KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Akut kışa hazır

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Ekip Başkanı Ahmet Ateş, her türlü afete anında müdahale edebilecek şekilde hazır beklediklerini söyledi.

Akut kışa hazır
03 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA 11:10
0
2206
0
AA aa
Her türlü afete anında müdahale edebilecek potansiyele sahip olduklarını  ifade eden Ateş, kış öncesi hazırlıklarını tamamlayarak ekipmanlarının bakım ve onarını yapıp her an için operasyona çıkacak şekilde hazır beklediklerini söyledi.
  Ağır kış şartlarının etkili olduğu ilimizde yolu ulaşıma kapalı olan köylerde mahsur kalan acil hastaları kar motoru ve kızaklarla hastaneye taşıyan AKUT Bingöl Birimi'nin ekipman ve 30 kişilik gönüllü ile her an afet ve operasyonlara müdahale edecek şekilde hazır beklediği öğrenildi. Kar motorları ve ekiplerini taşıyan araçların bakım ve onarımını yaptıklarını belirten AKUT Birim Başkanı Ateş, bugüne kadar gerçekleştirdikleri 91 operasyon ile 107 kişiyi kurtararak hastaneye ulaştırdıklarını söyledi. Ateş, "Ekiplerimizi taşıyan 1 araç, 2 kar motoru, 2 hasta taşıma tulumu ve kızaklarla her türlü afet karşısında mahsur kalan vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Ekiplerimizin tamamı deprem, sel, trafik kazaları, yangın gibi her türlü afete karşı özel olarak eğitilmiştir. Bu afetler haricinde Bingöl'de yaşanan ağır kış şartlarında özellikle kardan yolları kapalı olduğu için mahsur kalan hastalara kar motorları ile ulaşıp kızaklarla ulaşımın sağlandığı bölgeye kadar taşıyoruz. Kışın köylerde bu tür vakalar çok yaşandığı için ekipmanlarımızın bakım ve onarımını yaparak operasyonlara çıkacak şekilde hazır bekliyoruz. Hastaneye kaldırılmak zorunda kalan ve köy yolları ulaşıma kapalı olan hasta veya yakınları bize ulaştıktan sonra harekete geçiyoruz. Kış aylarında genelde doğum, diyalize girmesi gereken veya kanser hastalarını kurtarmamız için bize başvurular yapılıyor" dedi.
 
  'HAYAT KURTARMAK İÇİN BAZEN FIRTINAYA YAKALANIP YOLUMUZU KAYBEDİYORUZ'
Operasyonlara 6 kişilik ekip ile çıktıklarını belirten Ateş; hayat kurtarmaya çalışırken bazen kendi hayatlarını tehlikeye attıklarını söyledi. Özellikle tipi ve fırtınada güzergahı şaşırarak yollarını kaybettiklerini ifade eden Ateş, saatlerce süren kurtarma operasyonunda yorgunluktan bitkin hale düştüklerini ve hastayı kurtarınca bu yorgunluğun yerini mutluluğa bıraktığını belirtti. Ateş, "Hayat kurtarmak için çıktığımız yolda zaman zaman tipi ve fırtına ile karşılaşıp yolumuzu kaybediyoruz. Yaşadığımız bütün olumsuzlukları hastayı hastaneye ulaştırdığımızda unutuyoruz. Ekibimizde sağlık konusunda eğitim almış ve uzman olan 4 arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız hastaya ulaştığımızda ilk müdahaleyi yapıyor. Daha sonra hastayı kızakla kar motoruna bağlayıp ulaşımın sağlandığı yere kadar getirip, buradan da aracımızla hastaneye kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın