KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Alevilik, anlatıldıkça daha iyi anlaşılacak

Beyazyıldırım: “Dört yıldan beri Aleviliğe kapısını açan ve bilimsel bir ortamda Aleviliğin tartışılmasına imkan sağlayan Bingöl Üniversitesi’nin bu çabaları takdire şayandır. Aleviler ile Sunilerin birlikte yaşamakta olduğu ilimizde dostane yaşam hakim ise de; hala da yeterince anlatılıp anlaşılmadığına inandığım Alevilik, anlatıldıkça daha iyi anlaşılacak ve hoşgörü ortamında kardeşçe yaşamı güçlendirecektir.”

Alevilik, anlatıldıkça daha iyi anlaşılacak
10 EKİM 2013 PERŞEMBE 07:59
0
1756
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nin 3-5 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu “Geçmişten Günümüze Alevilik I. Uluslar Arası Sempozyumu”nun ardından görüşlerini açıklayan Alevi Dedesi Hazır Ali Beyazyıldırım, Bingöl Üniversitesi'ni bu çalışmalardan dolayı tebrik etti ve Aleviliğin daha fazla anlatılması yönündeki görüşlerini paylaştı.

Bu sempozyuma katılmak için yurtiçinden ve yurtdışından başvuran 128 tebliğ sahibinden 103 akademisyen, araştırmacı yazar, Alevi dede ve babalarının tebliğlerini sunarak tartışıp bilgilerini paylaştıklarını aktaran Beyazyıldırım: “Bu tebliğlerin her birinin kendine göre özelliği ve güzelliği vardı. Üç gün boyunca büyük bir organizasyonla devam eden bu sempozyum başarı ile sona erdi. Bingöl Üniversitesi, açıldığı günden bu yana muhtelif etkinliklere ev sahipliği yapmıştır. Alevilik ile ilgili olarak da 2010 yılından itibaren iki yıl arka arkaya konferanslar vermiş, 2012 yılında panel düzenlemiş ve 2013 yılında da bu sempozyumu düzenlemiştir. Dört yıldan beri Aleviliğe kapısını açan ve bilimsel bir ortamda Aleviliğin tartışılmasına imkan sağlayan Bingöl Üniversitesi'nin bu çabaları takdire şayandır. Aleviler ile Sunilerin birlikte yaşamakta olduğu ilimizde dostane yaşam hakim ise de; hala da yeterince anlatılıp anlaşılmadığına inandığım Alevilik, anlatıldıkça daha iyi anlaşılacak ve hoşgörü ortamında kardeşçe yaşamı güçlendirecektir” dedi.

Bingöl Üniversitesi'nin Alevi toplumunu da taraf kabul ederek düzenlediği bu sempozyumun giderlerinin Bingöl Üniversitesi tarafından karşılandığı bilgisini de veren Beyazyıldırım: “Bingöl Valiliği, Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi ve Solhan Belediyesi de verdikleri yemekler ve konukların bir kısmını misafirhanelerinde ağırlayarak bu sempozyuma katkıda bulunmuşlardır. Alevilik ile ilgili böyle büyük bir organizasyonu düzenleyerek başarı ile tamamlayan Bingöl Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Gıyaseddin Baydaş'a, katkı ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz İbrahim Taştapan'a, Emniyet Müdürümüz Sayın Ercan Taştekin'e, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a, Solhan Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Çavuşoğlu'na, Üniversite Rektör Yardımcıları, Dekanları ve Genel Sekreteri'ne, Sosyoloji Bölüm Başkanı M. Cengiz Yıldız'a, sempozyumun yükünü taşıyan Genel Koordinatör Yrd. Doç. Mehmet Yazıcı'ya, bu sempozyum süresince yardımlarını ve emekleri esirgemeyen üniversite çalışanlarına ve bu sempozyuma katkı sunan iş adamlarımız Sayın Mehmet Ali Uzunyayla, Mustafa Kurban ve Burak Bektaş'a Alevi toplumu adına yürekten teşekkür ederim” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın