Ziyaret esnasında esnaflarla tanışan Kaymakam Aksanyar, ben de sizden biriyim diyerek, sorunlar paylaşılmazsa çözümü de zor olur dedi. Aksanyar, ziyaret esnasında kıraathanelerde de oturarak Solhanı ve Solhanlıyı tanımaya çalıştı. Vatandaşlar, Aksanyarın halka olan yakınlığından dolayı memnuniyetlerini dile getirmekten mutlu olduklarını belirttiler. Aksanyara en büyük şikâyet sık sık kesilen elektrikler oldu. Esnaf, elektrikler kesintisi yüzünden büyük maddi kaybımız var. Marketlerde özellikle süt ve süt ürünlerimiz bozuluyor, kasaplarda kilolarca etler çöpe gidiyor, elektronik eşyalarımız bozuluyor şeklinde sıkıntılarını dile getirdi. Bir fırını ziyaret esnasında elektriklerin kesik olması nedeniyle çakmağını yakarak, denetleme yapan Aksanyar, elektrik kesintilerin esnafı zor durumda bıraktığını da ifade etti.
Kaymakam Yaşar Aksanyar ve Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, ziyaret esnasında gördükleri olumsuzlukları da esnafa bildirerek, bunların kısa sürede çözmeleri gerektiğini vurguladılar.
Kamu çalışanlarına kahvaltı
Solhanda kamu çalışanları bir ilke imza atarak, Çarşamba günleri saat 06.30da mutat olarak kahvaltıda bir araya geliyor. Solhan Kaymakamlığı öncülüğünde başlayan kahvaltılara, her hafta bir kurum amiri ev sahipliği yapıyor. İlki Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar tarafından verilen kahvaltıya ikinci olarak Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, ev sahipliği yaptı. Kahvaltılarda bir araya gelmenin amacı ise kamu çalışanlarını bir araya getirmek, moral ve motivasyon olarak daha verimli hale gelmelerini sağlamak olarak belirtiliyor
.
Haberi Gönderen Solhan Temsilcimiz:
İlhan Bingöl
BingolOnline haber servisi