KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Almanya'da yeni 11 eylül çetesi

Almanya'da Frankfurt Havaalanı, Ramstein Amerikan askeri üssü ve Amerikan askerlerinin gittiği bar ve diskolara bombalı saldırılar düzenlemeyi planladıkları iddia edilen üç terör zanlısı, yapılan geniş çaplı operasyon sonucunda gözaltına alındı.

Almanya`da yeni 11 eylül çetesi
06 EYLÜL 2007 PERŞEMBE 07:45
0
887
0
AA aa
Zanlılardan birinin Adem Y. isimli 29 yaşında bir Türk vatandaşı, ikisinin din değiştirerek Müslümanlığı seçen Daniel Martin S. (22) ve Fritz G. (28) isimli Alman vatandaşları olduğu açıklandı.

İSLAMİ CİHAT BİRLİĞİ

Almanya'nın çeşitli kesimlerinde paralel olarak 40'a yakın yerde sürdürülen operasyonlar sayesinde "ciddi bir terör tehdidinin" atlatıldığı belirtildi.

Federal Başsavcı Monika Harms, Pakistan'da eğitim aldığı sanılan zanlıların, Orta Asya kaynaklı İslami Cihat Birliği'nin Almanya hücresine üye olduklarının saptandığını açıkladı. Federal Kriminal Dairesi Başkanı Jörg Ziercke ile birlikte Karlsruhe kentine düzenlediği basın toplantısında detaylı açıklamalarda bulunan Monika Harms, kesin hedeflerin listesini vermese de, bunların Amerikalıların sık sık gittiği diskotek, bar ve havaalanları olduğunu söyledi. Örgütün Özbekistan'da devlet başkanını devirmek için kurulduğuna işaret eden Harms, İslami Cihat Birliği Almanya Hücresi'nin ise Almanya'da sempatizan kazanmak ve eylem planlamak amacıyla 2006 yılında oluşturulduğunu açıkladı.

Zanlıların ilk kez 2006 yılı yılbaşı akşamı Hessen Eyaleti'ne bağlı Hanau kentindeki Amerikan üssü yakınlarını gözetlerken gözaltına alındıklarına işaret eden Harms, her üç zanlının da o tarihten beri izlendiğini belirtti. İşsiz olan zanlılar Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde kiraladıkları bir evde patlayıcı madde imal edilmeye uygun kimyasal maddeler ile ateşleme fitilleri depoluyordu.

Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, yakalanan terör zanlıların milliyetinin ayrı bir önem taşımadığına dikkat çekerken, "Köktendinciler İslam'ı istismar ediyor. Ama bu gibi eylem planları ve başka saldırılar nedeniyle tüm Müslümanlar töhmet altında bırakılmamalı ve tehdit olarak görülmemeli" diye konuştu.

730 kilo bomba ile saldıracaklardı

Almanya'da Frankfurt Havaalanı ile ABD üs ve askerlerine saldırmayı planlayan biri Türk, ikisi İslam'ı seçen Alman vatandaşı üç şüpheli, "son anda" yakalandı. İki yıl önce Londra'yı kana bulayan bombaların benzerlerini hazırlayan zanlıların 11 Eylül'de saldırmayı planladıkları iddia ediliyor.

Pakistan'da eğitildiler

Pakistan'da eğitim alan zanlılar, Oberschledorn köyünde patlayıcı hammaddelerin depolandığı yazlık bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılar, yargılanacakları Karlsruhe'ye helikopterle getirildi. Baskın sırasında polislerden biri silahını ateşleyince kendisi ile zanlılardan birini yaraladı. Bu zanlının eli kelepçelendikten sonra kılıf içine alındı.

Hidrojen peroksit patlatacaklardı

ZANLILAR, patlayıcıları, 7 Temmuz 2005'te Londra'da 52 kişinin ölümüne neden olan bombalara benzer şekilde evde imal etmeye hazırlanıyordu. Ancak 11 Eylül'ün yıldönümünde Almanya'da düzenlenmesi planlanan saldırılarda, çok daha güçlü bombalar kullanılacaktı. Zanlıların toplam 730 kiloluk 12 bidon içerisinde hidrojen peroksit temin ettiklerini belirten yetkililer, uzun zamandır takip edilen şüphelilerin bomba yapımına başlamaları üzerine operasyon düzenlendiğini ifade ettiler. Bu miktarda hammaddeyle 550 kilogram TNT'ye eşdeğer güçte bomba üretilebileceği bildirildi.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın