir ortamla karşılaştık. Bu da vatandaşın hükümete olan saygısını da, güvenini de yok etmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın