KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Alpaya: 'Durumu iyi olanlar, esnafa destek olmalıdır'

HÜDA Par İl Başkanı Alpaya: 'Hani bu teşvikler dışında ya da bu yardımlar dışında en azından maddi durumu iyi olan zenginlerimiz, iş sahiplerine yani şu anda pandemiden dolayı sıkıntıda olanlara el atmaları ne özellikle öneriyoruz' dedi.

Alpaya: `Durumu iyi olanlar, esnafa destek olmalıdır`
26 OCAK 2021 SALI 17:27
10
2821
4
AA aa

HÜDA Par Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve Yönetim Kurulu, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.  Bingöl'ün sorunlarına dair açıklamalarda bulunan ve çözüm önerileri sunan Alpaya, esnafa ve işsiz gençlere yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Alpaya; “Biz de yeni seçildik, şu anda nezaket ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bizim memleketin elbette tabi sorunları var.  Bu sorunları da şu anda tespit etmeye çalışıyoruz.  Tabii özellikle İşsizlik sorunu zaten birinci, öncelikli görünüyor.  Bunun dışında şu anda pandemiden dolayı esnafımız özellikle bayağı bir sıkıntı içerisindedir. Bu sıkıntıları gidermek için de özellikle tabii başta devletin, yani hükümetin yapabilecekleri şeyler vardır. Bu konuda tabii yapılanlar elbette yetersizdir, bunu görüyoruz. Bunun dışında geçen yine bir gazetemizi ziyaret ettiğimizde şunu dile getirmiştik. Hani bu teşvikler dışında ya da bu yardımlar dışında en azından maddi durumu iyi olan zenginlerimiz, iş sahiplerine yani şu anda pandemiden dolayı sıkıntıda olanlara el atmaları ne özellikle öneriyoruz. Çünkü bizim memleket ki geçmişten günümüze kadar bu durumda yani sıkıntıda olan insanlara karşı yardımlaşma söz konusuydu ve bugün de böyle bir şeyi öneriyoruz” dedi.

“istihdam söz konusu olması lazım”

İşsizliğin giderilmesi için çalışmalara yapılması gerektiğini aktaran Alpaya; “Bunun dışında tabii memleketin elbette işsizlik sorunu var. İşsizlik sorunu ile birlikte bir istihdam söz konusu olması lazım. Bizim memleketimiz küçük bir yer. Yani Birkaç fabrikanın ya da yapılması bu işsizliği gidereceğini düşünüyoruz ve en öncelikli durum olması lazım. Çünkü gençlerimiz özellikle üniversite okuyan gençlerin biz genelde işsizdir. Bundan dolayı da hani işsizlikle birlikte insanların kahvelerde biraz daha fazla zaman geçirmeleri söz konusu.  Ama buna yönelik bir altyapının olması lazım. Gerçi buna yönelik bazı çalışmalar var ama bu da yetersizdir. Hani Sütaş'ın özellikle Bingöl'de birçok şeyi karşıladığını da olduğunu düşünüyoruz. Bu da inşallah geniş çaplı bir şeye sebep olur.  Tespit ettiğimiz veya edeceğimiz sorunları sık sık gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.

(Haber: Mustafa Tunç)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81031)
28 Ocak 2021 Perşembe 13:01
bu nasıl bir siyaset vizyonu: zenginler esnafa yardım etsin. abi böyle siyaset mi olur :)))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81023)
27 Ocak 2021 Çarşamba 23:12
Zamanında durumu iyi olan esnafın gariban halka yardım ettiği gibi mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81017)
27 Ocak 2021 Çarşamba 14:37
devlet niye destek olmuyor esnafa,durumu iyi olanlarin yardimiyla bu isler olmaz,devletin direk destek olmasi gerekir..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81010)
26 Ocak 2021 Salı 21:12
Durumu iyi olanlar sadece mütahitler bu memlekette. Onlarda kimseye yardım etmez.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın