KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

'Aldırma gönül aldırma'

"Hani bunlar ülkeyi Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktı.

`Aldırma gönül aldırma`
14 HAZİRAN 2008 CUMARTESİ 10:06
0
1520
0
AA aa
Başbakan Erdoğan kapatma davasına bir dönem Sinop Cezaevi'nde kalan ünlü Şair Sabahattin Ali'nin sözleri ile karşılık verdi. Erdoğan, Ali'nin "Başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma" mısralarını hatırlatarak, tek amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz aldırmıyoruz, biz gülüp geçiyoruz. Hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bizim isteğimiz şu; yeter ki bu milletin başı öne eğilmesin. Yeter ki fakirlik, çaresizlik bu milletin başını öne eğmesin. Yurt içinde yada yurt dışında bu millet onurlu, gururlu, itibarlı şekilde dimdik ayakta dursun" dedi.

Muhalefete Sinop'ta yaşayan Diyojen'in sözü ile seslenen Erdoğan "Gölge etme başka ihsan istemez" dedi. Erdoğan "Gölge etmesinler, engel çıkarmasınlar, kuyu kazmasınlar, işleyen çarka çomak sokmasınlar başka ihsan istemez" şeklinde konuştu.



Erdoğan on yıllar boyunca çözülmemiş sorunlara çözüm getirdiklerini belirterek, "13 yıldır yapımı süren Durağan Kapalı Spor Salonu'nu da hizmete açtık. Başkaları terk eder, ama AK Parti iktidarı gelir bunları tek tek bitirir. Farkımız bu. On yıllarca bitirilmeyen, umut kesilen yapıları hizmete açıyoruz. Yıllardır sürüncemede olan Boyabat Hidroelektrik Santrali için önemli bir adım attık" dedi.

"YAN GELİP YATTILAR"

Erdoğan, bilim sınıfları kurarak, genç nesillerin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi ve bu konuda yatırım yapmayan muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Hani bunlar ülkeyi Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktı. Geç, geç, geç, ne çalışması? Bunların öyle bir derdi yok. Bunlar sadece yan gelip yattılar. Bunlar çalışanların önünü kesmekle bu ülkede maharet buldular. Bunlar ilime, çağdaşlığa hiçbir zaman prim vermediler. Geldiğimiz günden bu güne 120 binden fazla derslik bitirdik. Nerelerden geldik bu günlere, biz kitap falan bulamazdık. Biz bu acıları çektik. Yavrularımıza bu acıları çektirmeyelim istedik."

Erdoğan, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu söyleyerek, "Bizim attığımız adımları kıskanıyorlar. Bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz. Bunu böyle bilin. Aynı kararlık ve aynı azimle yola devam ediyoruz" dedi.

Cihan
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın