KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Akp'li tanrıverdi adına 'kafes' planına suç duyurusu

Evrensel Hukukçular Platformu, ''Kafes Eylem Planı'' ve ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' başlıklı belgeyle ilgili sorumluların cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Akp`li tanrıverdi adına `kafes` planına suç duyurusu
19 OCAK 2010 SALI 13:03
0
1248
0
AA aa

Suç duyurusu dilekçesi, platform üyesi avukatlarca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

Platform adına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, avukat Hasan Hüseyin Tanrıverdi'nin adına hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde, ''Kafes Eylem Planı ve İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı hazırlayanlar, planları hazırlama talimatı verenler, planları uygulamaya geçirenler ile planların hazırlanmasına ve uygulanmasına göz yumanlar'' şüpheli olarak belirtildi.

Dilekçede, sorumluların, ''Anayasayı ihlal'', ''Silahlı örgüt kurmak'', ''Silah sağlama'', ''Askerleri itaatsizliğe teşvik'', ''Tehdit'', ''Kişisel verilerin kaydedilmesi'', ''Hükümete karşı suç'', ''Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit'', ''Suç işlemeye tahrik'', ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'', ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma'', ''İftira'' ve ''Suç uydurma'' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, ''Bizler ülkesini seven, milletini seven, adalet ve demokrasinin tam olarak tesisinin sağlanması konusunda mücadele eden hukukçular ve bu vatanın evlatları olarak yapılan yasa dışı eylemlere seyirci kalmamızın mümkün olmaması ve eylem planlarının meydana getireceği yıkımdan dolayı doğrudan zarar göreceğimizden, şikayet başvurusu yapılması zorunluluk arz etmiştir'' denildi.

Platform üyesi avukatlar, daha sonra bir otelde yaptıkları basın açıklamasında konuya ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2025
16:04
Bingölspor FK`nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Bingölspor FK'nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Ağırlıklı olarak Akdeniz ve İç Anadolu takımlarının yer aldığı grupta eşleşmeler, 9 Çarşamba günü fikstür çekimiyle belli olacak.
08.07.2025
14:37
Bingöl`de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 10 yıl 9 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 10 farklı suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı.
08.07.2025
14:24
Bingöl`de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
08.07.2025
14:19
Bakan Kacır`ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Bakan Kacır'ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın çarşamba günü gerçekleşeceği bildirilen Bingöl ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. İptalin, şehit cenazeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.
08.07.2025
13:59
THY ve AJet`ten
THY ve AJet'ten 'Ada Kıbrıs'a Büyük Destek
'Ada Kıbrıs' logolu uçaklar gökyüzünde tanıtım platformuna dönüşecek. Ahmet Bolat: 'Ada Kıbrıs'ın ana aktörü olmak için bir araya geldik'
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın