KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Almanya'daki teknik inceleme gezisinden döndüler

Gülderen Çalışanlar Derneği’nin T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen “Doğal Afetlerde Arama, Kurtarma ve Acil Müdahale Hizmetlerinin Avrupa'daki Örneklerinin İncelenmesi” adlı hareketlilik projesinde teknik elemanlardan oluşan ilk grup Almanya’nın Augsburg şehrindeki 2 haftalık teknik inceleme gezisini bitirerek yurda döndü.

Almanya`daki teknik inceleme gezisinden döndüler
29 NİSAN 2012 PAZAR 20:19
0
1472
0
AA aa

Gülderen Çalışanlar Derneği'nin, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen “Doğal Afetlerde Arama, Kurtarma ve Acil Müdahale Hizmetlerinin Avrupa'daki Örneklerinin İncelenmesi” adlı hareketlilik projesinde teknik elemanlardan oluşan grup Almanya'nın Augsburg şehrine iki haftalık inceleme gezisini bitirerek yurda döndü.

Proje koordinatörü Mehmet İşgören, Bingöl Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi (TÜTEV) ile ortaklaşa gerçekleştirilen projenin çok verimli geçtiğini ve teknik elemanların öğrendikleri bilgileri sahadaki eğitimlerde kullanacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Proje ile özellikle deprem bölgesinde bulunan ilimizde katılımcılarımızın aldıkları eğitim sayesinde doğal afetlerde arama, kurtarma ve acil müdahale hizmetlerinde daha üst bilgi noktasındaki eksikliği giderilmiş ve doğal afetlere müdahalede yeterli bir seviyeye gelmeleri sağlanmıştır. Proje kapsamında katılımcılarımız ev sahibi ülkede konu ile ilgili gördükleri yeni teknolojik gelişmeleri yakından inceleyerek, mesleki deneyimlerini de artırmıştır. Ayrıca Almanya'da farklı şehirlerde geziler yaparak kültürel farklılıkları tanıma imkânı da bulmuşlardır.13 kişilik birinci grup incelemelerini başarıyla tamamlamış olup ikinci 17 kişilik teknik eleman grubu da yakında yola çıkacaktır. "

Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı M.Süleyman Özkılıç, her şeyden önce teknik elemanlarımızın sağ salim yurda döndüklerine sevindiklerini anlatarak, "Yapılan hareketlilik ile ilgili grup sorumlusundan aldığım değerlendirme, programın çok olumlu geçtiği yönünde. Yurtdışında bu tür organizasyonları yapmak kolay değildir. Umarım ikinci ekibimiz de 2 haftalık programlarını başarı ile tamamlar ve ilimize faydalı bilgilerle dönerler. Projede emeği geçen herkese, Almanya ziyaretimizde bize yardımcı olan yurtiçi ve yurtdışı ortaklarımıza teşekkür ederim." dedi.

İnceleme gezisinde yer alan Sivil Savunma Müdürü Ekrem Kavran, Almanya'da doğal afetler ile ilgili uygulamaları yerinde görmek kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu belirterek “Çalışma alanımız ile ilgili bu inceleme gezisi bize büyük katkı sağladı. Avrupa'daki uygulamalar ile ülkemizdekileri karşılaştırma fırsatı bulduk. Proje ortaklarına ve maddi destek sağlayan Avrupa Birliği Bakanlığı'na çok teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın