KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Alpaya, Servi'nin belde olmasını talep etti

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, nüfus yetersizliği nedeniyle köy statüsüne dönüştürülen Servi'nin tekrar belde olmasını talep etti.

Alpaya, Servi`nin belde olmasını talep etti
12 ARALIK 2022 PAZARTESİ 19:03
7
1754
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş ve beraberindeki heyetle beraber Servi Köyünü ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Alpaya, Servi'nin belde statüsünden köye dönüştürülmesinin sorunları arttırdığını söyledi.

Alpaya, Servi'nin köye dönüştürüldükten sonra bölgeye hiçbir hizmet yapılmadığını, çöplerinin düzenli toplatılmadığını, köyün çöpler içerisinde kaldığını belirterek, “belde sakinlerinin iddialarına göre, eski beldenin köy statüsüne düşürülmesi sürecinde nüfusunun tam yazılmaması nedeniyle Servi beldeden köy statüsüne düştü” dedi.

Alpaya, “Köye dönüştürülmüş beldenin coğrafi konum itibari ile tekrardan beldeye dönüştürülmesi hususunda bizler de yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İvedilikle eski konumuna yani belde konumuna getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Alpaya, şunları söyledi: “Köy sakinleri hayat pahalılığından şikayetçiler, zengin daha zengin olmuş, fakir ise daha da fakirleşmiştir. Bölgede yakıt ve yem pahalılığından dolayı bağ bahçe ekimi ve hayvancılık yapılamıyor. Belediyenin kapatılması nedeniyle çöp hizmetleri yol hizmetleri gibi diğer kamu hizmetlerinin hepsinde aksama var. Köy sakinleri başka yerlere göç etmiş durumda. Şu anda imara yönelik tek bir hizmet olmadığı gibi çevre mahallelerin yollarının yapımı konusunda da sıkıntılar var. Bölge halkı beldelerinin geri verilmesi çağrısında bulunuyorlar.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın