KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Alpaya: Bu günleri beraber atlatacağız

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, 'Allah'ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz' dedi.

Alpaya: Bu günleri beraber atlatacağız
17 ŞUBAT 2023 CUMA 19:16
8
1995
5
AA aa

HÜDA PAR Bingöl il Başkanı Alpaya, Kahramanmaraş depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl, ilçe teşkilatı ve kadın kolları ile koordineli bir şekilde deprem sonrası faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Alpaya, depremin yıkıcı etkisi nedeniyle yardım faaliyetlerinin koordineli ve zamana yayılmış bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Depremin Bingöl'deki etkisine de değinen Alpaya, “Aldığımız verilere göre Genç ilçemizin servi köyü ve Adaklı İlçemizde bazı yapılarda hasar olduğu bilgisini aldık.  Allah'a hamd olsun ki ilimizde can kaybı yaşanmadı. Ardından Genel Merkezimizin koordinesiyle diğer deprem bölgelerinden de bilgi aldık.

Tüm Teşkilatlarımıza ve halkımıza, bugün birlik ve dayanışma günüdür diyerek herkesin elindeki imkanlarla seferber olması gerektiğini söyleyerek, tüm kardeşlerimizi kan alma merkezlerine kan vermeleri için yönlendirdik. Tüm üye ve gönüllülerimizden STK'lar ile yardım çalışmaları olan bölgelere gitmeleri, nerede bir eksik varsa eksiği tamamlamaları veya çalışma olmayan yerlerde yardım faaliyetleri başlatmalarını istedik.

Halktan gelen yardımların deprem bölgelerine iletilmesi noktasında, Allah'a hamdolsun ki bu çağrımızın ardından tüm üye ve gönüllerimiz çeşitli kurumlar ve STK'larla koordineli bir şekilde yardım kuruluşlarında aktif olarak çalışıp buralarda gerek koordine etmiş gerekse de çalışmalarda öncülük edip halkımızı bu konuda teşvik etmişlerdir.  Deprem faaliyetleri kapsamında Bingöl Valiliği, Belediye koordinasyon merkezi, Kızılay kan merkezi, KYK Müdürlüğü, İl Afad müdürlüğü ve ilgili kurumları ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldık. Ayrıca ilimizde misafir edilen depremzede kardeşlerimizi evlerinde ziyaret edip, sorun ve sıkıntılarını dinleyip ilgili STK‘larla koordine olup gidermeye çalıştık. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Alpaya, şunları söyledi: “Tekrardan şunu belirtmek isterim ki gün birlik ve gün dayanışma günüdür. Allah'ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz. Depremde şu veya bu şekilde depremzedelerin acısını yüreğinde hissetmiş alicenap halkımızın göstermiş olduğu fedakârlık ve yapmış oldukları yardımlardan ötürü Allah kendilerinden razı olsun diyoruz. Özellikle depremde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekiplere ve onlara yardım eden STK ve sivil inisiyatiflere de ayrıca teşekkür ederiz. Rabbim beterinden korusun. Şunu da ekleyelim ki depremin yaraları henüz sarılmış değil, yardımların organize ve zamana yayılmış şekilde yapılması ve sürdürülmesi gerekmektedir.

İçinde bulunduğumuz Miraç Kandili bilindiği üzere Efendimiz Aleyhisselamın hüzünlü olduğu zamanda Allah'ın lütfu ile vuku bulmuştur. Bu vesile ile hüznümüzün sevince gark edileceği duasıyla tüm halkımızın ve İslam aleminin Miraç Kandil'ini tebrik eder hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ederiz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98332)
19 Şubat 2023 Pazar 01:19
biraz modernleşin ya kaçıncı yüzyıldayız kadınlar hala eziliyor kadının yüzü bile görünmüyor bu kadar mı çok korkuyorsunuz kadınlardan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98331)
19 Şubat 2023 Pazar 01:13
Kadınlara eziyet edenden yardım kim bekler... kadınları yıllardır çadırlarda (çarşaf) yaşıyor normal başörtüde mi yetmiyor size...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98330)
19 Şubat 2023 Pazar 01:11
ne biçim insanlar kadınların yüzlerini bile kapatmışlar...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98304)
17 Şubat 2023 Cuma 21:42
Ne zamanki kalkıp Hizbullah'ta terör örgütüdür deseniz o zaman inanırım ben sizin samiyetinize.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98300)
17 Şubat 2023 Cuma 19:57
Rabbim size ve sizin gibilerine firsat vermesin
Islamin bir dini var oda islamdir islamin partisi yoktur kelami vardir ve peygamberi hz resurullah tir.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın