KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Akut'ta derin çatlak

AKUT Genel Başkanı Ali Nasuh Mahruki’nin sarf ettiği sözler bölgede olduğu gibi Bingöl’de de tepkiyle karşılandı. AKUT Bingöl Ekibi, yayınladığı deklarasyonla tepkisini ortaya koydu.

Akut`ta derin çatlak
24 MAYIS 2013 CUMA 08:13
0
4857
8
AA aa

Verdiği bir röportajında “Atatürkçü olmayan aramıza giremez, bu ilkemizdir” diyen ve hem Ergenekon Davası sanıklarını savunan, hem de çözüm sürecine dair eleştirilerde bulunan AKUT'un lideri Nasuh Mahruki'nin açıklamaları Bingöl'de tepkiyle karşılandı.

Yayınladıkları deklarasyonla tepkilerini paylaşan AKUT Bingöl Ekibi, Mahriki'nin açıklamaları nedeniyle huzursuzluğun baş gösterdiğini vurguladı ve Çözüm Sürecini desteklediğklerini “Barışa hasret kalan bir toplum olarak bölgedeki bu sükuneti ve barışı insan hayatı gibi değerli buluyor ve destekliyoruz sözleriyle duyurdular.

İşte Akut Bingöl Ekibi'nin yayınladığı o deklarasyon;

AKUT misyonu gereği her türlü siyasi oluşumların üzerinde bir kurum olduğu, amacı sadece hayat kurtarmak üzere kurulu kader birlikteliği inancı taşıyanların bir araya geldiği, kutsal bir oluşumdur. Ancak son günlerde kamuoyunu ziyadesiyle meşgul eden AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki'nin açıklamaları nedeniyle dahili huzursuzluk baş göstermiş, böylesi bir kurumu yıpratmak için pusuda bekleyen odakların ekmeğine yağ sürmüştür.

Amacı hayat merkezli bir kurumun çok değerli görülen başkanına belki söylemleri itibariyle değil, söylenen mekan ve söyleyiş şekli sebebiyle bu beyanları AKUT'u zor durumda bırakmıştır. “Varlık sebebimiz” dediği Atatürkçülük ilkesinin yanlış yorumlanması, “Atatürkçü olmayanı aramızda barındırmayız, ya da aramıza almayız” diyen sayın başkana, 2002 yılından itibaren hayat kurtarmada hayatını ortaya koyan, ailesini ihmal eden, zevkinden ödün veren, tutkularından vazgeçen AKUT BİNGÖL Ekibi'ni oluşturan parçaların ve bu parçaların bir araya gelmesiyle büyük bir yapbozun bozulmaz, yılmaz neferlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarının bir baskı unsuru, ayrımcılık nedeni, varlık sebebi, faşizan bir malzeme haline getirilmesine, insanlığın olmazsa olmazı haline dönüştürülmesine şiddetle karşı olduğumuzu beyan ederiz.

Biz AKUT BİNGÖL Ekibi gönüllüleri olarak birçok siyasi görüşün sahibiyiz ancak AKUT çatısı altında bu fikirlerinin beyan edilmediğini, siyasi taraf olmanın ayrışmalara ve dolayısıyla çatışmalara sebep olacağı bilincini yürekten taşıyoruz. Bu bağlamda biz AKUT BİNGÖL Ekibi olarak ne Ergenekon'u, ne Mehmet Perinçek'i, ne Abdullah Öcalan'ı, ne de herhangi bir siyasi görüş argümanını birim merkezimize sokmadığımızı tüm açık yürekliliğimizle deklare ediyoruz. AKUT çatısı altında aldığımız bütün eğitimler, insan hayatına değer vermek adına hayat kurtarmaktır.

Bitaraf olmayan bertaraf olur ilkesinin AKUT gibi kutsal bir mekanda geçerli olmadığını iyi biliyoruz. Herhangi bir afetin olmaması için gece uyurken dua eden bu civanmertlerin bu tür siyasi beyan ve eylemlerle bölünmesine de şiddetle karşı olduğunun bilinmesini isteriz. Bu ülkeyi oluşturan makro ve mikro etkenleri göz ardı etmek yıkılan bir yapının çatırdama sesleri gibi olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bu güne kadar yapılan operasyonlarda kimliğimiz ve ırkımızdan dolayı bir tepki almamamızın sebebi hayat kurtarma odaklı eylem içinde olduğumuzdur. 11 yıllık birim hayatımız boyunca hiçbir siyasi görüşün ve partinin uzantısı olmadık, olmayız da. Derneği ziyarete gelen siyasi parti temsilcileri bile derneğimizde bizi siyaset üstü gördüklerinden ötürü siyaset konuşmaktan imtina edip çay içerken sorunlarımızı dinlemişlerdir, hepsi bu!

Bölge insanı olarak otuz beş yıllık savaşın acılarını yakinen yaşamış, tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya çalışmış insanların yaşadıklarıyla ilgili; bu bölgeden kilometrelerce uzakta canı yanmadan, hiçbir olumsuzluk yaşamadan, televizyon kanallarında, gazete sütunlarında ahkam kesmelerini kesinlikle kabul etmemekteyiz. Bu olumsuzluklardan AKUT BİNGÖL Ekibi olarak fazlasıyla nasiplendik. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiğimizden, operasyon zorlukları bir yana vızıldayan kurşunların arasında insanları hayata tutundurduk. Düşen helikopterin içinde sıkışan yaralı askerlerimizi kurtarırken duyulan hisler bizi, Bingöl'ün Genç ilçesinde tren bombalanmasında kurşunların arasına sokan hislerle aynıdır.

Barışa hasret kalan bir toplum olarak bölgedeki bu sükuneti ve barışı insan hayatı gibi değerli buluyor ve destekliyoruz.

Tüm ırkları bir arada tutan, ortak payda olan, ırkçılığı şiddetle yasaklayan, yapanları lanetleyen bir dinin ve bu dini temel ilke olarak kabul eden bu insanların dinci diye yaftalanmasını da kabul edemeyiz. Ancak dinin bir siyasi argüman olarak kullanılmasına, bir kesim mihraklar tarafından tekelleşmesine karşı olduğumuzu da tüm kalbi duygularımızla haykırıyoruz.

Şairin dediği gibi:

“Ve andolsun ki hiçbir kurşun, hiçbir çelik, hiçbir toprak ve hiçbir vatan daha kutsal değildir insandan!” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mezopotamyalı (@Misafir_13789)
01 Haziran 2013 Cumartesi 12:34
bingöl akut bu konuda rahatsız oldugunu soyluyor ıse gercekten hiçte inandırıcı degil eger rahatsız olsaydılar diyarbakırda istasyon meydanında iscı partisının mıtıngınde ne isleri vardı onu acıklasınlar.ıstenırse resımde yollaya bılırım
anubis_12 (@Misafir_13688)
25 Mayıs 2013 Cumartesi 17:35
Akut genel başkanı nasuh mahrukinin yapmış olduğu bu açıklama hiçte beni şaşırtmadı.Çünkü akutun siyasi olşumunu içlerindeki kişilerin siyasi fikirlerinin ne olduğunu çok iyi bilen biri olarak bu açıklamayı normal bir tepki olarak görüyorum.Bu deklerasyonu yazan arkadaşların hepsi akutun siyasi düşüncesinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar.bu yazıyı yazıp sanki bahsi geçen kuruluşun bu yapısından habersiz ve rahatsız olmuş gibi görünmelerini anlamsız ve ........olarak yorumluyorum.
keke bingöl (@Misafir_13680)
24 Mayıs 2013 Cuma 19:29
dikat edin böyle cikislar hep türk olmuyandan cikiyor korkaklar hep bunu yapiyor birin etegin altina saklanarak günü kurtarmak mhp ye bakin alah askina kac tane has türk vardir icinde cerkez laz kürt bosnak dadas vs bu saydiklarimin yanlizca korkak kesimi saygilar
burakgazi (@Misafir_13676)
24 Mayıs 2013 Cuma 14:42
AKUT BİNGÖL BİRİMİ'nin yaptığı sağduyulu açıklama ve siyaset üstü yaklaşımlarından dolayı kendilerini tebrik ediyor ve insan odaklı hizmetlerinde başarılarının devamını diliyorum.
Ahmet Kaçmaz (@Misafir_13675)
24 Mayıs 2013 Cuma 14:29
AKUT Genel Başkanına tavsiyem.Bulunduğun görevi derhal bırak ve ADD'ye,TGB'ye yönetici ol.Sen iyi bir şowmen olursun.Barış istemenin karşısında durmak insan düşmanlığı ile eş değerdir.Bu bölge insanı yalnız değil,tüm yurtta barış istenirken yalnız Ergenekon,CHP,MHP ve işçi partisi karşı duruyor sa sende git orada safını tut.Sen insan kurtarma sevdasından vazgeç.Yolun açık olsun.
yusuf emrah ayan (@Misafir_13672)
24 Mayıs 2013 Cuma 12:00
uluslar arası camiada tanınan bu önemli yardım kuruluşunun siyasal bir takım yaklaşımlar sergileyerek kokuşmuş köhneleşmiş militarist tektipçi anlayışları kendi kurumunun paradigması olarak görmesi anlaşılır değildir.Binğöl biriminin bu noktadaki tepkisi yerli yerinde olmuştur.
mehmet demir (@Misafir_13669)
24 Mayıs 2013 Cuma 11:00
Bingöl AKUT'u yakından tanıyan biri olarak hiçbir arkadaşın siyasi yaklaşımını bu örgüte soktuğunu duymadım. İçinde değilim ama iç işleyişini çok iyi biliyorum. Şunu belirtmek gerekir ki hiçbir düşünce insan hayatından daha önemli değildir. bİNGÖL akut siyasi düşünceyi yaptığı işe bulaştırmamakla övünebilir gerçekten zor olanı hep başardılar. Haklı bir tepki olmuş, vatandaş olarak destekliyorum. Böyle devam etmelerine de yürekten katılıyorum
Cemal SAYGIN (@Misafir_13668)
24 Mayıs 2013 Cuma 10:57
BİNGÖL AKUT EKİBİ BU AÇIKLAMAYI YAPACAĞINA ERGENEKONUN SAĞ KOLU OLAN DOĞU PERİNÇEK İN DİYARBAKIRDA DÜZENLEDİĞİ MİTİNGE GİTMESEYDİ O ZAMAN...BUMUDUR YANİ TARAFSIZ OLMAK...DİYARBAKIRA GİDİP DOĞU PERİNÇEK E DESTEK SUNDUNUZ ŞİMDİDE HİÇ BİR SİYASİ OLUŞUM İÇİNDE DEĞİLİZ DİYORSUNUZ....KENDİNİZLE ÇELİŞİYORSUNUZ...H.... AYYUKA ÇIKTI ERGENEKON OLAYINIZ AYYUKA ÇIKTI...YAKINDA MİSYONERLERLE OLAN BAĞINIZDA ORTAYA ÇIKICAK...SİZ HALA İNSAN HAYATI KUTSALDIR MARTAVALINI OKUMAYA DEVAM EDİN...VE SİZ ......... DEVAM EDİN...SALLAYIN ZARINIZ GELE...
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın