KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Ali kemal'in torunu kızıl ken'e karşı

İngiltere'nin en renkli ve egsantrik politikacılarından biri olarak tanınan Boris Johnson, Muhafazakar Parti'nin Londra belediye başkanı adaylığını kazanacak. Ali Kemal'in torunu olan Johnson, 2008'deki seçimde, iki dönemdir başkanlık yapan İşçi Partili Ken Livingstone'a karşı yarışacak.

Ali kemal`in torunu kızıl ken`e karşı
28 EYLÜL 2007 CUMA 10:23
0
878
0
AA aa
OSMANLI İmparatorluğu'nun, hain diye linç edilen son içişleri bakanı Ali Kemal'in torunu olarak Türkiye'de de yakından tanınan İngiliz politikacı Boris Johnson, İngiliz Muhafazakar Parti'nin Londra belediye başkanı adayı oldu.

Gazeteci, milletvekili ve TV şahsiyeti olarak tanınan, renkli kişiliğe sahip Johnson, iki dönem başkanlık yapmış İşçi Partili Ken Livingstone'a karşı seçime katılmak üzere kendi partisinin tanınmamış 3 aday adayını büyük oy farkıyla geçti. Johnson, ikinci sıradaki Victoria Borwick'in 1869 oyuna karşılık 15 bin 661 oy aldı.

Johnson, oylamadan sonra yaptığı açıklamada bahçesindeki havuzda semender besleyen Ken Livingstone'u kast ederek "Semender Kralı'nın günleri sayılı" dedi. Londra belediyesinin en büyük sorumluluklarından biri ulaşım sistemi olduğu için "Kızıl Ken" lakaplı Livingstone ile Johnson arasındaki savaş büyük ölçüde caddelerde ve yeraltı metro istasyonlarında gececek. Johnson, "Belediye başkanının işi çok basit: İnsanları zamanında işlerine yetiştirmek, halkın sokaklarda güvencede hissetmesini sağlamak, halka evlerine telefon edecek bir yer bulmaları için yardımcı olmak" dedi. Bir bisiklet tutkunu olan Johnson, Livingstone zamanında iki katlı otobüslerin yerine geçen körüklü uzun otobüslerden Londra'yı kurtarmaya söz verdi.

Muhafazakar Parti lideri David Cameron da, "Boris mükemmel bir aday olur. Biliyorum ki Ken'i koltuğundan indirmek için partimiz onun arkasında birleşecektir" dedi. Cameron ve Johnson, Eton Koleji'nden okul arkadaşları ve Oxford Üniversitesi'ne de birlikte gittiler.

Kanımda Türklük var

Boris Johnson, dağınık sarı saçları ve jokey görüntüsüyle ilginç bir politikacı. İngiliz Muhafazakar Parti Milletvekili ve "The Spectator" Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Boris Johnson'un, Ali Kemal'in torununun çocuğu olduğu iddia ediliyor. Bir başka iddiaya göre Boris Johnson, Ali Kemal'in yarı İsviçreli yarı İngiliz ilk eşinin daha sonraki bir evlilikten gelen torunu. Ancak, seçim kampanyasını Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra'da başlatan Boris Johnson "Kanımda Türk kanı var" diyor.

LİNÇ EDİLMİŞTİ

Gazeteci, yazar ve siyaset adamı Ali Kemal, 1919'da Damat Ferit Paşa kabinesinde önce maarif, sonra da dahiliye nazırı (içişleri bakanı) oldu. Kuvayı Milliye ve Kurtuluş Savaşı'na karşı çıkan yazılar yazdı. Savaşın kazanılmasından sonra İstanbul'da tutuklandı, Ankara'ya yargılanmak üzere götürülürken 1922 yılında linç edilerek öldürüldü.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın