KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Alimlerden yılbaşı ve 'milli' piyango uyarısı!

Yılbaşı kutlamaları ve ‘milli’ piyangonun İslam'daki yeri ve topluma verdiği zararlara değinen âlimler, milli piyangonun haram olduğunu ve yılbaşı kutlamalarının İslam’la hiçbir alakasının olmadığını belirttiler.

Alimlerden yılbaşı ve `milli` piyango uyarısı!
22 ARALIK 2015 SALI 21:56
0
2468
0
AA aa

 Yaklaşan yılbaşı ve bu münasebetle yapılan haramlara dikkat çeken âlimler, İslam'a ters olan bu tür kutlama ve haramlardan Müslümanların kesinlikle uzak durması uyarısında bulundu.

Âlimler ve Medreseler Birliği İttihad'ul Ulema üyelerinden Molla Beşir Şimşek, Müslümanların yılbaşı kutlamalarından uzak durup, o geceyi bir muhasebe gecesi yapması gerektiğini söyledi.

Allah'ın razı olmadığı bir şekilde toplumda yılbaşı hazırlığının yapıldığını söyleyen Şimşek, “Yılbaşı kutlamasının kesinlikle Müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur. Bu tamamen Hıristiyanlığın bir geleneğidir. Hatta yılbaşı kutlamasının Hıristiyanlıkta da yeri yoktur. Yılbaşında yapılan bütün günahlar, sözde Hz. İsa'nın doğumu için yapılmaktadır, bu bir çelişkidir. Bizim yılbaşımız, hicri yılbaşıdır. Peygamberimizin Mekke'den, Medine'ye hicret ettiği tarihtir. Dolayısıyla bizimle alakalı olmayan böyle bir geceyi bizim ihya etmemiz asla inancımıza bağdaşmaz. Peygamberimiz, ‘her kim ki kendisini bir kavme benzetirse o, onlardandır' diyor.” şeklinde konuştu.

Devletin eliyle yılbaşı münasebetiyle büyük bir kumar oynatıldığına dikkat çeken Şimşek, “Milli Piyango kesinlikle haramdır. Allah Kur'an-ı Kerim'de, kumarın bütün çeşitlerini haram kıldığı gibi günümüzdeki milli piyango, spor toto, iddia gibi bu çekilişleri de haram kılmıştır. Son zamanlarda otaya çıkarılan kumar çeşitlerinin hepsi haramdır. Milli piyangodan gelen para kesinlikle haramdır. Aynı şekilde yılbaşı niyetiyle yapılan eğlenceler, hediyeleşmeler İslam'a terstir. Müslümanların kesinlikle bundan uzak durması lazımdır. Devlet bunu desteklese de bu, haram olmaktan çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

“BİR MÜSLÜMAN'IN YILBAŞINDA YAPMASI GEREKENLER”

Müslümanların yılbaşını nasıl geçirmesi gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Şimşek, şu ifadelere yer verdi: “Eğer ki, yılbaşı Hz. İsa'nın doğum yıldönümü ise o geceyi bir Peygambere yakışır şekilde ibadetle geçirmemiz gerekir. Bu geceyi kumarla, içkiyle, zinayla kutlayanlara inat, bir Müslüman yılbaşı gecesini bir muhasebe gecesi yapmalıdır. Bir yılda yaptığı günahları gözünün önüne geçirip, tövbe etmelidir. Yapması gereken Salih amelleri yapmaya çalışmalı. Yeni bir yıla girerken, o hataları yapmamak için kendisine bir program çıkarmalıdır. İnadına yılbaşı gecesini bizler; ibadetle, zikirle, tefekkürle, tövbeyle bunu ihya etmemiz lazım. Diğer insanlar gibi haram bir şekilde bir peygamberin doğumunu kutlamak, asla inancımızla bağdaşmıyor. Bundan uzak durmamız ve nefis muhasebesini yapıp, kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Adeta haramda yarışan televizyonlarımızı yılbaşında kapatalım ve o geceyi Müslüman'a yakışır bir şekilde değerlendirelim.”  (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın