KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

‘ALO KÜPE’ HATTI HİZMETTE

“Alo Küpe Hattı”nın açılışına katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan: “Hayvancılıkta en önemli iş, hayvanlarımızı kayıt altına almaktır” dedi.

‘ALO KÜPE’ HATTI HİZMETTE
16 OCAK 2014 PERŞEMBE 20:11
0
2278
0
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri işbirliği ile ülke genelinde uygulamaya geçen "Alo Küpe Hattı", Bingöl'de Vali Taşyapan'ın katılımıyla hizmete girdi.

Bingöl Merkez Çobantaşı Köyü'ndeki Doğan Koç Damızlık Sığır İşletmesinde düzenlenen törene Vali Yardımcı Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, İl Salık Müdürü Dr. Abdullah Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız ile çok sayıda davetliler katıldı.

"Alo Küpe Hattı"nın ücretsiz olarak çiftçilere hizmet vereceğini söyleyen Taşyapan, hastalık kontrolünün etkin yapılması, hayvan hırsızlıklarının önlenmesi ve küpeleme işleminin bütün hayvan yetiştiricilerine ulaşabilmesi amacıyla kurulduğunu ifade etti.

‘Hayvancılıkta en önemli iş, hayvanlarımızı kayıt altına almaktır' diyen Taşyapan: “Hem yetiştiricilerimizin her türlü teşvikten yararlanması için bu gerekli hem de hayvan hareketlerinde hayvanların bir kimliği kayıtlara girmiş oluyor. Dolayısıyla hem hırsızlıklara karşı koruma hem başka amaçlara karşı koruma hem de teşvik sisteminden faydalanabilmesi için de bu numaraların mutlaka kayıtlara girmesi lazım” dedi.

Alo Küpe Hattı sayesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan çiftçilerin, bulundukları yerden başka bir yere gitmeden telefonla hayvanlarını kayıt altına alabileceklerine vurgu yapan Vali Taşyapan: “Vatandaşımız çağrı merkezini aradığı zaman kayıtları alınıyor, daha sonra ilgili birimlere iletiliyor. İlgili kurumdaki görevlilerin cep telefonlarına mesaj olarak gidiyor. Daha sonra görevli arkadaşlar istenilen bölgeye giderek hayvanı kayıt altına alıyorlar. Üreticilerin yeni doğan yavruyu 20 gün içerisinde ilgili birimlere bildirme zorunluluğu var. Besicilerimizin, vatandaşlarımızın işlerini hızlandırmak, işlerinde kolaylık sağlamak için Türkiye'nin her yerinden 444 26 96 numaralı telefondan arayarak ücretsiz olarak işlemlerini yapabilirler” ifadelerini kullandı.

BUZAĞIYI BİBERONLA BESLEDİ

Vali Taşyapan, Alo Küpe Hattı'nı arayarak, Doğan Koç adına 3 buzağı kaydı yaparak, küpe takılması amacıyla tören alanına getirilen 4 günlük buzağıyı biberonla besledi.

Buzağının boynuna birde altın takarak sahibine bereketler getirmesini dileyen Vali Taşyapan, daha sonra Doğan Koç Damızlık Sığır İşletmesini gezerek işletme hakkında bilgi aldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın