KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Akp'ye destek atışması

11. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören geçici 18. ve 19. maddeleri anayasa değişikliği paketinden çıkaran teklif, Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. CHP ile MHP birbirini AKP'ye destek vermekle suçladı

Akp`ye destek atışması
09 EKİM 2007 SALI 11:33
0
1002
0
AA aa
21 Ekim'de referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketinden, 11. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören geçici 18 ve 19. maddeleri çıkaran teklif, Meclis Anayasa Komisyonu'nda AKP, DTP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi. CHP referandum sürecinin tümüyle durdurulmasını isterken, MHP "çözüm sağlanamaması halinde darbe olabileceği" imasında bulundu. Komisyonda CHP ile MHP arasında da "AKP'ye omuz verme" tartışması yaşandı.

AKP: Keyfi bir teklif değil

Komisyon Başkanı AKP'li Burhan Kuzu "11. Cumhurbaşkanı" ifadesi konusunda değişiklik yapılmasına gerek olmadığını, tartışmalı hale geldiği için düzeltmenin yapıldığını söyledi. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de, "Bu düzenleme AKP'nin keyfi bir teklifi değildir, Türkiye'nin gerilmesi, lüzumsuz enerji tüketilmesini engellemek amacıyla hazırladık" dedi.
Komisyon üyesi olmamasına rağmen toplantıya katılan DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ise, teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürerek, "AKP Anayasa Mahkemesi'ne olan öfkesini, sayısal gücüne dayanarak, anayasayı değişterek açığa vuruyor. Oy kullanma süreci başladı. Oyunu kullanan vatandaşlar muz cumhuriyetinin vatandaşı değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" diye konuştu.
CHP'liler ise referandum sürecinin tümünün durdurulmasını isterken, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaprisleri sonucu ortaya çıkan metin, hukuk ve siyaset skandalı niteliğindedir" dedi. Oylama sürecinin başladığını anımsatan Kart, "YSK'nın idari işlem yetkisi var. Bu kaotik ortam ağırlaşmadan gereğini yapmalıdır" diye konuştu.
Kart'ın MHP'ye yönelik "AKP'nin dayatmacı anlayışına omuz veren siyasi anlayış gelişiyor" sözleri de tartışma yarattı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP'ye CHP'nin payanda olduğunu belirterek, "MHP'nin AKP'ye dayanak olduğuna yönelik kompleksli sözler CHP için söz konusudur. Çünkü AKP'ye en büyük desteği veren, Erdoğan'ı Başbakan yapan CHP'dir" diye konuştu.

MHP'li Bal: Ara rejim riski

11. cumhurbaşkanının seçimi sürecinde parlamenter demokrasiye ara rejim gölgesi düşme riskinin bulunduğunu anımsatan Bal, AKP ile CHP'nin tahterevalli siyaseti yaparak bu süreçten partilerine rant çıkarma peşinde koştuklarını savundu. Bal, "Bu çözümü burada sağlayamazsak farklı mecralardaki arayış nisanda yaşadığımızdan daha büyük bir kriz yaşatır" dedi.

YÖK'ten Erdoğan'a yanıt geldi

ANKARA Milliyet
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Ekim'deki iftarda, "YÖK çıkıyor, rektörler toplantısı düzenliyor ve diyor ki, 'Anayasa hazırlamak bizim hakkımız, bunu siyasiler yapamaz...' Bu çok çirkin bir yaklaşım. Anayasa yapma yetkisi yasama organınındır" diyen Başbakan Erdoğan yanıt verdi. YÖK'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Rektörler Komitesi, 19 Eylül'deki toplantısından sonraki açıklamada ve 5 Ekim'deki Rektörler Komitesi'nde sorulan sorulara verilen yanıtlarda, anayasa değişikliği yapma girişiminin partilerin mutabakatıyla olabileceğini açık bir ifadeyle vurgulamıştır. Anayasa taslağı hazırlama konusunda YÖK'ün ve Rektörler Komitesi'nin talebi ve yetkisi olduğu yönünde hiçbir beyanı olmamıştır."



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın