KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Alman polislerinin üniformaları Bingöl'den

Bingöl'de 2007 yılında 30 kişi ile kurulan ve devletin verdiği desteklerle personel sayısını 630'a çıkartan tekstil fabrikası, Avrupa'ya ihracata başladı. Ukrayna ve Polonya'nın ardından Almanya'daki polislerin üniforması da Bingöl'de üretilmeye başlandı.

Alman polislerinin üniformaları Bingöl`den
02 HAZİRAN 2023 CUMA 11:34
14
2781
0
AA aa

Bingöl'de 2007 yılında kurulan ve kentteki kadınlara istihdam kapısı olan tekstil fabrikaları Avrupa'ya açılıyor. Daha önce Irak, Ürdün, Libya ve Azerbaycan ordularının kamuflajlarını diken tekstil fabrikaları, geçen yıl Ukrayna ordusuna 400 bin adet soğuk iklim kıyafeti, Polonya'ya ise 10 bin adet avcı yeleği ihracatı yaptı. Türkiye'nin tekstil sektöründe dünyada üst sıralara çıkmasının ardından talepler de gelmeye başlarken, Alman polis kıyafetleri de Bingöl'de üretilmeye başlandı.

“Hedeflerimizi büyüterek yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz”

30 bin takım polis kıyafetinin 10 bin adetini teslim ettiklerini belirten fabrika müdürü Mümtaz Yetkin, ''2007 yılında 30 kişi ile kurulan firmamızda devletin verdiği İŞKUR, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile birlikte şu anda 630 kişiyle üretim yapmaktayız. Biz genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ile Millî Savunma Bakanlığının üniforma ve spor kıyafetlerini yapan bir firmayız. 2022 yılında Türkiye'nin tekstilde dünyada birinci olduğu bir dönemde ve bunun bize verdiği güvenle ihracata açıldık. Geçen sene Ukrayna ordusuna 400 bin adet soğuk iklim elbisesi ve Polonya'ya da 10 bin adet avcı yeleği ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl da yine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığının kıyafetleri için sözleşmeleri yaptık, üretimleri de devam ediyor. Geçen ay itibarı ile de Almanya ile polis üniforması sözleşmesi imzaladık. 30 bin takım polis üniformasının 10 bin adetini geçen hafta teslim ettik, 20 bin adet ise şu anda üretimde. Türkiye'nin dünya ekonomisinde tekstil sektöründe dünyada birinci olduğu için bize verdiği bu güvenle Avrupa'ya açılmış bulunmaktayız ve hedeflerimizi daha da büyüterek bu yolda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Türk ekonomisine verdiğimiz katkıdan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Tekstil fabrikaları sayesinde iş imkânı bulduğunu aktaran Gamze Berk, “Daha önceleri biz kadınların çok fazla çalışma imkanı yoktu. Çalışabileceği fabrika gibi yerler bulunmuyordu önceleri. Ama şu an sağ olsun devletimizin verdiği teşvikler ile birçok fabrika açıldı Bingöl'de. Öncesinde küçük işlerle başladık, sonrasında işlerimiz büyüdü, eleman sayımız da arttı. Şu anda yurt dışından gelen işler yapıyoruz. Ukrayna ve Polonya'dan iş aldık, şu anda da polis üniforması dikiyoruz. Kendi geçimimizi sağlıyoruz, ailemize destek sağlıyoruz. Bizim için çok iyi oldu” diye konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın