KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Akp'nin adayı köksal toptan

AKP'nin Meclis Başkanlığına Köksal Toptan'ı önermesiyle TBMM Başkanı sorusu yanıt bulurken, şimdi gözler bundan sonra çözülmeyi bekleyen Bakanlar Kurulu oluşumuna ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi.

Akp`nin adayı köksal toptan
08 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 19:33
0
1068
0
AA aa
AKP TBMM Başkanlık seçimi bugün gün boyu yapılan toplantılarda çözüldü ve AKP Grubu Zonguldak milletvekili Köksal Toptan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayı olarak gösterilmesini kararlaştırdı.
Sabahki MKYK toplantısında Köksal Toptan'ın ismi öplana çıktı. Kurul üyeleri Toptan'ın ismini benimsemeleri üzerine Başbakan Erdoğan, Toptan'ı partiye çağırdı. Başbakanının partideki odasında kısa süren görüşmede Erdoğan Toptan'a TBMM başkanlığı için kendisini önereceklerini söyledi ve "adayımız sensin" dedi.

Toptan'ın bunu memnuniyetle karşıladığını açıklamasının ardından toplanan Grup toplantısının açılışında Erdoğan Toptan'ı TBMM Başkanlığı için aday gösterdiğini açıkladı ve itiraz olup olmadığını sordu. Salondan itiraz gelmemesi üzerine Toptan alkışlar arasında kürsüye geldi. Oldukça heyecanlı gözüken Toptan milletvekillerine teşekkür etti.

Toptan'ın adaylığına CHP de sıcak bakarken, AKP'nin MHP dışındaki partilerle uzlaşma ve diyalog arayışına girmesi dikkat çekti.

YOĞUN SİYASİ TRAFİK

Ankara bugün yoğun bir siyasi trafiğe sahne oldu. Siyasi partiler bir yandan ilk grup toplantılarını yaparken bir yandan da Meclis Başkanlık seçimlerini tartıştı. Partiler ayrıca grupbaşkanvekillerini de belirledi. İşte başdöndüren siyasi gelişmeler:

10.00- DTP Genel Merkezi'nde partinin ilk grup toplantısı yapıldı. Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, toplantıda parti grubunun Meclis'teki yol haritasının belirleneceğini söyledi.

11.00- MHP Grubu Meclis'te toplandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında AKP ve DTP'ye uyarılarda bulundu, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili “Gül'e hayır” mesajı verdi ve uzlaşmaya vurgu yaptı. Bahçeli DTP'li milletvekilleriyle tokalaşmasını “Uzatılan eli havada bırakmayız ama diğer elle Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüz olmaz” sözleriyle değerlendirdi.

11.00- AKP MKYK Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Meclis Başkanı adayını belirlemek için anket uygulayan Erdoğan, kurul üyelerinden aday önerilerini aldı. Toplantıda muhalefet partilerine uzlaşma temasları yapılması kararı verildi.

13.30- MKYK'da alınan karar gereği, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat muhalefet partilerini ziyaret etmek üzere genel merkezden ayrıldı.

13.40- DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MHP lideri Bahçeli'nin tokalaşmayla ilgili yorumuna yanıt olarak, “Bizim elimizde hiçbir zaman silah olmadı, şiddet olmadı. Bunu Bahçeli de biliyor” dedi.

13.45- AKP heyetinin ilk durağı 13 milletvekili ile Meclis'te temsil edilen DSP oldu.

14.00- AKP'liler CHP'yi ziyaret ederek, Meclis Başkanı seçiminde uzlaşmacı olacakları mesajını verdi.

14.30- MHP Grup toplantısında, parti olarak Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gündeme geldi. MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı adayı olarak üç milletvekilinin ismini değerlendirdiklerini söyledi.

14.45- AKP heyeti, DTP Genel Merkezi'ne geldi. DTP'liler, görüşmede Meclis Başkanı adayı belirlemenin çoğunluk partisinin hakkı olduğunu belirtti ancak isim belli olmadığı için destek verme konusunda yorum yapmadı.

15.15- AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat, görüşmelerin ardından AKP Genel Merkezi'ne döndü. Fırat, MHP'den randevu talebinde bulunduklarını ancak yanıt gelmediğini keydetti.

15.40- MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ise görüşme için AKP'den randevu talebi gelmediğini söyledi.

16.00- Başbakan Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle istişare toplantısı başladı. Erdoğan, başkan adayı için AKP Genel Merkezi'nde milletvekillerine form dağıttı. Kurulan sandıklara bu formlar atıldı.

17.25- AKP'nin TBMM Başkanı adayının Köksel Toptan olduğu açıklandı. Toptan'ın ilerleyen saatlerde Meclis Genel Sekreterliği'ne adaylık başvurusunu yapacağı bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın