KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

AKUT kışa hazır

AKUT Genel Merkezi tarafından AKUT Bingöl birimine tam donanımlı 4x4 arazi aracı gönderildi.

AKUT kışa hazır
04 ARALIK 2018 SALI 18:25
2
2490
1
AA aa

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, 2002 yılından beridir Bingöl'de gönüllü faaliyet yürüten AKUT ekibinin güçlenerek vatandaşa hizmet etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

AKUT genel merkezi tarafından Bingöl'e 2018 model kış şartlarında kullanılabilecek tam donanımlı 4x4 arazi aracı gönderildiğini belirten Ateş, yeni araç, 2 kar motoru ve bakımını yaptıkları diğer araç gereçlerle kışa hazır olduklarını söyledi. Ateş, Bingöl'e yeni araç gönderen AKUT Başkanı Recep Şalcı'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

AKUT Bingöl biriminin 25 aktif gönüllüyle olası deprem, sel, toprak kayması, doğa olayları gibi her türlü olaya müdahale edebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Ateş, “2002 yılından beridir Bingöl'de gönüllü olarak faaliyet yürütüyoruz. 16 yıllık süre zarfında ekibimiz, 218 operasyona katıldı, 225 kişiyi kurtardı. Ayrıca 232 canlı hayvan kurtarıldı. Dün olduğu gibi bugün de yeni araç desteğiyle kış şartlarında her türlü olayda kurtarma faaliyetlerinde bulunmaya hazırız” dedi.

Ateş, Türkiye genelinde AKUT ekipleri tarafından 3 bin 26 operasyon gerçekleştirildiğini, 2 bin 700 kişinin ve 1301 canlı hayvanın kurtarıldığını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34195)
05 Aralık 2018 Çarşamba 09:09
AKUT yönetimine sadece şunu soruyorum, son 3 yıllık arama kurtarma faaliyet raporunuzu Bingöl basınıyla paylaşabilir misiniz? Sadece depremlerde ortaya çıkmanız sizin hem misyonunuza hem de vizyonunuza aykırı değil midir? Sıradan vatandaşlarımız da zaten depremlerde bu tür işlerle ilgileniyorlar. Peki sizin farkınız nedir sıradan vatandaştan? Son 3 yılda kaç Bingöllü vatandaşımızın yarıdmına koştunuz?
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın