KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Akut'ta bahar hazırlığı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi'nde çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı. Fidan dikiminin yapıldığı bahçede yeşillendirme faaliyetlerinde de bulunuldu

Akut`ta bahar hazırlığı
31 MART 2008 PAZARTESİ 10:18
0
1147
0
AA aa
Kış aylarında önemli kurtarma operasyonlarına imza atan AKUT Bingöl Birimi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'ndeki irtibat ve hareket merkezinde haftasonu yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Birim personelleri tarafından keyifle gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, 600 metrekarelik alanın düzenlendiğini söyledi.
Çalışmalar kapsamında birim bahçesine fidanlar dikildiğini, yeşillendirmelerin yapıldığını anlatan Ateş, yapıda oluşan tahribatları da onardıklarını ifade etti.
Her gün bir nöbetçinin bulunduğu birimin yaz aylarında serin ve ferah bir ortama kavuştuğunu dile getiren Ateş, yorucu geçen kış mevsiminde gerçekleştirilen çalışmalara da değindi.
“İnsan hayatını önemsiyoruz”
2008 yılı kış döneminde 13 kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini dile getiren Ateş: “Bu operasyonlarda 2 insanımızın hayatını zaman farkıyla kurtardık. Bunlardan biri erken doğum yapan bir bayandı. İkincisi de yüksek ateş teşhisi ile hastaneye ulaştırdığımız bir çocuktu. Bu hastalarımızı yarım saatlik bir gecikme ile hastaneye getirmiş olsaydık, şu anda hayatta olmayabilirlerdi. Bunlar bizim için gurur verici çalışmalardır. Gönüllü olarak yürüttüğümüz bu çalışmalarda bir hayat bile kurtarmamız, bizlere inanılmaz büyük mutluluk veriyor”
Çalışmalarının kış mevsimi ile sınırlı olmadığını vurgulayan Ateş, diğer mevsimlerde sel, yangın, trafik kazaları, kayıp gibi olaylarda çalışma yaptıklarını kaydetti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'e yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür eden Ateş, birimlerinin vatandaşlarında desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Tiyatro çalışmaları devam ediyor
1 Mayıs 2008 tarihinde senaryosu birimlerine bağlı kişiler tarafından yazılan bir tiyatro gösterilerinin olacağını kaydeden Ateş; “1 Mayıs depremi yıldönümünde, senaryosu birimimize bağlı kişilerce yazılan bir tiyatro gösterimiz olacak. Tüm oyuncuları birimize bağlı kişilerden oluşan tiyatromuzda hem güldüreceğiz, hem de düşündüreceğiz. Bu etkinliğimize tüm vatandaşların katılmasını bekliyoruz” dedi.   
 

 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın