KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Alman polislerinin üniformaları Bingöl'den

Bingöl'de 2007 yılında 30 kişi ile kurulan ve devletin verdiği desteklerle personel sayısını 630'a çıkartan tekstil fabrikası, Avrupa'ya ihracata başladı. Ukrayna ve Polonya'nın ardından Almanya'daki polislerin üniforması da Bingöl'de üretilmeye başlandı.

Alman polislerinin üniformaları Bingöl`den
02 HAZİRAN 2023 CUMA 11:34
14
2799
0
AA aa

Bingöl'de 2007 yılında kurulan ve kentteki kadınlara istihdam kapısı olan tekstil fabrikaları Avrupa'ya açılıyor. Daha önce Irak, Ürdün, Libya ve Azerbaycan ordularının kamuflajlarını diken tekstil fabrikaları, geçen yıl Ukrayna ordusuna 400 bin adet soğuk iklim kıyafeti, Polonya'ya ise 10 bin adet avcı yeleği ihracatı yaptı. Türkiye'nin tekstil sektöründe dünyada üst sıralara çıkmasının ardından talepler de gelmeye başlarken, Alman polis kıyafetleri de Bingöl'de üretilmeye başlandı.

“Hedeflerimizi büyüterek yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz”

30 bin takım polis kıyafetinin 10 bin adetini teslim ettiklerini belirten fabrika müdürü Mümtaz Yetkin, ''2007 yılında 30 kişi ile kurulan firmamızda devletin verdiği İŞKUR, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile birlikte şu anda 630 kişiyle üretim yapmaktayız. Biz genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ile Millî Savunma Bakanlığının üniforma ve spor kıyafetlerini yapan bir firmayız. 2022 yılında Türkiye'nin tekstilde dünyada birinci olduğu bir dönemde ve bunun bize verdiği güvenle ihracata açıldık. Geçen sene Ukrayna ordusuna 400 bin adet soğuk iklim elbisesi ve Polonya'ya da 10 bin adet avcı yeleği ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl da yine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığının kıyafetleri için sözleşmeleri yaptık, üretimleri de devam ediyor. Geçen ay itibarı ile de Almanya ile polis üniforması sözleşmesi imzaladık. 30 bin takım polis üniformasının 10 bin adetini geçen hafta teslim ettik, 20 bin adet ise şu anda üretimde. Türkiye'nin dünya ekonomisinde tekstil sektöründe dünyada birinci olduğu için bize verdiği bu güvenle Avrupa'ya açılmış bulunmaktayız ve hedeflerimizi daha da büyüterek bu yolda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Türk ekonomisine verdiğimiz katkıdan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Tekstil fabrikaları sayesinde iş imkânı bulduğunu aktaran Gamze Berk, “Daha önceleri biz kadınların çok fazla çalışma imkanı yoktu. Çalışabileceği fabrika gibi yerler bulunmuyordu önceleri. Ama şu an sağ olsun devletimizin verdiği teşvikler ile birçok fabrika açıldı Bingöl'de. Öncesinde küçük işlerle başladık, sonrasında işlerimiz büyüdü, eleman sayımız da arttı. Şu anda yurt dışından gelen işler yapıyoruz. Ukrayna ve Polonya'dan iş aldık, şu anda da polis üniforması dikiyoruz. Kendi geçimimizi sağlıyoruz, ailemize destek sağlıyoruz. Bizim için çok iyi oldu” diye konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın