KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Akp'den istifa sesleri yükseliyor

AKP'li Çaytepe Belde Belediye Başkanı Akın, belediye meclis üyeleri ve bazı partililer SP'ye katıldı. Katılım programında SP rozeti takılan Akın, Milli Görüş saflarına geçişlerin devam edeceğini vurgulayarak AKP'ye gözdağı verdi.

Akp`den istifa sesleri yükseliyor
09 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ 11:36
0
2850
0
AA aa
Çaytepe Belde Belediyesi'nin AKP'li Başkanı, belediye meclis üyeleri ve belde teşkilatının bazı üyeleri partilerinden istifa etti. Saadet Partisi'ne (SP) katlan başkan ve beraberindekilerin SP rozetleri, düzenlenen törenle takıldı.

Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi yaklaşıyor, siyasi partilerin çalışmaları hızlanıyor ancak il merkezi, ilçe ve beldelerde yoğun faaliyet gösteren partilerden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), bu sıralar istifalarla sarsılıyor.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı S.Nezir Aydın'ın ardından bu kez Genç İlçesi'ne bağlı Çaytepe Belde Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Zeki Akın ve belediye meclis üyeleri ile bazı partililer,  AKP'den istifa edip SP'ye geçtiler. Akın'ın, SP'nin Çaytepe Adayı olarak seçime katılacağı deklare etti.

Akın ve beraberindekilerin katılımıyla gücüne güç katan SP, Cumartesi günü Genç İlçe Teşkilatı'nda tören düzenledi. Parti katılım programına, Saadet Partisi İl Başkanı Atik Korkutata, Saadet Partisi Bingöl Belediye Başkan Adayı Bedri Tuğ, Genç Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Demir, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



 
Korkutata: “Belediyeleri rant değil, hizmet kapısı olarak görüyoruz”
Katılım töreninde besmele çekerek konuşmasına başlayan ve yeni katılımın hayırlı olması temennisinde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Atik Korkutata: “Çok şerefli, güzel ve mutlu bir günü yaşıyoruz. Heyecanlanmamak, mutlu olmamak elde değil. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Milli Görüş'ün belediyecilik anlayışı çok farklıdır, bunu her yerde ispatlamıştır. Türkiye'de iktidar olmadığımız zamanlar bile ülkede birçok belediyenin mührünü aldık. Bu halk o zaman bize neden oyunu vermiştir? Çünkü biz yetimi düşünüyoruz, mazlumu düşünüyoruz. O makamı rant değil, sadece hizmet makamı olarak görüyoruz. Biz belediyecilik makamını en çetin ateşten gömlek olarak düşünüyoruz. Bizim bütün belediye başkan adaylarının hizmet aşkından başka düşündüğü bir şey yoktur. Buradaki gerek Genç Belediye Başkan adayımızı, gerekse diğer başkan adaylarımızı kişilik olarak, marifet olarak, projeleri olarak hiç birini anlatmak yetmez. Hepsi birbirinden değerli, birbirinden başarılı değerli kardeşlerimizdir. Şu anda gerçekleşecek katılımdan büyük memnuniyet ve onur duyuyoruz. Cenab-ı Allah bu değerli insanlardan razı olsun''dedi

‘'Onun bunun gölgesi altında değil! Milli Görüş çatısı altında siyaset''
Partilerinden İstifa edip Milli Görüş saflarına katılan partililere rozetlerini takmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Korkutata ‘'Milli Görüş saflarına katılın bu değerli kardeşlerimiz, ümmetin ruhunu ve şerefini paylaşan, onun bunun gölgesi altında değil, Milli Görüş gölgesi altında durmuşlardır, duruşlarından ve ümmet görüşlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Değerli Zeki Akın kardeşimiz, eşrafları ile birlikte partimize katılmışlardır. Bu manzara her şeyin şahididir, resmidir, kanıtıdır'' dedi.



Milli Görüş'te hizmet düşüncesinden başka hiç bir düşüncenin olmadığını vurgulayan Korkutata, partiye katılanların, birer yıldız gibi birer cemaat önderleri olarak Milli Görüş çatısı altında bir araya geldiklerini belirtti. Korkutata: ''Bu kardeşlerimiz Mili Görüş çatısı altında sizlere hizmet etmek için partimize katılmış ve bizleri onurlandırmışlardır. Kardeşlerimizin sizlerin görüşlerine, sağduyularına tercüman olacaklarına inanıyorum'' dedi.

Katılanlara SP rozeti takıldı.
Düzenlenen katılım toplantısında AKP'den istifa edip SP'ye katılan Çaytepe Beldesi Belediye Başkanı Zeki Akın ve Mart 2009 yerel seçiminde AKP'den Çaytepe'den Belde Belediye Başkan aday adayları olan Ayhan Argın, Kazım Abay ile Çaytepe Belde Belediyesi Encümenleri Ali Gengörü, Nural Adanır, Ahmet Akın, Hakkı Aksin'e SP rozeti takıldı. Rozetleri takan Korkutata, katılımın hayırlı olması temennisinde bulundu.




Bedri Tuğ'a övgüler
Rozetleri taktıktan sonra programa ilişkin görüşlerini aktarmaya devam eden Korkutata, SP Bingöl Belediye Başkan Adayı Bedri Tuğ'u işaret ederek övgülü sözler sarf etti.



Korkutata: ''Sizlere bir örnek vermek istiyorum. Zamanında Bedri Tuğ kardeşimizin Bingöl Belediye Başkanlığı yaptı. Onun döneminde Bingöl'ün ihtiyacı olan su, Karlıova'nın karlı dağlarından karşılanmıştır. O zaman Genç ilçemizin de ihtiyacı vardı, belli istişareler ile o sudan Genç ilçemizde şu an faydalanmaktadır. Bu suyu içen her kişi şu an Bedri Bey kardeşimize teşekkür etmektedir. O suyu Genç ilçemizin Çukur Mahallesi'nde içen her vatandaş teşekkür etmektedir. İşte feraset, işte düşünce. Bunların daha fazlasını yapmak için değerli adaylarımız için sizlerden oy istiyorum'' dedi.
 
Akın: “Mili Görüş çatısı altında birleşmeler devam edecek''
İl Başkanı, başkan adayları ve yeni katılımcıların el ele tutuşup birlik mesajı verdikleri programda görüşlerini aktaran Çaytepe Belediye Başkanı Zeki Akın, SP'ye katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.



SP'nin Çaytepe Belediye Başkan Adayı olan Akın, kimseye kırgın olmadığını, bundan böyle Milli Görüş çatısı altında hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.
Akın,''Kimseye kırgın değilim, 5 yıl boyunca hizmet ettiğim AK Parti'den bazı nedenlerden dolayı arkadaşlarım ile birlikte istifa ettik. Bundan sonra bilgimizi, birikimimizi Saadet Partisi altında halkımıza sunmaya çalışacağız. AK Parti'den ayrılma kararı aldığımızda parti teşkilatı içinde bulunan birçok kardeşimizin de bizlere katılacağına can-ı gönülden inanıyorum. Bu kardeşlerimizin Milli Görüş çatısı altında birleşmeye yönelik söylemleri de olmuştur''dedi.


Milli Görüş çatısı altında hizmet etmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Akın: ''Bizlere Milli Görüş camiası yolunu açan ve bizleri bağrına basan değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum, Milli görüş çatısı altında başarılı daha da başarılı olacağımıza inanıyor, bu yola inanan tüm kardeşlerimizin duasını istiyorum'' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın