KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Akp hainleri kahraman, kahramanları hain yapıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, İmralı görüşmelerinden dolayı AK Parti’yi sert bir dille eleştirdi.

Akp hainleri kahraman, kahramanları hain yapıyor
07 OCAK 2013 PAZARTESİ 08:33
0
3084
0
AA aa

MHP Bingöl İl Başkanı Kızılboğa, yaptığı yazılı açıklamada İmralı görüşmesini değerlendirerek, AK Parti'nin teröre beyaz bayrak açtığını iddia etti.

“Oslo'da başlayıp, İmralı'ya kadar gelen bu süreç PKK terör örgütüne teslim olmaktır. AK Parti beyaz bayrak çekmiştir” diyen Kızılboğa, İmralı ile görüşmelerin utanç tablosu olarak niteledi.

Açıklamasında Başbakan Bakan Yardımcısı Bülent Arıç'ı da sert sözlerle eleştiren Kızılboğa, “Ağlamaktan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'ın liseli yıllarda namazında niyazında mütedeyyin bir Müslüman olduğunu, okul arkadaşlarını tanık göstererek açıkladı. Yetmedi, “Diyarbakır Cezaevi'nde olsaydım ben de dağa çıkardım” sözleri ile dağa çıkanları aklamaya çalıştı” dedi.

Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Öcalan'ın 2015'te partisinin başında olacağının sözlerini değerlendiren Kızılboğa, Birand'ın bu sözleri neye ve kime dayanarak söylediğini sordu.

Kızılboğa: “AKP hainleri kahraman kahramanları hain yapıyor. Bu yaptıklarını kabul edebilmemiz mümkün değil. Öcalan binlerce kişinin ölümünden sorumlu bir teröristtir. Şimdi sen bu adamı kahraman yapıp muhatap alıyorsun. O zaman binlerce insan neden öldü. Bu görüşmelerin karşısında sadece silah bırakmak değil verilen birçok taviz var. Öcalan'ın serbest bırakılması, Kürtçenin ikinci resmi dil yapılması ve arkasından gelecek özerklik” diye konuştu.

AK Parti'nin İmralı ve BDP'yi muhatap olarak kabul ettiğini vurgulayan Kızılboğa: “Gelinen nokta terör örgütüne teslimiyet anlamı taşımaktadır. Oslo'da başlayan, İmralı'ya kadar gelen süreç teröre teslimiyettir. AK Parti beyaz bayrak çekmiştir. Bu bölücü amaçları meşrulaştırmaktır. Biz ay yıldızlı bayrağın ilelebet hükümran olacağına inanıyoruz. Türk milletinin bayrağına sahip çıkanlar karşısında beyaz bayrakçılar eğilmeye bükülmeye mahkûmdurlar” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın