KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

AKUT'tan olası Bingöl depremi için gece tatbikatı

AKUT Bingöl Ekip Lideri Ahmet Ateş: 'Toplamda 45 kişilik profesyonel bir ekibimiz var. 2002 yılında çıktığımız bu kutsal yolculukta 'yaşam hakkı kutsaldır' şiarıyla mücadelemize elimizden geldiği kadar devam edeceğiz.'

AKUT`tan olası Bingöl depremi için gece tatbikatı
30 ARALIK 2024 PAZARTESİ 15:20
3
1856
2
AA aa

Bugüne kadar gerek Bingöl'de gerek afetlerin yaşandığı diğer illerde birçok arama kurtarma faaliyetine katılan AKUT Bingöl ekibi, olası Bingöl depremine hazırlık için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 29 Aralık 2024 Pazar günü 17.30-22.30 saatleri arasında gece tatbikatı yapan 25 kişilik AKUT ekibi, olası depremde müdahale çalışmalarını gözden geçirdi.

AKUT Bingöl ekibi olarak 2002 yılından beridir Bingöl ve birçok ilde afetlere müdahalede bulunduklarını, olası afetlere de zamanında müdahale edebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten AKUT Bingöl Ekip Lideri Ahmet Ateş;

“Afetin yeri ve zamanı, yazı, kışı, gecesi ve gündüzü belli değil. Bu nedenle AKUT Bingöl ekibi olarak, eğitimli ve donanımlı bir şekilde, olabilecek afetlere hazırlanıyoruz. Kış aylarında 2 adet kar motoruyla dağ köylerinden hasta indirme, yaz aylarında boğulma, orman yangınlarına ve kayıp vakalarına müdahale etmek için ekiplerimiz hazır bir şekilde Akut Bingöl Yerleşkesinde gelebilecek ihbarlara hazır bir durumda beklemektedirler” dedi.

SAHİP OLUNAN EKİPMANLAR…

Toplamda 45 kişilik profesyonel bir ekiplerinin bulunduğunu kaydeden Ateş;

“Onun haricinde bir adet 16 kişilik personel taşımak için minibüsümüz, bir adet 4×4 arazi aracımız, iki adet kar motorumuz, iki adet Zodyak botumuz ve bir adet konteynırımız ve onun içinde tüm doğal afetlere müdahale edebilecek ekipmanlarımız mevcuttur” bilgisini verdi.

KARŞILIKSIZ, GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÇALIŞILIYOR

AKUT'un kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu ifade eden Ateş, şunları söyledi;

“AKUT Bingöl ekibi de hiçbir karşılık beklemeden gönüllü bir şekilde çalışmaktadır. Maaş veya herhangi bir şey karşılığında biz bu işi yapmıyoruz. Yüzde 100 gönüllüyüz. 2002 yılında çıktığımız bu kutsal yolculukta ‘yaşam hakkı kutsaldır' şiarıyla mücadelemize elimizden geldiği kadar devam edeceğiz. Bilindiği üzere en son Kahramanmaraş depremi ile çok büyük acılar yaşadık. Bu acıları bir daha yaşamamak için tedbirli olmamız lazım. Allah bir daha ülkemize de, dünyanın hiçbir ülkesine de öyle büyük bir acı, öyle büyük bir felaketi yaşatmasın. Dünya var oldukça ve döndükçe afetler olacaktır. Bizim de ona göre tedbir almamız lazım. 2025 yılının ülkemize ve dünya ülkelerine afetsiz bir yıl olması diliyorum.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112891)
30 Aralık 2024 Pazartesi 19:58
Akut'a inanıyor ve güveniyoruz; ülke çapındaki gönüllülük esasına dayanan uygulamalarını gördük çünkü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112890)
30 Aralık 2024 Pazartesi 17:48
Sarı nerde niye akuta yok. çokmu ...?
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın