KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Alınan sağlık hizmeti cep ve e-postada

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, 2010 yılından itibaren gerektiğinde hastaların uyarılarak, SMS ve e-posta yoluyla almış oldukları sağlık hizmetlerini bildireceklerini söyledi.

Alınan sağlık hizmeti cep ve e-postada
15 ARALIK 2009 SALI 14:06
0
1545
0
AA aa

Şanlıurfa'da özel hastanelerle ilgili düzenlenen bir toplantıya katılan Çağıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun çeşitli konularda daha ciddi tedbirler aldığını söyledi.

Çağıl, elektronik ortamda ''Medula'' diye adlandırdıkları bir sistem olduğunu ve bu sistemle tüm sağlık kuruluşlarının bilgilerine ulaşılabildiklerini belirtti.

Her hasta için yapılan işlemleri görebildiklerini aktaran Çağıl, ''2010 yılı içerisinde vatandaşlarımızı uyararak, gerekirse kendilerine SMS veya e-posta yoluyla, almış oldukları hizmetleri göndereceğiz'' dedi.

2010 yılında, tüm sağlık hizmeti sunucularına ve hekimlere de vermiş oldukları sağlık hizmetlerinin listelenerek iletileceğini ifade eden Çağıl, doktorların kendilerini, aynı branşta çalışan meslektaşları ile kıyaslamaları sağlanarak bilgilendirileceğini kaydetti.

-ÖZEL HASTANELERDE ALINACAK FARK ÜCRETLERİ-

Özel hastanelerde alınacak fark ücretlerine ilişkin düzenlemenin, özel hastanelerde verilen sağlık hizmetleri göz önüne alınarak yapılacağını vurgulayan Çağıl, şöyle devam etti:

''Hastane gibi çalışan hastanelerle çok daha hafif ve yüzeysel çalışmalar yapan hastaneler arasındaki farkların, sağlık kuruluşları açısından önemli olması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildi. Anadolu'daki hastanelerimizde bu farkın alınması zaten çok zordu. Ancak, özellikle büyük şehirlerde hizmet veren özel hastaneler, maliyetlerin yüksek olmasından dolayı fark almak zorunda olduklarını bildirmiştir. Yılbaşından itibaren uygulamaya konulacak.''

-GLOBAL BÜTÇE UYGULAMASI-

Uzun süreden bu yana kamu hastaneleri ile ''Global bütçe'' içerisinde çalıştıklarını aktaran Çağıl, ''Üniversite hastaneleri ile anlaşma yaptık. Yine ilaç sektörü ile de bütçe kapsamında anlaşma yapıldı. Özel sağlık kuruluşları ile de görüşmeler devam ediyor. Yakın zamanda da anlaşma yapacağımızı umuyoruz'' diye konuştu.

Global bütçe uygulama sisteminin sağlık harcamalarının kontrolü için getirildiğini belirten Çağıl, şunları kaydetti:

''Global sistem ile içerisinde ciddi kontrollerin olduğu bir ödeme metodu gerçekleştiriliyor. Kurumlar yapmış oldukları hizmetlere göre, kuruluşlar belirli oranlarda gerekirse yıl içerisinde bütçe tamamlaması belirli katsayılarla çarpılarak ödemelerini alacaklar. Özel hastanelerde yapılan hizmetlerde farklı yaklaşımlara müsaade edilmeyecek. Gerçek hizmetleri ne ise onlar üzerinden bir dağılım olacaktır.''

-HASTANELERDEKİ YANLIŞ UYGULAMALAR-

Dr. Hasan Çağıl, hastanelerde nadiren de olsa yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterilen sağlık hizmetlerinin olduğunu dile getirerek, ''Muhtemelen bunların bir kısmı hata ile yapılıyor. Bir kısmında ise suistimaller oluyor. Bu konularla ilgili takiplerimizi elektronik gibi çok daha farklı ortamlarda geliştiriyoruz. Farklı yaklaşım içerisinde olanlara ciddi cezalandırma yapılıyor. Hata durumlarında ise hem bilgilendirme hem de hafif cezalarla uyarılmasına çalışıyoruz'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın