KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Alperen'den idam kararına kınama

Mısır’da 529 İhvan üyesi için verilen idam kararına bir tepki de Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanlığı’ndan geldi. Olayı ‘soykırım’ olarak değerlendiren Bürkek, kararı kınadı.

Alperen`den idam kararına kınama
12 NİSAN 2014 CUMARTESİ 08:27
0
1702
0
AA aa

Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, Mısır'da cunta yönetimine karşı direnen ve haklarında idam kararı verilen 529 İhvan üyesine yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

3 Temmuz 2013 tarihinde yaşanan darbeden sonra Mısır'da kanın durmadığını belirten Bürkek: “Bu kanı, kendi zulmünün üstünlüğüyle bitirmek isteyen eli kanlı cunta iktidarı 4 Mart 2014 tarihinde; 529 kardeşimizin idamına karar verdi. Namlusunu milletine çevirmiş olan tanka selam durmayan 529 Arslan şu anda idam edilip şehitlik mertebesine ulaşacakları günü bekliyor. Katil Sisi, iktidarı ele geçirdiği günden bu yana hep zulmün bir tezahürü olarak karşımıza çakmıştır. Şimdi ise onun yönetimi, insanlık tarihinin büyük zulümlerinden birini yapmaya hazırlanmaktadır” dedi.

Alperen Ocakları olarak soykırım niteliğindeki idamları şiddetle kınadıklarını belirten Bürkek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Mısır, ayrı bir ülke olarak görülse de topraklarımızdan ayrılışı ve ayrı bir devlete sahip oluşu, bir asrı geçmemiştir. Bu sebeple yüzyıllarca Osmanlı çatısı altında yaşadığımız Mısırlı Müslüman kardeşlerimize sabır diliyoruz. Katil Sisi yönetimine ise Allah'ın Hakem ve Müntekin isimlerinin tecellisini bekliyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Hükûmetimiz ve devletimizin bu mesele için seslerini daha fazla çıkarmasını ve bu kardeşlerimizi bu zulmün elinden kurtarmalarını bekliyoruz. Temennimiz Mısır halkının sahil-i selamete çıkması ve sükûnete kavuşması yönündedir. Zira İslâm dünyası ciddi bir yarayla karşı karşıya kalacaktır.”  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
25.03.2026
00:11
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl`de Yakalandılar
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl'de Yakalandılar
'Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.03.2026
00:09
Bingöl`de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de korunma altındaki çocuklara yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik, yarışmaya katılan tüm çocukların kazanan olduğunu vurguladı.
25.03.2026
00:08
Bingöl Üniversitesi`nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde kurulan Milli Teknoloji Atölyesi öğrencilerin kullanımına açıldı. Rektör Erdal Çelik, atölyenin gençlerin üretim ve teknoloji becerilerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın