KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Alabalık ve turna balığı avı yasaklandı

Tarım il Müdürü Namet Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, Turna Balığı ile Alabalık türleri avcılığı yasak tarihlerini açıkladı...

Alabalık ve turna balığı avı yasaklandı
09 EKİM 2009 CUMA 08:39
0
1902
0
AA aa
Bingöl Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arasında Doğal Alabalık, 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında da Turna balığı avcılığının yasaklandığını açıkladı.

Amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/2 numaralı tebliğin 12. maddesinin zaman yasakları bölümünde 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arasında Doğal Alabalık (tüm türler) avcılığı yapılması ve 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında da Turna Balığı avcılığının yasaklandığını belirten Sevinç, belirtilen tarihlere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Sevinç, açıklamasında şu bil ve ifadelere yer verdi. “Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini artırmak, su kaynaklarımızdaki su ürünleri kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek, suların kirlenmesini önlemek ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla 1380 sayılı su ürünleri kanununun 23'ncü ve buna ait yönetmeliğin 14'ncü ve 16'ncı maddeleri gereğince deniz ve iç sularda Ticari ve Sportif amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen, 2008-2012 av dönemlerini kapsayan 2/1 ve 2/2 numaralı tebliğler bakanlığımızca hazırlanarak 05 Kasım 2008 tarih ve 27045 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Buna göre, ‘Amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/2 numaralı tebliğin 12. maddesinin zaman yasakları bölümünde 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arasında Doğal Alabalık (tüm türler) avcılığı yapılması ve 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında da Turna Balığı avcılığı yasaktır' denilmektedir. Bu nedenle yukarda belirtilen tarihler arasında Doğal Alabalık ile Turna balığı avcılığı yapılması yasaktır.”


Bingol KEnt Haber/Bngol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın