KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Aksu'dan muhalefete kapris suçlaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, sadece iktidarı küçümsemeyi hedefleyen bir muhalefetin ülkenin geleceği için terkedilmesini istedi...

Aksu`dan muhalefete kapris suçlaması
11 HAZİRAN 2009 PERŞEMBE 19:03
0
1085
0
AA aa
Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda giderek hırçınlaşan, sandıktan dilediği neticeyi alamadığı için muhalefet anlayışını halkı suçlamak, küçümsemek düzeyine kadar vardıran çevrelerin, kendilerine tanınan muhalefet yetkisini kullanamadıklarını öne sürdü.

Muhalefetin, ülkenin içinde bulunduğu durumu anlama, yorumlama ve alternatif önermede ciddi sorumluluk sahibi olduğunu vurgulayan Aksu, bütün olanaklarıyla iktidar partisini yıpratmaya koşullanan muhalefetin, millet namına bir sonuç üretemeyeceğini kaydetti.

Aksu, politik ve fikri gelişmenin önünde bir engel olarak duran sığ düşünce erbaplarının, bugün çözüm bekleyen sorunlara karşı hiçbir çare öneremediklerini savunarak, demokratik rejimlerde iktidarın en önemli ilham kaynağı muhalefet iken Türkiye'de bu durumun tesis edilememiş olmasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

İktidarı yanlış yapmakla suçlamanın, bir takım ithamlarla muhatap etmenin muhalefet etmek gibi anlaşılsa da eksik ve dar bir bakış açısının ürünü olduğunu anlatan Aksu, şunları kaydetti:

''Muhalefet, elbette eksik bulacak, kusur arayacak ama ne istediğini, ne olması gerektiğini de tarif ederek iktidara çıkış yolu gösterecektir. Kaprisli tutumlarıyla sadece iktidarı küçümsemeyi hedefleyen bir muhalefet geleneğinin terk edilmesi, milletimizin ve ülkemizin geleceği için gereklidir.

AK Parti olarak yılların biriktirdiği devasa sorunları aşmada olanca gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkiye'yi demokratik hukuk devleti tanımına tüm kurum ve kuruluşlarıyla uyumlu hale getirmektir. Bu hedefin kolay olmadığını, güzergahımız boyunca görüyor, yaşıyoruz.

Tarih, yaraya neşter atanları, ter dökenleri, samimi gayret sahiplerini elbette not edecek ve hakkını teslim edecektir. Gönül arzu eder ki, bu süreç geçilirken muhalefet odakları da bizimle birlikte ve sadece ülkemizin menfaatleri ortak noktasında yol gösterici olsunlar.

AK Parti olarak doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Şüphesiz tek doğru bizim bildiğimiz, bizim sürdürdüğümüz programdan ibaret değildir. Ülkemizin aydınlık ve müreffeh yarınlarını ilmek ilmek dokurken, muhalefetin ya da söyleyecek sözü olan her kesimin de buna katkı yapması en büyük dileğimizdir.

Muhalefet kültürü adına, muhalefet mensuplarımıza son çağrımı bir Çin atasözüyle yapıyorum; 'Dostunun alnındaki sineği baltayla kovalama!...''


Etiketler: ak parti abdulkadir aksu

haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın