KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Alpaya: 'Esnaf elektrik fiyatlarından şikayetçi'

Parti yöneticileriyle birlikte Adaklı ve Kiğı İlçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya; 'Esnaflarımızı ve halkımızı dinledik. En büyük sıkıntının pahalılık olduğunu sıklıkla işittik. Esnafımızın şikayetlerinin başında ise elektrik fiyatları yer aldı'

Alpaya: `Esnaf elektrik fiyatlarından şikayetçi`
18 OCAK 2023 ÇARŞAMBA 17:57
8
1023
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl il başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, Adaklı ve Kığı ilçelerini ziyaret etti.

Bingöl'ün Kuzey ilçelerinden Adaklı ve Kığı ilçelerine ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Kuzey ilçelerinin sadece yaz sezonunda aktif olduğunu belirterek ulaşım sorunundan dolayı ilçe esnafının kış aylarında ekonomik olarak çok zorluklar yaşadığını dile getirdi.

Bingöl'ün Adaklı ve Kığı ilçelerinde resmî kurumları ziyaret eden Alpaya ve beraberindeki heyet Kığı ve Adaklı halkının sorunlarını yerinde dinlemek üzere ilçe halkı ve esnafı ile bir araya geldi. Alpaya ziyaret sonrası ilçedeki sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“KUZEY İLÇELERİMİZDE SADECE YAZIN HAYAT VAR”

Ziyaret sonrası yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey ilçelerimiz ziyaretleri kapsamında Adaklı ve Kığı ilçelerimizi ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde esnaf ve halkı dinledik. Esnafların en büyük sorun ve sıkıntıları pahalılık olduğunu gördük. Esnaf elektrik fiyatlarından şikayetçi. İlçelerimizde batı tarafına göç edenler çok. Bu ilçelerimizin merkezlerle bağlantı yolları sıkıntılı. Bu konu hakkında diğer Kuzey ilçelerimiz üzerinden de çağrıda bulunmuştuk. Buradan çağrımızı yineliyoruz, bu ilçelerimiz konum itibariyle güzel yerleşim yerlerine sahip. Dolayısıyla bu ilçelerin yolları bir an önce yapılıp faaliyete geçmesi lazım. Bu sayede ilçede yerleşik hayat daha fazla olur ve göç azalmış olur. İnsanlar buraya sadece yazlık değil de kışlık olarak da kullansınlar. Esnaflarımızın en çok şikayetçi olduğu konulardan biri de kış aylarında buralarda fazla kimselerin olmayışı, çoğunlukla yurtdışı ya da başka illere göç ettiklerinden dolayı sadece yazlık olarak burada kalıyorlar. Yazın biraz hareketlilik var ancak kışın özellikle esnaf deyim yerindeyse kan ağlıyor.” İfadelerine yer verdi.

“İLÇEYE ERZURUM VE ERZİNCAN BAĞLANTI YOLLARI YAPILMALIDIR”

Alpaya, “Yetkililere çağrıda bulunuyoruz, bu ilçelerimizin yolları gerçekten de sıkıntılı, gelip bu yolları yerinde görsünler ki biliyorlar ancak bilmek yeterli değil, bu konuda bir an evvel bu ilçelerimizin yollarının yapılması için mutlaka bir girişimde bulunsunlar diyoruz. Kuzey ilçelerimizin yolları açılırsa ilçelerde farklı iş alanları olmuş olur. Kığı'da bulunan barajda hidroelektrik santrali var, sıradan bir ilçe değil, eski bir ilçedir. Bu ilçelere ulaşım için yollar açılmalı. Sadece buraya değil Erzurum ve Erzincan'a ulaşım için de bağlantı yollar olsun. Tüm bunlar olduktan sonra inşaallah bölgede daha büyük gelişmeler olur ve bölge insanı rahat eder.” İfadelerini kaydetti.

Heyet, esnaf ziyareti sonrası ilçeden ayrıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın