KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Alo 174 gıda hattı tanıtım kitapları öğrencilere dağıtıldı

Dünya gıda günü nedeniyle ve gıda güvenliği bilincinin oluşması amacıyla Genç ve Solhan YİBO öğrencilerine “Alo 174 Gıda Hattı” konulu okuma ve boyama kitapları dağıtıldı.

Alo 174 gıda hattı tanıtım kitapları öğrencilere dağıtıldı
21 EKİM 2011 CUMA 20:06
0
2068
0
AA aa

16 Ekim “Dünya Gıda Günü” tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Dünya Gıda Günü” münasebetiyle müdürlük elemanlarının ve Solhan YİBO öğrencilerine “Alo 174 Gıda Hattı” konulu okuma ve boyama kitapları dağıtıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Teşkilatı FAO 1979 yılında ülkemizde dahil 147 ülkenin ortak kararıyla her yıl 16 Ekimin “Dünya Gıda Günü” olarak kutlanmasını ve etkinliklerin her yıl belirli bir tema üzerinde yoğunlaşmasını kabul etmiştir. Bu amaç farklı kültürlerin dünya tarımına olan katkılarını hatırlamak ve içten bir diyalogun açlıkla mücadelenin ön koşulu olduğunu kanıtlamaktır. Dünya nüfusu artmış beslenme ihtiyacıyla birlikte tarımsal üretimde giderek artmıştır. Tarımda kültürler arası diyalog her zaman olmuştur. Ülkeler birbirlerinden ürün alışverişi yapmakta ve bu ilişki canlı bir şekilde devam etmektedir. Bu noktada gıda güvenliği gündeme gelmekte, tarladan sofraya kadar ki zincirde sağlıksız ürünler artık rağbet görmemektedir. Bu anlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hızla uluslararası kurallara uyum çalışması başlatmıştır. Ülke genelinde gıda denetimi konusunda erken uyarı sistemi geliştirilmiş, uluslar arası hızlı alarm sistemine dâhil olunmuştur. Alo 174 Gıda Hattı kurularak gıda ile ilgili şikâyetlerin kurumumuza iletilmesi sağlanmıştır. 2001 yılında İl genelinde 1100 civarında gıda ile ilgili iş yerlerinin tamamına yakını denetlenmiştir. Denetimler devam etmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın