KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Alperenlere polis engeli

Alperen Ocakları ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyeleri, Diyarbakır’da yaşanan bayrak indirme olayını protesto etmek üzere Lice’ye gitmek için Bingöl’den yola çıktı. Grup, polis tarafından Genç ilçesi Kapar rampasından geri çevrildi.

Alperenlere polis engeli
13 HAZİRAN 2014 CUMA 21:33
0
3890
0
AA aa

Aralarında Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün de olduğu grup, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne gitmek için dün öğlen saatlerinde Bingöl'den yola çıktı. Yaklaşık 20 aracın konvoy oluşan konvoy, Genç ilçesi çıkışında güvenlik gerekçesiyle jandarma ve polis ekipleri tarafından durduruldu. Burada yolu çift taraflı trafiğe kapatan Alperenler, bir süre güvenlik güçleriyle tartıştı.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in de hazır bulunduğu alanı geçemeyen Alperenler, burada Dev Türk Bayrağı açarak, slogan eşliğinde bayrak indirme olayını protesto etti.

SÜZEN: “PKK HALKIN ARKASINA SAKLANIYOR”

Burada toplanan kalabalığa hitaben basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel, PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak, kamuoyunda bilinçli olarak bir provokasyon hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi. Türk ve Kürt halkının bin yıllarca kardeşçe iç içe, tek bayrak gölgesinde yaşadığını aktaran Süzen: “Biz burada, bin senedir emperyalistlerin fitnesine rağmen beraber yaşama iradesini göstermiş, ay yıldızlı bayrağımızın altında, onun gölgesinde yaşama iradesini ortaya koymuş, Müslüman Kürt kardeşlerimizle beraber, bayrağımıza yapılan bu alçak saldırıyı kınamak üzere bir araya geldik. Bu bayrağın kırmızında, Türkün de, Kürdün de, Çerkezin de, Boşnak'ında, Zaza'nın da kanı vardır. Bu bayrak herkesin bayrağı. Bu noktada biz buraya geldik. Bize ileride güvenliğimizin sağlanamayacağı gerekçesiyle ileriye gidilmemize müsaade edilmedi. Biz buraya devlet güçlerimizle, kolluk kuvvetlerimizle, karşı karşıya gelip çatışmak için bir araya gelmedik. Biz devletimizin burada hain teröristlere karşı irade göstermesi adına kolluk kuvvetlerimize cesaret vermek için geldik. Nasıl ki yolu kesen PKK'lılar köyden zorla Kürt kardeşlerimizi yolun ortasına dikiyorlarsa bu noktada sivil bir inisiyatifin arkasına karı karakterleriyle sığınıyorlarsa, devletimizin sivil inisiyatifi olarak bizde buraya geldik öncülük etmek için gerekirse bu noktada canımızı vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından Bingöl'de şehir turu atan Alperenler ile BDP'liler arasında gerginlik yaşandı. Olaylar, polisin müdahalesi ile büyümeden önlendi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın