KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Alkol yasakları yetmez, ama evet

Toplumdaki şiddet olaylarının azalması ve tamamen ortadan kalkması için bu yasağın tavizsiz olarak uygulanması gerektiğini belirten Arslan, her türlü şiddet olaylarının ana sebebi olan alkolün tüketiminin önlenmesinin, toplumsal barış ve huzura da önemli katkılar yapacağını söyledi.

Alkol yasakları yetmez, ama evet
31 MAYIS 2013 CUMA 10:34
0
3263
1
AA aa

Alkollü içki satışlarını düzenleyen yasal düzenlemeye Bingöl Sağlık-Sen'den destek geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şiddeti önlemek için kurduğu büroya yapılan başvuruların yarısının alkol ve uyuşturucu kaynaklı olmasının, alkolün sebep olduğu şiddeti görmek için yeterli olduğunu kaydeden Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, toplumu ve gelecek nesilleri alkolün zararlarından korumak için gerçekleştirilen yasal düzenlemeyi kimin yaptığına bakmaktan çok içeriğine ve neden yapıldığına bakılmasının bir iyi niyet göstergesi olacağını ifade etti.

“Bugün düzenlemeyi eleştirenler geçmişte yaptıklarına bakmalı”

Bugün sadece iktidarı eleştirmek adına hareket edenlerin geçmişte, alkolle ilgili kısıtlamalar yapmaları, alkolden uzak durmaları ve alkolle ilgili koruyucu tedbirlerin alınmasını isteyenler olduğunu söyleyen Arslan, düzenlemeyi eleştirenlerin geçmişte kendi yaptıkları düzenlemelere bakarak değerlendirme yapmasının doğru olacağını belirtti.

Arslan, 31 Ağustos 1944 tarihinde CHP Genel Sekreteri adına İzmir Mebusu Rahmi Köken tarafından alkol ve alkollü mekânların sebep olduğu olumsuzlukların yer aldığı ve konu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını içeren bir rapor hazırlandığını vurgulayarak konuya sadece siyasi açıdan bakmanın etik bir davranış olmadığını kaydetti.

Dini açıdan haram olmakla birlikte alkolün sayısız zararları olduğunun artık herkes tarafından bilindiğini belirten Arslan: “Alkol, en başta kanser olmak üzere, karaciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi insan hayatının yaşamını sürdürmesinde hayati öneme sahip fonksiyonların olumsuz etkilenmesine yol açıyor. Yine alkollü araç sürücülerinin karıştığı trafik kazalarına bakıldığında ölümlü sonuçlanan trafik kazalarının oranı oldukça yüksek. Bunların önüne geçmemiz gerek; çünkü çağdaş ve sağlıklı bir toplumun oluşması için bu düzenlemeler yapılmalıdır. Muhalefetteki bazı partilerin bile olumlu bulduğu bu düzenlemeye karşı çıkmak, toplum gerçekleri ile bağdaşmamaktadır. Amacı üzüm yemek olmayan kişilerin gerçek niyetleri vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Sağlık-Sen olarak, üyelerimizin haklarını savunmak ve elde etmenin yanı sıra, toplumumuzu ilgilendiren bir konuyla ilgili yapılan çalışmalara katılmak ve destek vermek de misyonumuzun bir gereğidir. TBMM'de kabul edilen değişiklik, Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra ivedilikle tavizsiz uygulanmalıdır. Bu konuda, siyaset kurumunu, sivil toplum örgütlerini ve medya kuruluşlarını bu konuda daha sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bilal kaplan (@Misafir_13836)
06 Haziran 2013 Perşembe 10:25
Bu ne aymazlıktır ya. Ya sen kullanmıyorsun diye hiçkimse kullanamz mı? Sizin hak dediğiniz şey böyle mi olur. Araştırın. yasak koymakla dinin nerede uygulanabildiğini görebilirsiniz. Ayrıca hep birileri söyledi diye açıklama yapmanız sivil toplum kuruluşu olmaktan çok sivil devlet kurumu olmanıza neden oluyor. Zaten öyle ama bi hatırlatayım dedim
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın