KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

‘ALGI OPERASYONLARI VE KÜRT MESELESİ’ SEMİNERİ

Hür Dava partisi(HÜDA PAR) Bingöl Gençlik kolları tarafından “Algı operasyonları ve Kürt meselesi” adlı bir seminer verildi. Seminere HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Abdurrahman Cens, konuşmacı olarak katıldı.

‘ALGI OPERASYONLARI VE KÜRT MESELESİ’ SEMİNERİ
30 MART 2015 PAZARTESİ 22:34
0
1927
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Bingöl Gençlik kolları Başkanı Fuat Sönmez: “Böyle olduğu içindir ki bizi biz yapan değerlerimizi yeniden inşa eden bir konuyla huzurunuza çıkıyoruz. Günümüz dünyasında medya üzerinden oluşturulan algı operasyonları dehşet verici boyuta ulaşmıştır. Dikkat edin! ‘Medya, size zalimi mazlum, mazlumu da zalim gösterebilir.' Diyen malcolmxin bu noktaya yıllar önce dikkat çekmesi elbette önemlidir. Bu gün gelinen noktada değişik ve kirli odakların elinde olan medyanın mazlumu zalim, haklıyı haksız, karayı da ak gösterme çabaları dikkatlerden kaçmamaktadır. Müslümanlar olarak bizler, bu algı operasyonları oyunlarının farkında olmalı ve ihtiyatlı düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, “Algı operasyonları ve Kürt meselesi” konusu üzerine seminer vererek, modern yüzyılı 'Enformasyon yüzyılı' olarak nitelendirdi.

Cens: “ İşte bu gün televizyonlarda o reklamlarda gördüğünüz ya da haber bültenlerinde rastladığınız ya da köşe yazarlarının yaptığı bu inandırmadır. Yani birilerini pazarlamadır. Algıyı yapan aslında halkla ilişkilerdir. Dikkat ettiyseniz birçok kurumun bünyesinde halkla ilişkiler müdürlüğü vardır. Siyasi partilerin de halkla ilişkiler başkanlığı vardır. Partinin mesajını halka aktarır” ifadelerine yer verdi.

ALGI YÖNETİMİ VE İKNA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Algı yönetimi ve ikna Mühendisliği hakkında bilgiler veren Cens: “Niye ikna mühendisliği deniliyor? Matematikte formüller vardır. Siz o formüllerle giderseniz kesin ve net sonucu alırsınız. Propaganda yöntemleri vardır. Eğer bunlar yerli yerinde zamanında uygulanırsa insanların buna kanması inanması mutlaktır, kesindir ve mutlaka o sonucu alacaktır. O yüzden buna ikna mühendisliği de deniliyor. Toplum mühendisliği de deniliyor. Başarılı algı yönetimi operasyonları deyince aklımıza iki tane büyük örneği geliyor. 11 Eylülde Amerika'da İkiz Kule saldırıları vardı. İkiz Kule saldırılarından sonra ne yaptı Amerika büyük bir şok yaşamıştı. Dünya nezdinde itibarı gitmişti. Kendi ülkesinde saldırıya uğramıştı. Ne yaptı dünyayı teröristlerden kurtarmak için 'bebeklerin katili' diye lanse ettiği Müslümanları teröristle eşdeğer kıldı. Bütün dünyayı ikna etti, inandırdı. Küresel medyanın yardımı ve katkısıyla çok geçmeden Afganistan'ı işgal etti” şeklinde örnekler vererek konuyu açıkladı.

‘İMRALI' ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Abdullah Öcalan değil de niçin 'İmralı' olarak hitap edildiğini belirten Cens: “Herkes İmralı diyor. Ne zaman bu İmralı'ya dönüştü. Abdullah Öcalan ne zaman eşittir İmralı oldu. Farkında mısınız bu oyunun 2011'den beri Abdullah Öcalan denilmiyor, İmralı deniliyor. Şahsen benim İmralı deyince beynimde oluşan dört tarafı suyla çevrili yeşil güzel bir ada, aklıma hiç bebek katili birisinin orda olduğu, hiç kendi adamlarından 15 bin kişiyi infaz ettim diyen biri gelmiyor. Güzel bir ada geliyor aklıma, niye böyle oldu. Yanlışlıkla mı oldu. Kesinlikle yanlışlık yoktur ve bu pazarlamanın içinde hükümet de vardır. Bakın 2011'den belir İmralı deniliyor. Abdullah Öcalan denilmiyor. Abdullah Öcalan denildiği zaman insanın aklına terör geliyor, öldürülen 40 bin insan geliyor. Abdullah Öcalan deyince negatif bir çağrışım var. İmralı deyince pozitif olmasa da nötr, yani his yok. Bunların hepsi algıdır” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın