KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Alpaya; 'Eğitim bir toplumun kaderidir'

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya; 'Eğitim bir toplumun kaderidir. Eğitim olmazsa bir toplumda başarı, ilerleme ve gelişmişlikten bahsedilemez.'

Alpaya; `Eğitim bir toplumun kaderidir`
04 OCAK 2023 ÇARŞAMBA 19:15
0
663
1
AA aa

HÜDA PAR BİNGÖL İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten sonra açıklama yapan Alpaya, “Eğitim bir toplumun kaderidir. Eğitim olmazsa bir toplumda başarı, ilerleme ve gelişmişlikten bahsedilemez. Eğitimin temeli aileden sonra okullarda atılır. Bu vesile ile okulların eğitim fonksiyonunun olabildiğince kaliteli olması gerekmektedir. Bingöl yakın zamanda birden fazla Milli eğitim müdürü değişikliği yapmıştı. Bu durum da eğitimde aksama ve yeniliklere kapalı olma durumu meydana getirmişti. Son olarak ilimize atanan Milli Eğitim il Müdürü Halil Yücel çalışmalarıyla eğitim-öğretimde güzel çalışmalara imza attı. Gerek merkezde gerek ilçelerimizde gerekse de köylerimizde yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. İlimizde eğitim-öğretimdeki özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Alpaya, görüşmede sahada kendilerine gelen bazı sorun ve sıkıntıları Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel ile paylaştığını söyledi.

Alpaya, Eğitim noktasında öne çıkan bazı sorunlar hakkında şu ifadelerde bulundu:

“İlimizde bazı okullarda iki ayrı okulun tek bir çatı altında eğitim ve öğretim görüyorlar, bazı okullarda da eğitim kalitesini olumsuz etkileyecek öğrenci yoğunluğu var. Okul aile birliklerinin okulla diyaloglarının sıklaştırılması gerekir, zira eğitimci ve aile entegre çalışırsa başarı ve verimlilik oranı yükselir. Bununla beraber aile ve okulların kaynaşması, eğitimlerde özellikle ahlaki değerlere de ağırlık verilmesi gerekmektedir. Bu konuda eğitimcilerin öğrencilerine model olacağı unutulmamalıdır. Bir başka önemli sorunda öğrencilerin beslenme sorunudur, öğrencilere okullarda yemek verilmesi gelişim çağında olan çocuklar için önemli ve zamanı verimli kullanma açısından da önem arz eder. Son zamanlarda çocuklar ve gençler arasında artan şiddet olayları ve uyuşturucu bağımlılığı noktasında da tedbirler üst düzeyde tutulmalıdır. Bu sebeple okulların güvenliğinin sağlanması noktasında sıkıntılar var. Güvenlik tedbirleri maalesef yetersiz. Tüm bu sorun ve eksiklikleri il müdürü sayın Yücel'e aktardık. İnşaallah sorunlarla ilgili gerekli adımların atılacağına inanıyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97238)
05 Ocak 2023 Perşembe 15:25
Eğitim neden verilmiyor diye sorgulamıyor Milli eğitim müdürünü geçmiş nasihatte bulunuyor. Öğrenci mevcudu istersen iki üç öğrenci olsun. Eğitim verilmiyor başkan eğitim
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın