KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Aktaş: 'Teknik elemanlar yargılanmalı'

CHP İl Başkanı Aktaş: 'Kendi grubunda 4. Türkiye'nin 8. Büyük projesi olan bu projede hukukun gerekleri acilen uygulanmalı hatalı kusurlu teknik elemanlar yargılanmalı giderler yapımcı firmadan karşılanmalıdır.'

Aktaş: `Teknik elemanlar yargılanmalı`
29 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 17:40
6
2552
1
AA aa

CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, Kiğı barajının sorunlarını gündeme getirdi. Barajda teknik açıdan uygulama hatalarının olduğunu belirten Aktaş, şu iddialara yer verdi:

“Bingöl'ün Kiğı Yedisu ilçeleri arasında peri suyu üzerinde yapılan baraj inşaatına 1998 yılında başlanıp 2018 yılında 20 yılda tamamlanmış. Türkiye'nin önemli HES projelerindendir.  335.634.465 kilovat saat elektrik üretimi ile Bingöl ve Tunceli illerindeki tüm konutların enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitededir.  2.4 milyar bedelle tamamlanan bu baraj bir yıl üretimden sonra yaklaşık yirmi aydır elektrik üretilmiyor Özaltın Holdingin yaptığı bu proje bir yıl sonunda palyelerindeki heyelan nedeni ile üretimi durdurdu ne hikmetse baraj gövdesi garanti kapsamında palyeler garanti dışı imiş.  Bir jeolog mühendisinin yorumu Kiğı barajı şaft sahasında gereğinden fazla sık aralıklarla palyeler yapılmış palyelerin fore kazık çalışmaları yapılmamış üstleri betonla kaplanması gerekirken ince duvarlar yapılmış tamamen bir proje ve uygulama hatasıdır.  Kendi grubunda 4. Türkiye'nin 8. Büyük projesi olan bu projede hukukun gerekleri acilen uygulanmalı hatalı kusurlu teknik elemanlar yargılanmalı giderler yapımcı firmadan karşılanmalıdır.  Merhum Mesut Yılmaz'la başladığı torpil ve toleranslarını Tayyip Erdoğan'la devam etmektedir. Daha önce yaptığı Yayladere Kiğı karayolunu karayolları stantlarına uymuyor diye teslim almayınca 2004 yılında kaymakamların protokolleri ile köy yolu stantlarında teslim etmişti. 2012 yılında davetiye usulü ile aldığı 45 km'lik Kiğı Yedisu yolunu on yıldır tamamen trafiğe kapatıp 694 milyon ödeneği tüketip yolu da yarıda bırakarak başka firmalara devrettiğini basından okuyoruz kimin denetlediği belli olmayan bu proje tamamen bir bilmeceye dönüşmüş durumda. CHP Genel Merkezinden Kiğı Barajını ve Yedisu yolunu incelemek üzere Millet Vekillerimizi bölgeye davet edeceğim.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88098)
30 Aralık 2021 Perşembe 11:41
Bi r Ak partili olarak diyorumki;
SOYGUN, RANT, HIRSIZLIK, SATMA, YALAN BEYAN, KAYIRMA, İHANET
ne ararsan var yani
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın