KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Alpaya; 'Toplumu diri tutan duyarlılıklar ve farkındalıklardır'

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve yönetim kurulu Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan Glutensiz Ekmek Üretim Tesisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alpaya;
05 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA 16:50
3
1467
0
AA aa

Alpaya, Glutensiz üretim tesisinin ülkeye, bölgeye, Bingöl'e sağladığı katkıdan ve özellikle afet süresi boyunca gönderilen glutensiz ekmek ve gıdaların işleyişi hakkında, personelin istihdamı konusunda Okul Müdiresi Kumriye Ekineker ve Çölyak Glütensiz Beslenme Derneği Bingöl Şube Başkanı Yunus Kızılboğa'dan bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Alpaya ziyaret sonrası yaptığı yazılı açıklama ile çölyak hastalarının unutulmaması gerektiğini ve özellikle gayretlerinden ötürü Çölyak Glütensiz Beslenme Derneği Bingöl Şube Başkanı Yunus Kızılboğa'ya, Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Kumriye Ekineker'e ve Milli eğitim bünyesinde Türkiye'de bir ilk olan glütensiz ekmek üretim fırınını açılmasına destek veren dönemin Milli Eğitim Müdürü Halil Yücele teşekkür ederek bu örnek uygulamanın tüm illerde olması gerektiğinin altını çizdi.

“Çölyak hastalarının sorunlarını dinlediğimde çok etkilendim”

Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Kumriye Ekineker yapılan ziyarete teşekkür ederek, “Özellikle çölyakların yaşadığı sorunları Yunus başkandan dinlediğimde çok etkilendim. Önceki dönem il Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel hocam ve sayın Valimiz Kadir Ekinci direktifleri doğrultusunda okulumuza glutensiz ekmek üretim tesisi kurmak istedik. İstihdamı konusunda da çölyak hastalığını bilen ve yaşayan üç personeli istihdam ettik ve yaşanan bu afet suresi boyunca hayırseverlerin gönderdiği unları hep birlikte ekmek yaparak deprem bölgesine gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz. Öte yandan Yeni kurulan bir diğer fırın ise normal ekmek fırını. Maalesef her iki fırınımız açılış programını yapamadan ülkemiz ağır bir felaket yaşadı. Diğer fırında da aynı şekilde deprem bölgesine talep durumuna göre 10 bin, 15 bin, 20 bin veya 5 bin ekmek yapılıp gönderiliyor.” İfadelerinde bulundu.

“Hayırseverlerden maddi ve manevi destek olursa hep beraber daha güzel işler yapabiliriz”

Glütensiz Beslenme Derneği Bingöl Şube Başkanı Yunus Kızılboğa ise yapılan ziyaretten dolayı teşekkür ve memnuniyetlerini ifade ederek, “HÜR DAVA Partisi Bingöl İl Başkanı sayın Refik Alpaya ve yönetimi daha önce de sağ olsunlar ara ara derneğimize uğrayarak bilgi alışverişinde bulundular. Bugün de elhamdülillah Türkiye'de bir ilk olan il milli eğitim müdürlüğüne bağlı glutensiz ekmek üretim tesisini ziyaret ettiler.  Çölyak hastası kızım Medine Kızılboğa da dahil olmak üzere ve ilimiz sınırları içindeki tüm çölyak hastaları için günlük Glutensiz taze ve sıcak ekmek simit poğaça pizza pide lahmacun çiğ köfte şerbetli ve soslu tatlıları üretiyoruz başkanlarımız hayırsever insanlar ile elimizdeki mağdur ailelere elimizden geldiğince ücretsiz glutensiz gıda desteğinde bulunuyoruz. Özellikle bu afet süresince 19 bin glutensiz ekmek afet bölgesine gönderildi. 30 bin 280 adet daha göndereceğiz. Hayırseverlerden maddi ve manevi destek olursa hep beraber daha güzel işler yapabiliriz. İlgi ve alakanıza teşekkür ederim özellikle sahada olmanız güzel bir davranış.” İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya ise, maddi manevi katkıda bulunmak isteyenler dernek başkanı Yunus Kızılboğa okul müdürü Kumriye Ekin Eker veya müdür yardımcıları ile iletişim kurabilirler diyerek yapılan çalışmanın çölyak hastaları için büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

“Kronik hastalar pozitif ayrımcılık yapılması gereken kişilerdir”

Alpaya, “Kronik hastalar pozitif ayrımcılık yapılması gereken kişilerdir. Bu anlamda bu fırının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eder, Allah razı olsun diyoruz. Toplumu diri tutan duyarlılıklar ve farkındalıklardır. Temennimiz odur ki bu örnek uygulamanın Türkiye'nin her tarafında hayat bulmasıdır.” İfadelerini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın