KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

Alimoğlu, aday adaylığını açıkladı

Av. Fahri Alimoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti)'nden Bingöl Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Alimoğlu, aday adaylığını açıkladı
14 MART 2011 PAZARTESİ 13:34
0
3498
1
AA aa

 

Bingöl'ün tanınmış Avukatlarından Gazeteci-Yazar Av. Fahri Alimoğlu, Bingöl Milletvekilliğinden aday adaylığını düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
12 Haziran 2011 tarihide yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti'den Bingöl Milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Alimoğlu, “Toplumun “Siyaset” kelimesine yüklediği olumsuz anlamların farkındayım. Ancak, “doğduğum günden beri ikamet ettiğim ve hiç terk etmediğim sevdam olan Bingöl'e” ve aynı aidiyeti paylaşmaktan gurur duyduğum hemşerilerime hizmet edebilmenin en etkin yolunun siyaset olduğunu da biliyorum. Bu yüzden uzun yıllara yayılan düşünce ve yazı hayatımdaki birikimlerimi siyaset vasıtası ile insanlarımızın, şehrimizin ve ülkemizin hizmetine sunabilmek amacıyla 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Bingöl Milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. İnsan hakları konusunda yeryüzünün diktatörlükleri dışladığı yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Gezegenimizin insan kavramına en fazla anlam yüklediği, en çok değer atfettiği hızlı bir değişim döneminden geçiyoruz. Türkiye'nin AK Parti iktidarında, yeryüzünde yaşanmakta olan bu değişimin etkin aktörlerinden biri haline geldiği açıktır. Onurlu ve kendine özgü bir dış politika anlayışı ile etkileyen, belirleyen, değiştiren ve aynı zamanda model olmayı da başarabilen bir ülke konumuna geldik. Bu gurur tablosunun önümüzdeki dönemde daha belirgin bir hale gelerek devam edeceğine inancım tamdır.
Bu noktada çağdaş dünya ile entegrasyonunu sağlamakta olan ülkemizin, militarist bir anlayışın ürünü olan, haklardan çok ödevlere vurgu yapan ve ülkenin gelecek kurgusunda yeri olmaması gereken 1982 Anayasası ile idare edilmesinin artık mümkün olmadığı açıktır. Bu Anayasanın değişmesi ertelenemez bir ihtiyaca dönüşmüştür. Toplumsal kabul gören bu ihtiyacı yıllar önce görmüş ve 2008'den beri www.yenibiranayasa.com  isimli bir internet sitesi kurarak bu doğrultuda çalışmalar yürütmüş bir hukukçu olarak, bu değişim sürecinde yer alma adına milletvekilliğine aday adaylığımı koymuş bulunmaktayım. Dili, dini, rengi, siyasi görüşü ne olursa olsun, toplumsal barışı destekleyecek, kardeşliği geliştirecek, adalet ve özellikle sosyal adaleti temel alan bir Anayasanın hazırlanmasına katkıda bulunabileceğime tüm yüreğimle inanıyorum” dedi.
Bingöl Milletvekili olmanın zorluğunun ve hassasiyetinin farkında olduğunu vurgulayan Alimoğlu,  “Zaza'sı, Kurmanç'ı, Türk'üyle, Sünni ve Alevi'siyle herkese ve her şeye rağmen birlikte kardeşçe yaşamayı bilenlerin kentidir Bingöl. SAYGI, EŞİTLİK ve ADALET üçgeninde kimliklerimizin ayrışma değil bir araya gelme ve bir arada kalma nedenine dönüşmesini sağlamanın öncelikli görevim olduğunun bilinmesini isterim.
AK Partiye tüm seçimlerde en büyük desteği veren bir kentin mensubu olarak bu desteğin ekonomik sosyal ve kültürel meyvelerinin arttığını görmek ve buna aracılık etmek istiyorum. İşsizliği kader olmaktan çıkaran, ekonomik sıkıntıları minimuma indirmeyi sosyal sorumluluğun emredici hükmü olarak algılayan, inançlara ve inananlara saygıyı her türlü tartışmanın dışında tutan ve herkesi kucaklayan, insan merkezli ve insana saygılı çağdaş bir devletin oluşumunda katkımın olmasını istiyorum. Tıpkı ülkemiz gibi Bingöl'ün de gelişiminde, değişiminde, refah ve huzur kentine dönüşümünde etkin rol almayı arzu ediyorum. Birilerinin değil, bu kentte yaşayan herkesin vekili olmayı birinci öncelik kabul ediyorum. Bingöl'ümüzün ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir şantiyeye dönüşmesini amaçlıyorum. Bu arada; “Sezar'ın hakkı Sezar'a” diyerek, mevcut milletvekillerimize kendi dönemlerinde sergiledikleri uyum ve ekip ruhu için teşekkür ediyor, yine vekillik dönemleri boyunca şehrimize sundukları katkı, getirdikleri hizmetler için de Allah razı olsun diyorum. Bu vesile ile şehrimize bugüne kadar hizmetleri olan bütün eski vekillerimize de şükranlarımı sunuyor, ölenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık diliyorum.  Öte yandan benimle birlikte aday adayı olan diğer bütün hemşerilerimin de talip oldukları görevin ağırlığının ve asaletinin farkında olduklarından, bütün iyi niyetleri ile bu şehre faydalı olma amacını taşıdıklarından endişe duymadığımın bilinmesini isterim. Yeni dönemde öne çıkması gereken bu başlıklar ışığında, kamuoyunun uzun zamandan beri politikaya girmem noktasındaki beklentilerini de göz önüne alarak, İlahi takdir ile beşeri talep birleşir de milletvekili olarak şehrimizi temsil etme şerefine layık görülürsem; Politikanın adil ve asil bir biçimde yapılması için çaba harcayacağımı, İşsizlik, yoksulluk, yoksunluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğimi, Evrensel değer yargıları ve insan hakları noktasında ilkeli ve onurlu bir duruş sergileyeceğimi, Bingöl'ün menfaatlerini her şeyden üstün tutacağımı ve bunun için gerekirse savaşacağımı aziz Bingöllülere saygılarımla bildiririm” şeklinde konuştu.
Av. Fahri Alimoğlu'nun özgeçmişi:
1966 yılında Bingöl'de doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Bingöl'de tamamladıktan sonra, 1983 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu.1988 yılında avukatlık stajını, 1989 yılında askerlik görevini tamamladı. 1990 yılından beri Bingöl'de Serbest Avukatlık yapmaktadır. Avukatlık mesleğinde uzmanlaşmanın gerektiğine inandığı için 10 yıldan uzun bir zamandan beri, sadece ceza hukuku konusunda çalışmaktadır. Bingöl kamuoyu tarafından hukukçu kimliğinin yanı sıra, yazar ve yönetici kimliği ile de tanınmaktadır. 2007 yılında “Aksi Kanıtlanmadıkça Herkes Suçludur” isimli ilk kitabı, 2010 yılında ise “Avazınız Çıktığı Kadar Susun” isimli ikinci kitabı yayınlanmıştır. Bingöl'de yayınlanan muhtelif yerel gazetelerde ve bir çok internet sitesinde makaleler yazan ALİMOĞLU, halen kendisine ait www.fahrialimoglu.com isimli internet sitesinde yazılarına, yasa tekliflerine ve kitaplarının elektronik formatlarına yer vermektedir. Anayasa hukuku konusunda çeşitli hukuk sitelerinde yayınlanmış yazıları bulunan ALİMOĞLU'nun, “Ülkenin Sorunu Mevcut Anayasa, Çözümü Sorun Yaratmayan Yeni Bir Anayasadır” yaklaşımını merkeze koyan ve “Yeni Bir Türkiye İçin Yeni Bir Anayasa” sloganı ile yayınlanan http://www.yenibiranayasa.com/ isimli bir internet sitesi bulunmaktadır. 2008 yılı Nisan ayından beri yayında olan bu site, şimdiye kadar 280.000'den fazla kişi tarafından ziyaret edilmiş ve site de yer alan Anayasa yapma yöntemlerine ve içeriğine ilişkin görüşler birçok yerde kullanılmıştır.2007 yılında genel Yayın Yönetmeni olduğu Bingölonline internet sitesi ile birlikte, Merkeze bağlı Gözer Köyünde Bingölonline İlköğretim Okulunu yaptırmıştır. Bu okul iki derslikli mütevazı bir okul olmasına rağmen Bingöl'de bir Bingöllü tarafından yaptırılan ilk ve halen tek okuldur. 1997 yılında kurulan Bingöl Üniversitesini kurma ve geliştirme vakfının kurucu üyesi olan Fahri ALİMOĞLU 1995-2004 yılları arasında Türk Hukuk Enstitüsünün Bingöl Temsilciliğini yapmış olup, 2004 yılından beri Bingöl Cezaevi İzleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2006-2010 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği üst kurulu delegeli de yapmış olan Fahri ALİMOĞLU, Özel Bingöl Hastanesi yönetim kurulu başkanı olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Zazaca ve Kürtçe bilmektedir.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ziyaretci (@Misafir_2582)
14 Mart 2011 Pazartesi 20:45
fahri alimoğlu'nun manşetten 2 defa verilmesinin sebebini söylermisiniz lütfen.tarafsızlığa aykırı değilmi sizcede
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın