KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Akp, bingöl'de 3'ü sıfır yapmıştır

AK Parti'nin Bingöl'de 3–0 yapma olasılığının bulunmadığını vurgulayan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Refah Partisi Bingöl Eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata, “AKP, Bingöl'de 3'ü sıfır yapmıştır. Tıpkı yıllardır yarım kalan projeleri tamamlamadığı gibi”

Akp, bingöl`de 3`ü sıfır yapmıştır
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 10:02
0
2689
0
AA aa
22 Temmuz seçimleri öncesinde halk ziyaretlerinde bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, SP Bingöl 1. Sıra Milletvekili Adayı Kamil Aytar, 2. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Akçabey, 3. Sıra Milletvekili Kasım Atabey gazetemize ziyarette bulundular.
Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Korkutata, Merkez İlçe Başkanı Halit Uslu, Parti İl Müfettişi Şevket Kıtay ve partililerin de bulunduğu ziyarette SP'nin seçim çalışmaları hakkında bilgi veren SP Genel Başkan Yardımcısı Korkutata, AK Parti hükümetine yüklendi. AK Parti'nin Bingöl'de 3–0 yapma olasılığının bulunmadığını vurgulayan Korkutata “AKP, tüm vebali milletvekillerine yüklemek için Bingöl'de 3'ü sıfır yapmıştır. Tıpkı yıllardır yarım kalan projeleri tamamlamadığı gibi” ifadelerini kullandı.
Hizmetlerin gerçekleştirilememesindeki sorumluluğun tamamının milletvekillerinde olmadığını belirten Korkutata, yatırım bütçelerinin Bakanlar tarafından hazırlandığını ve Başbakan onayından geçtiğini hatırlattı.
Hükümetin doğu bölgesine bakışının laftan ibaret olduğunu savunan Korkutata, AK Parti'nin en büyük icraatlarından birinin de Batman'daki Ilısu Barajı'nın yapımını ihalesiz bir şekilde 3 Karadenizli müteahhide verilmesi olduğunu vurguladı.
Bingöl'deki AK Parti mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 4,5 yıllık görev süresinde eserlerini parmaklarıyla gösterebilmesi gerektiğini ifade eden Korkutata; “Şu kadar insanı iş sahibi yaptık, şu kadar fabrika açtık, şu kadar hizmet gerçekleştirdik diyebilmeliydi. Maalesef bunun yerin ‘Dinsel Milliyetçiliğe yuh', ‘Bölgesel Milliyetçiliğe yuh' demiştir. Görüyoruz ki, sadece kuru vaatlerde bulunmuştur” dedi.
Bingöl'de yarım kalan projelerin yıllardır tamamlanmadığına işaret eden Korkutata, AK Parti Hükümeti döneminde de bu projelerin mazlum ve yetim olarak bırakıldığını, sembolik dahi olsa birkaç milyon YTL ödenek aktarılmadığını söyledi.
Et Balık Kurumu, Yem-Süt, Tuğla Fabrikası, Gülbahar Barajı, Kürük İçme Suyu, Organize Sanayi Bölgesi, Havaalanı ve Üniversite altyapısı ve bunlara benzer birçok projenin Milli Görüş Hükümetleri döneminde Bingöl'e kazandırıldığını aktaran Korkutata, bu projelerden kimilerinin tamamlandığını, kimilerinin de yarım kaldığını ancak sonraki hükümetler tarafından da kenara atıldığını kaydetti.
‘Mazlumu oynayan AKP, her nedense mazlumların yanında hiç olmamıştır' diyen Korkutata; “Irak'ta Amerika'nın yanında, Filistin de ise İsrail'in yanında olmuştur. Çeçenistan'a hiçbir destek sunmamıştır. ABD ne demişse onu yapmıştır. Irak'a, Türkiye deniz ve havalimanlarından savaş ve lojistik malzeme sevkini kabul etmiştir. Zinayı, domuz etinin satışını serbest etmiştir. Bunlar sadece birkaçı. Bu hükümet, güçten yana tavır koymakla ülkenin manevi huzurunu bilerek veya bilmeyerek kesinlikle tahrip etmiştir” diye konuştu.
Bingöl'de, Cumhurbaşkanlığı'nın hükümetten gasp edildiği yönünde bir havanın var olduğunu dile getiren Korkutata, Cumhur Başkanlığı sürecine ilişkin sert konuştu.
Bu milletin AK Parti'ye 368 milletvekili verdiğini ve böyle bir eksiriyetle hiçbir partinin hükümet olmadığını anlatan Korkutata; “Tüm bunlara rağmen Cumhurbaşkanı seçemeyenlerin söyleyecek sözü yoktur. Milletin vebali bunların üzerindedir. Aslında mazlumiyet değil, büyük bir aciziyet vardır. 368'i muhafaza edip Cumhurbaşkanı seçemeyenler, hiçbir rakamla bunu beceremezler. Daha dün Cumhurbaşkanını halka seçtireceğiz diyenler, ne acıdır ki Cumhurbaşkanı vetosundan sonra referandum konusunu unuttular. İşte bu hükümet, bir geri adım hükümetidir. Kur'an Kurslarında ve YÖK konusunda geri adım atmıştır. İmam Hatipler konusunda ‘Başörtüm namusumuzdur' deyip ortada bırakmıştır. ‘Zinayı serbest etmem' deyip, baskılar karşısında geri adım atmıştır. Milletin yüzde 90'ı ABD'ye karşı iken Hükümet ABD'nin yanında olmuştur. Ekonomiyi İMF'ye teslim etmiştir. BU milletin milli varlıklarını yabancılara peşkeş çekmeyi gaye edinen Kemal Derviş'in programını aynen uygulamayı şerefle kabul etmiştir” diyerek hükümeti eleştirdi.
Bu milletin, Milli Görüş Hükümetlerinin neler yaptığını, hiçbir zaman memurla, hiçbir iradeyle uğraşmadığını bildiğini kaydeden Korkutata, Bingöl'ün hakkını da hiç kimseye kaptırmadıklarının altını çizdi.
Milli Görüş Hükümetlerinin, her zaman 3–0 yapan Bingöl ile gurur duyduğunu ifade eden Korkutata; “22 Temmuz'da sandıktan yine yüzümüzün akıyla çıkacağız. Halkımızın desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.





BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın