KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Alman polislerinin üniformaları Bingöl'den

Bingöl'de 2007 yılında 30 kişi ile kurulan ve devletin verdiği desteklerle personel sayısını 630'a çıkartan tekstil fabrikası, Avrupa'ya ihracata başladı. Ukrayna ve Polonya'nın ardından Almanya'daki polislerin üniforması da Bingöl'de üretilmeye başlandı.

Alman polislerinin üniformaları Bingöl`den
02 HAZİRAN 2023 CUMA 11:34
14
2658
0
AA aa

Bingöl'de 2007 yılında kurulan ve kentteki kadınlara istihdam kapısı olan tekstil fabrikaları Avrupa'ya açılıyor. Daha önce Irak, Ürdün, Libya ve Azerbaycan ordularının kamuflajlarını diken tekstil fabrikaları, geçen yıl Ukrayna ordusuna 400 bin adet soğuk iklim kıyafeti, Polonya'ya ise 10 bin adet avcı yeleği ihracatı yaptı. Türkiye'nin tekstil sektöründe dünyada üst sıralara çıkmasının ardından talepler de gelmeye başlarken, Alman polis kıyafetleri de Bingöl'de üretilmeye başlandı.

“Hedeflerimizi büyüterek yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz”

30 bin takım polis kıyafetinin 10 bin adetini teslim ettiklerini belirten fabrika müdürü Mümtaz Yetkin, ''2007 yılında 30 kişi ile kurulan firmamızda devletin verdiği İŞKUR, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile birlikte şu anda 630 kişiyle üretim yapmaktayız. Biz genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ile Millî Savunma Bakanlığının üniforma ve spor kıyafetlerini yapan bir firmayız. 2022 yılında Türkiye'nin tekstilde dünyada birinci olduğu bir dönemde ve bunun bize verdiği güvenle ihracata açıldık. Geçen sene Ukrayna ordusuna 400 bin adet soğuk iklim elbisesi ve Polonya'ya da 10 bin adet avcı yeleği ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl da yine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığının kıyafetleri için sözleşmeleri yaptık, üretimleri de devam ediyor. Geçen ay itibarı ile de Almanya ile polis üniforması sözleşmesi imzaladık. 30 bin takım polis üniformasının 10 bin adetini geçen hafta teslim ettik, 20 bin adet ise şu anda üretimde. Türkiye'nin dünya ekonomisinde tekstil sektöründe dünyada birinci olduğu için bize verdiği bu güvenle Avrupa'ya açılmış bulunmaktayız ve hedeflerimizi daha da büyüterek bu yolda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Türk ekonomisine verdiğimiz katkıdan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Tekstil fabrikaları sayesinde iş imkânı bulduğunu aktaran Gamze Berk, “Daha önceleri biz kadınların çok fazla çalışma imkanı yoktu. Çalışabileceği fabrika gibi yerler bulunmuyordu önceleri. Ama şu an sağ olsun devletimizin verdiği teşvikler ile birçok fabrika açıldı Bingöl'de. Öncesinde küçük işlerle başladık, sonrasında işlerimiz büyüdü, eleman sayımız da arttı. Şu anda yurt dışından gelen işler yapıyoruz. Ukrayna ve Polonya'dan iş aldık, şu anda da polis üniforması dikiyoruz. Kendi geçimimizi sağlıyoruz, ailemize destek sağlıyoruz. Bizim için çok iyi oldu” diye konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
10.04.2026
20:50
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'ün doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. 1600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyarı yapıldı.
10.04.2026
19:42
Genç`e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç'e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç ilçesinde yapılması planlanan 750 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu projesinin ihalesi 11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Projenin ilçenin spor altyapısını güçlendirmesi bekleniyor.
10.04.2026
19:02
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
AK Parti grubunun Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırladığı 41 maddelik tütün düzenlemesi Meclis'e sunuluyor. Taslağa göre sigara yalnızca belirlenen alanlarda içilebilecek, yeme-içme hizmeti sunulan açık alanlarda kullanım yasaklanacak. 2040 yılı itibarıyla tütün ürünlerinin satış ve tüketiminin tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın